20 spørgsmål til Veronika Katinka
Foto: @veronikakatinka
Venindebog

20 spørgsmål til Veronika Katinka

af Cecilie Stubkjær Ottosen 7/05/2021
Hvad gør dig genert? Dit bedste køb nogensinde? Har du et styling-tip? Og hvad er din guilty pleasure? Alt det og meget mere kan du få svaret på fra nogle af de sjove, skøre, cool, skarpe og lækre damer, vi beundrer her på ELLE.

Du kender sikkert venindebogen fra din barn- og ungdom, hvor små hemmeligheder og skøre tanker blev skrevet ned og delt med resten af venindeflokken.

Den har vi ELLE-ficeret, og hvis du har lyst til at læse om de andre inspirerende kvinder, som vi allerede har haft besøg af her på domænet, så klik ind på Sus Wilkins, Mie Juel, Sophia Roe, Emilie Lilja, Frederikke Legaard, Laura Lawaetz, Rebecca Laudrup, Cathrine Widunok Wichmand, Sille Henning, Josephine Højbjerg, Bea Fagerholt, Barbara Gullstein, Melissa Bech, Sidsel Alling, Josephine Bredsted, Frederikke Toftsø, Oh Lands, Trine Kjær, Helene Skytte, Cecilie Ingdal, Nina Sandbech, Christel Winther, Amanda Nørgaard, Jeanette Madsen, Chloé Monchamp, Anne Johannsen, Hanna Stefansson, Karla Alajdi, Laura Lynggaard, Annabel Rosendahl, Simone Noa, Sarah Rohde, Anna Reinholdts, Laura Julie, Josephine Aakrogh, Sofia Lynggard, Anna Winck, Ella Karberg, Cecilie Moosgaard, Gun-Britt Zeller, Julie Lillelund Langer, Thora Valdimarsdóttirs, Stephanie Visbjerg, Janka Polliani, Christine Sofie Johansens, Regitze Christensen, Alona Vibe, Tina Maria, Barbara Egholm, Victoria Saceanu Gregersen, Karoline Dall, Hella Joofs, Lotte Mørchs, Bex Fagerholt, Fatimah Gabriella, Caroline Corinth, Johanne Brostrøm , Frederikke Brasch, Maria Kragmann, Emily Salomon, Emilie Helmstedt, Cecilie Haugaard, Amalie Fischer, Drew Sycamore, Stine Goya, Freja Wewer, Marianne Theodorsen, Camille Brinch, Maria Fantino, Claudia Bhimra, Sanne Cigale, Liv Winter, Christine Egholm, Ida-Sophia, Signe Wenneberg, Ulrikke Høyer og Freja Kirks venindebog.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

I denne uge har digter og influencer, Veronika Katinka, udfyldt en side i venindebogen.

Måske du kender Veronika Katinka fra hendes digtroman, 'Jeg bruger min krop som et møbel', eller fra hendes tv-show på DR3, 'Min Kamp', eller måske du er én af Veronika Katinkas 14,5 tusinde følgere på Instagram?

Læs også: 20 spørgsmål til Freja Kirk

Du kan her lære Veronika Katinka lidt bedre at kende, når hun blandt andet fortæller, hvad hendes livret er, og hvad hun altid har med sig i tasken.

Foto: @veronikakatinka

Læs også: 20 spørgsmål til Ulrikke Høyer

Udover mit navn kalder folk mig: Anna. Jeg ved ikke hvorfor, for det er et kedeligt navn, synes jeg. Jeg kan bedre lide mit eget, Veronika Katinka, der er mere power i det. Jeg er heller ikke opkaldt efter nogen, da jeg er min egen person.

Alder: 26.

Livret: Nu handler det for mig jo ikke så meget om maden, som det handler om oplevelsen af at spise det, men når det så er sagt, så kan jeg godt lide sushi. Dog spiser jeg ikke tun på grund af det med kviksølv. Jeg kan også godt finde på at snuppe en green dog fra 7Eleven på farten, det giver mig en god mavefornemmelse, at en green dog ikke kan ses lige så tydeligt på CO2-regningen som en rigtig hotdog. Der er selvfølgelig heller ikke noget, der slår en god falafel på Assistens Kirkegården. Gerne i gode venners lag. Jeg har fx en ven, der hedder Eric og en ven, der hedder Signe.

Da jeg var lille, ville jeg være: Digter. Jeg har altid vidst, at jeg ville være digter, for når de andre børn tegnede i børnehaven, så skrev jeg. Og det er jeg jo blevet, kan man sige, og det beviser jo bare, at man kan, hvad man vil.

Mit bedste køb nogensinde: Altså nu går jeg, modsat magasinet ELLE, ikke så meget ind for forbrug, men hvis jeg skulle vælge noget, ville jeg nok sige min Wegner-bamsestol. Den kostede på den frække side af 100.000 kroner, som jeg overhovedet ikke fik hjælp af min far til at betale.

Hvis jeg skulle beskrive mig selv med tre ord, ville det være: Jeg ville nok sige charmerende, fordi, ja, det er jeg. Impulsiv, fordi jeg godt kan finde på bare sådan ud af det blå at være sådan lidt ”hey hvasså, ska’ vi ta’ i Kvickly”. Og så fair, fordi jeg har en udpræget retfærdighedssans.

Min absolut yndlingsby er: Det plejede at være Berlin, fordi jeg altid kunne komme ind på Berghein, men nu er Berlin blevet sådan lidt BLA, så nu tror jeg, at det er Antwerpen. Jeg har godt nok aldrig været der, men jeg har læst meget om det, og det lyder superfedt.

Det har jeg altid i tasken: Et eksemplar af min egen bog, cigaretter, sådan en lille pakke til skodder, som KOMMUNEN uddeler, på grund af at man ikke må skodde i naturen, og så skiftesko. Jeg render altid rundt med et par buffalos, fordi man aldrig ved, hvornår man har brug for at blive gjort højere.

Sidste gang jeg græd, var: Jeg græder faktisk aldrig. Det er meget smertefuldt for mig, for så kan folk jo ikke se, at jeg er ked af det, men det gør jeg altså ikke.

Mit næste køb er: Sandsynligvis cigaretter, eller et eksemplar af noget kunst lavet af en dimittend fra Kunstakademiet.

Jeg vil gerne blive bedre til at: At være åben over for nye mennesker. Jeg er ret god til det allerede, men man kan selvfølgelig altid blive bedre.

All time favorite movie: Min Kamp. Det er godt nok en tv-serie, men hold kæft, den var god. Man kan se den på DRTV lige nu. Og ja, den handler om mig, men derfor kan jeg jo godt objektivt anmelde den alligevel, så slap dog af.

Jeg er komplet afhængig af: Jeg er faktisk ikke afhængig af noget. Eller jo, måske luft, men det er vi alle sammen afhængige af. Jeg forsøger dog at gøre mig uafhængig af luft, så jeg trækker kun vejret, når det er absolut nødvendigt.

Læs også: 20 spørgsmål til Signe Wenneberg

Det gør mig vred, når: Folk ikke er ærlige omkring, hvem de er. Jeg hader virkelig fakers.

Jeg er gladest, når: Jeg er glad. Det sker relativt sjældent, faktisk, men altså, sådan er vi jo nogen, der er indrettet.

Den her sang får mig altid på dansegulvet: ’My humps’ med Black Eyed Peas. Jeg kan godt lide 00’erne.

Det item i min garderobe, jeg bruger allermest, er: Nok min fluffy T-shirt med en kat på. Den er faktisk gået hen og blevet ikonisk og til et meme på internettet, hvilket nok er det ypperligste, man kan opnå.

Guilty pleasure: Jeg har ingen guilty pleasures, da jeg står ved alt, hvad jeg gør. Jeg er et 190% ægte menneske.

Jeg er stolt af at: At være mig. Det er en stor præstation, synes jeg faktisk.

Læs også: 20 spørgsmål til Ida-Sophia

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-04-03/jacquemus-evt-med-buksen-til.jpg

Jakke, Jacquemus, 4.400 kr.

Køb her
/2023-04-03/jacquemus.png

Jeans, Jacquemus, 3.170 kr.

Køb her
/2023-04-03/prada-option-i-sort-og-hvid.png

Hæle, Prada, 6.400 kr.

Køb her
/2023-04-03/trine-tuxen2.png

Øreringe, Trine Tuxen, 1.200 kr.

Køb her
/2023-04-03/antipast-hos-another-nue.png

Sokker, Antipast hos Another Nue, 330 kr.

Køb her
/2023-04-03/anthurium.png

Blomster, Blomster Bjarne, 128 kr.

Køb her
/2023-04-03/skall.png

Cardigan, Skall Studio, 2.900 kr.

Køb her
/2023-04-03/masterpiece-2-in-1-lash-wow-aben-002.png

Masterpiece 2 in 1 Lash Wow Mascara, Max Factor hos Matas, 150 kr.

Køb her
/2023-04-03/marni-2_0.jpg

Taske, Marni, 4.100 kr.

Køb her
/2023-04-03/macfy23_lockedkiss_lipcolour_doyenne_open_3000x3000.png

Locked Kiss Ink 24HR Lipcolour Doyenne, Mac hos Zalando, 270 kr.

Køb her
/2023-04-03/louise-roe-hos-bahne.png

Champagne glas, Louise Roe hos Bahne, 600 kr.

Køb her
/2023-04-03/aiayu.jpg

Skjorte, Aiayu, 1.300 kr.

Køb her
/2023-04-03/flatlist.png

Solbriller, Flatlist, 1.600 kr.

Køb her
/2023-04-03/honey_300122_06311.png

Cleanser, Honey, 280 kr.

Køb her
/2023-04-03/sea-home.png

Pude, Sea home, 1.280 kr.

Køb her