20 spørgsmål til Signe Wenneberg
Foto: Kamilla Bryndum
Venindebog

20 spørgsmål til Signe Wenneberg

af Cecilie Stubkjær Ottosen 16/04/2021
Hvad gør dig genert? Dit bedste køb nogensinde? Har du et styling-tip? Og hvad er din guilty pleasure? Alt det og meget mere kan du få svaret på fra nogle af de sjove, skøre, cool, skarpe og lækre damer, vi beundrer her på ELLE.

Du kender sikkert venindebogen fra din barn- og ungdom, hvor små hemmeligheder og skøre tanker blev skrevet ned og delt med resten af venindeflokken.

Den har vi ELLE-ficeret, og hvis du har lyst til at læse om de andre inspirerende kvinder, som vi allerede har haft besøg af her på domænet, så klik ind på Sus Wilkins, Mie Juel, Sophia Roe, Emilie Lilja, Frederikke Legaard, Laura Lawaetz, Rebecca Laudrup, Cathrine Widunok Wichmand, Sille Henning, Josephine Højbjerg, Bea Fagerholt, Barbara Gullstein, Melissa Bech, Sidsel Alling, Josephine Bredsted, Frederikke Toftsø, Oh Lands, Trine Kjær, Helene Skytte, Cecilie Ingdal, Nina Sandbech, Christel Winther, Amanda Nørgaard, Jeanette Madsen, Chloé Monchamp, Anne Johannsen, Hanna Stefansson, Karla Alajdi, Laura Lynggaard, Annabel Rosendahl, Simone Noa, Sarah Rohde, Anna Reinholdts, Laura Julie, Josephine Aakrogh, Sofia Lynggard, Anna Winck, Ella Karberg, Cecilie Moosgaard, Gun-Britt Zeller, Julie Lillelund Langer, Thora Valdimarsdóttirs, Stephanie Visbjerg, Janka Polliani, Christine Sofie Johansens, Regitze Christensen, Alona Vibe, Tina Maria, Barbara Egholm, Victoria Saceanu Gregersen, Karoline Dall, Hella Joofs, Lotte Mørchs, Bex Fagerholt, Fatimah Gabriella, Caroline Corinth, Johanne Brostrøm , Frederikke Brasch, Maria Kragmann, Emily Salomon, Emilie Helmstedt, Cecilie Haugaard, Amalie Fischer, Drew Sycamore, Stine Goya, Freja Wewer, Marianne Theodorsen, Camille Brinch, Maria Fantino, Claudia Bhimra, Sanne Cigale, Liv Winter, Christine Egholm og Ida-Sophias venindebog.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

I denne uge har foredragsholder, journalist, producer, forfatter og klimaaktivist, Signe Wenneberg, udfyldt en side i venindebogen.

Måske du kender Signe fra hendes skarpe holdninger og inspirerende havebøger, eller måske du er én af hendes 62 tusinde følgere på Instagram.

Læs også: 20 spørgsmål til Ida-Sophia

Du kan her lære Signe lidt bedre at kende, når hun blandt andet fortæller, hvad hun altid har i tasken, og hvad hendes højeste ønske er.

Foto: Camilla Stephan

Udover mit navn kalder folk mig: Fransiska, det kalder min mor mig af og til, fordi hun ville have haft, at jeg skulle hedde det.

Alder: 53 – min fødselsdag er den 12. april.

Livret: Små italienske retter.

Da jeg var lille, ville jeg være: Blomsterhandler eller journalist.

Mit bedste køb nogensinde: Jeg har altid været uheldig på boligmarkedet … men jeg købte en bil for 14 år siden, som mine drenge har nu, og den har været en virkelig god ven … Grim, men pålidelig og meget rummelig, så beder jeg ikke om mere af et godt venskab.

Hvis jeg skulle beskrive mig selv med tre ord, ville det være: Introvert tillært ekstrovert.

Min absolut yndlingsby er: København.

Det har jeg altid i tasken: Alt alt for meget… Jeg har en rodet taske: Der er mundbind, sprit, oplader, lipgloss, pas, gammeldags visitkort, pung, pressekort, medicin osv. Jeg kan godt lide tanken om, at min taske gør det muligt at være lidt impulsiv.

Sidste gang jeg græd, var: Da jeg flyttede for nylig. Jeg hader at flytte. Det minder min krop om ting, der er sket tidligere og om bristede drømme for mange år siden. Så selv om jeg virkelig gerne ville flytte hen til et nyt sommerhus - og havde glædet mig så meget til det, at jeg ikke kunne sove om natten - så begyndte jeg på et tidspunkt at græde. Måske var det bare udmattelse.

Mit næste køb er: Jeg vil meget gerne købe mindre, ikke mere. Men jeg har lige fået det her nye, kæmpestore hus på Lolland, så derfor har jeg lige købt senge og et køkken. Det kunne jeg ikke rigtig leve uden.

Jeg vil gerne blive bedre til at: Jeg vil gerne være bedre til at handle grønne aktier. Jeg vil gerne forstå mere. Jeg tror, at kvinder skal kaste sig over at ændre verden med deres penge, ligesom mænd har gjort. Der er en grund til, at økonomien er sort som olie og fossile brændsler. Nogen - og det har historisk set været mænd - har truffet nogle ubæredygtige valg. Det må ændres.

All time favorite movie: Det er så patetisk. Men det er ’It’s complicated’ med Meryl Streep. Jeg har set den 7-8 gange og elsker, at det er en enlig mor, der er kommet godt ud på den anden side af at have været alene med sine børn i mange år og fået dem godt i vej og været selvstændig erhvervsdrivende. Jeg har i den grad manglet rollemodeller på film om de livsopgaver, men her er en.

Læs også: 20 spørgsmål til Christine Egholm

Jeg er komplet afhængig af: Te! Jeg drikker mange kopper om dagen - det er ikke en fysisk afhængighed, det er mere hygge. Jeg gik i skole i Kenya, og vi fik sort te med mælk i pausen kl.14, så har jeg været hooked siden.

Det gør mig vred, når: Man sender syriske flygtninge til Damaskus. Unge, dygtige, brave mennesker.

Jeg er gladest, når: Jeg går i haven eller er ude med min hund i naturen.

Den her sang får mig altid på dansegulvet: Madonna.

Det item i min garderobe, jeg bruger allermest, er: Lange nederdele og sorte blazerjakker.

Mit højeste ønske er: At Folketingets politikere vil åbne deres sind og tage en grundig arbejdsdag, som kun går ud på at forstå, hvad Coronakrisen har betydet for mennesker, der IKKE er offentligt ansatte, som IKKE har fået løn i mere end et år, og som IKKE er en del af et parforhold, hvor den ene part kan dække for den anden i sådan en situation. Og som IKKE har kunnet bruge hjælpepakker, eller slet ikke er blevet kompenseret godt nok for tab. Jeg er meget optaget af frihed, lighed og fællesskab. Og vi MÅ ikke glemme solidariteten med kunstnere, gøglere, foredragsholdere, restauratører og selvstændigt erhvervsdrivende i det her samfund. Mit højeste ønske er, at alle i Danmark stilles meget mere lige, når næste kriser rammer. I stedet for at nogen fik 100 procent løn, nogen fik 30 procent løn og nogen fik 0 procent løn. Det er ikke i orden i et samfund, der hylder demokratiske rettigheder. Dette skel mellem dem på løn og dem uden løn - og den manglende vilje til at forstå - er det største, der er sket i min levetid. Fordi det har annulleret den samfundskontrakt, vi er vokset op med.

Guilty pleasure: Jeg ser dårlige serier sent om aftenen. Det er en måde at koble af på.

Jeg er stolt af at: Jeg er mere end noget andet stolt af mine to sønner. Simon, der snart er biolog, og som simpelthen er så dygtig. Og Noah, der er har klaret at blive student under Corona, og nu arbejder som IT-support for testcentrene. To virkelig gode drenge!

Læs også: 20 spørgsmål til Liv Winther

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her