new york rejseguide 12 steder
Rejser

Rejseguide: 12 perler i New York, du ikke må misse

Af Josephine Aarkrogh & Nikita Hoffmann Andersen 11/01/2024
”Concrete jungle where dreams are made of” sang Alicia Keys i Jay Z’s Empire State Of Mind. Vi er ikke uenige. Kom med til byen, der aldrig sover og lad dig opsluge af viben, du ikke finder nogle andre steder i verden

Room with a view

Foto: privat

Der er er en grund til at The Ludlow Hotel bliver ved med at være en favorit; udsigten over byen, de guddommeligt pæne badeværelser og den perfekte placering på Lower East Side gør, at vi igen og igen booker denne perle af et hotel.

The Ludlow Hotel, 180 Ludlow St

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

NYC Bagels

Foto: privat

Intet New York uden en klassisk bagel, og nogle af de bedste får du på NYC-institutionen Russ & Daughters. Deres specialitet er røget laks, så det eneste rigtige er selvfølgelig at vælge laks og cream cheese. Velbekomme!

Russ & Daughters, 179 E Houston St

Magasinmekka

Foto: privat

Printmagasiner længe leve, og Casa Magazines er en af de få specialbutikker, der har alt, hvad du kan drømme om indenfor kunst-, mode-, interiør- og kulturmagasiner. Overvægten hjem er det hele værd.

Casa Magazines, 22 8th Ave

En ægte diner

Foto: privat

Det bliver ikke mere amerikansk, men her på en ultralækker måde. Empire Diner har det helt rigtige retro-/art deco ydre, og serverer lige så sublime retter indendørs. Gå all in på morgenmaden, der serveres indtil kl. 16.00 hver dag.

Empire Diner, 210 10th Ave

Scandi-mode i Soho

Foto: privat

Du husker måske, at Toteme i sin tid havde rødder i New York, da Elin Kling plus familie skiftede Stockholm-livet ud med downtown NYC. Det har de ikke længere, men heldigvis kan Soho stadig glæde sig over den ekstremt smukke flagship-butik der kan gøre enhver skandinav stolt.

Toteme, 49 Mercer St

Kunst eller mode?

Foto: Privat

Det er svært at kende forskel i The Rows butik på Upper East Side, for kunstværkerne på væggene er virkelig et museum værdigt og er en blanding af Olsen-søstrenes private samling og værker, de låner. Tøjet taler vist for sig selv, men der er altid en god grund til at lægge vejen forbi, om det er for at savle over en ny, smuk kollektion eller ny kunst på væggene.

The Row, 17 E 71st St

Walkin’ 9-5

Foto: privat

Kan du lide sneakers (selvfølgelig kan du det), må du ikke snyde dig selv for mekkaet, der er Kith. Der er sko så langt øjet rækker, og det bedste af det hele er, at du kan tage dem i brug med det samme, når du skal vandre skridt efter skridt i NYC.

Kith, 337 Lafayette St

Åndehul

Foto: privat

Du kender måske Washington Square Park fra TikTok, for det er her, mange af de populære NYC-profiler, der stopper folk på gaden, optager deres content. Uanset hvad er det et genialt ‘people watching’-spot. Især fordi New York University ligger klos op ad.

Washington Square Park, Washington Square

Home away from home

Foto: privat

Siden 2022 har Lower East Side fået et touch af underspillet luksus i form af Nine Orchard. Værelserne er indrettet som var det din egen (ret lækre) New Yorker-lejlighed, minibaren har den hippe nabocafé Dimes stået for, og alle værelser har et højttalersystem, hvor fire speciallavede radiostationer sørger for stemningen. Skal du ikke sove, men blot spise eller drikke er in-house The Swan Room og Corner Bar bestemt også et besøg værd.

Nine Orchard Hotel, 9 Orchard St

Lower East Side Must

Foto: privat

New Yorker-designeren Maryam Nassir Zadehs egen butik på Lower East Side er et must, når du er på de kanter. Tænk vintage-inspirerede styles med et moderne twist – resultatet er gode basics med fine detaljer, og især skoene er værd at komme efter.

Maryam Nassir Zadeh, 123 Norfolk St

Khaite cool

Foto: privat

Cate Holstein, der står bag Khaite, er meget vel den mest spændende amerikanske designer lige nu, og hendes flagship-butik i Soho er et must. Interiøret, stemningen, servicen og ja, tøjet og skoene – det hele er til at savle over.

Khaite, 165 Mercer St

Pasta paradiso

Foto: privat

Altro Paradiso er moderne italiensk når det er bedst. Frisklavet pasta, velsmagende polpo, sprøde arancini – menuen er simpel og skifter ofte. Kokken Ignacio Mattos står også bag restaurant Estela (man kan kalde den Altro Paradisos mere avancerede storesøster), der også er et besøg værd.

Altro Paradiso, 234 Spring St

Tak til vores samarbejdspartner Apollo Rejser

Lyt til ELLEs podcast 'Klædt På', som er din månedlige podcast om tendenser, strømninger og insiderviden fra modens verden med Mads Emil Grove Møller som vært.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her