Foto: @livwinther_
Venindebog

20 spørgsmål til Liv Winther

af Anna Holm Pedersen 26/03/2021
Hvad gør dig genert? Dit bedste køb nogensinde? Har du et styling-tip? Og hvad er din guilty pleasure? Alt det og meget mere kan du få svaret på fra nogle af de sjove, skøre, cool, skarpe og lækre damer, vi beundrer her på ELLE.

Du kender sikkert venindebogen fra din barn- og ungdom, hvor små hemmeligheder og skøre tanker blev skrevet ned og delt med resten af venindeflokken.

Den har vi ELLE-ficeret, og hvis du har lyst til at læse om de andre inspirerende kvinder, som vi allerede har haft besøg af her på domænet, så klik ind på Sus WilkinsMie JuelSophia RoeEmilie LiljaFrederikke LegaardLaura LawaetzRebecca LaudrupCathrine Widunok Wichmand, Sille HenningJosephine HøjbjergBea FagerholtBarbara GullsteinMelissa BechSidsel AllingJosephine BredstedFrederikke ToftsøOh LandsTrine KjærHelene SkytteCecilie IngdalNina SandbechChristel WintherAmanda NørgaardJeanette MadsenChloé MonchampAnne JohannsenHanna StefanssonKarla AlajdiLaura LynggaardAnnabel RosendahlSimone NoaSarah RohdeAnna ReinholdtsLaura JulieJosephine AakroghSofia LynggardAnna WinckElla KarbergCecilie MoosgaardGun-Britt ZellerJulie Lillelund LangerThora ValdimarsdóttirsStephanie VisbjergJanka PollianiChristine Sofie JohansensRegitze ChristensenAlona VibeTina MariaBarbara EgholmVictoria Saceanu GregersenKaroline DallHella JoofsLotte MørchsBex Fagerholt, Fatimah GabriellaCaroline CorinthJohanne Brostrøm , Frederikke BraschMaria KragmannEmily SalomonEmilie HelmstedtCecilie Haugaard, Amalie FischerDrew SycamoreStine GoyaFreja WewerMarianne TheodorsenCamille BrinchMaria FantinoClaudia Bhimra og Sanne Cigales venindebog.

 

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

I denne uge har entreprenør og tidligere skønhedsredaktør, Liv Winther, udfyldt en side i venindebogen.

Måske du er én af Livs podcastlyttere eller læsere på sitet 'To the Moon, Honey', som hun har med Bea Fagerholt, eller måske du kender hende fra diverse modemagsiner, som skønhedsredaktør. 

Læs også20 spørgsmål til Sanne Cigale

Du kan her lære Liv lidt bedre at kende, når hun blandt andet fortæller, hvad hun ville være, da hun var lille og det hun altid har i tasken.

 

Foto: Gyrithe Lemche

Udover mit navn kalder folk mig: Livsen.

Alder: 44 år. 

Livret: Stegt flæsk med persillesovs eller en osso buco.

Da jeg var lille, ville jeg være: Hestehvisker.

Mit bedste køb nogensinde: En rygsækrejse til Costa Rica og Panama tilbage i nullerne.

Hvis jeg skulle beskrive mig selv med tre ord, ville det være: Egenrådig, åbensindet og et rodehoved.

Min absolut yndlingsby er: Paris.

Det har jeg altid i tasken: Læbepomade og kvitteringer jeg skal huske, men altid ender med at miste alligevel.

Sidste gang jeg græd, var: Da jeg var i podcaststudiet og optage med en kvinde, der på fineste vis, beskrev hvordan det føles at leve med en voldsom efterfødselsreaktion.

Mit næste køb er: Noget sort. Måske en frakke fra AF Agger.

Jeg vil gerne blive bedre til at: Lytte, uden at tænke på, hvad jeg selv ville have gjort eller ville gøre, hvis jeg var den anden.

All time favorite movie: En nyere film der har gjort et stort indtryk på mig, er Beautiful Boy. Den handler om en ung dreng der eksperimenterer med stoffer, men et møde med methamfetamin, gør at han på kort tid udvikler sig til en dybt afhængig stofmisbruger, der glider ud af hænderne på sin familie og sig selv. Man følger også drengens far, der prøver at redde sin søn. Men til sidst må han erkende at det står udenfor hans magt. Hans smukke søn må redde sig selv. Jeg så den i flyet på vej til San Francisco og jeg græd og græd. Min mindste søn på 2 år lå og sov på sædet ved siden af. Det er en smuk film om, hvordan et misbrug ødelægger mennesker og om et spinkelt håb og hårdt arbejde. Filmen foregår i San Francisco området, som er så smukt, men byen er plaget af hjemløse zombielignende skikkelser med tomme øjne, måske derfor blev filmen ved med at sidde i mig hele ferien.

Jeg er komplet afhængig af: At lave åndedrætsøvelser. Jeg har mediteret og lavet åndedrætsøvelser 25 minutter hver dag siden august, og jeg er lykkelig over hvor meget det har reduceret mit stressniveau og givet mig en mere varm kontakt til mig selv og de ting jeg udretter.

Det gør mig vred, når:  Når der bliver sparret og sparret på svangreområdet og det ikke bliver prioriteret at give støtte og vejledning, i den første tid efter en kvinde har født. Det er en smuk, men også intens rejse at blive mor. Både fysisk og psykisk, og mange kvinder i landet bliver overladt til sig selv få timer efter fødslen. Vi overlader det mest naturlige, men også mest komplekse i livet, til kvinderne selv, uden at være med til at klæde dem godt på til opgaven. Jeg fødte min første søn for 13 år siden og det var skræmmende at opleve hvor meget dårligere forholdende var, da jeg fødte 10 år senere. Lad os få respekten tilbage på fødeafdelingerne og sende vores nybagte mødre godt klædt på og trygge, ud i verden.  

Jeg er gladest, når: Jeg kører ned ad grusvejen til vores sommerhus i Rørvig. Så spreder roen sig i hele min krop.

Den her sang får mig altid på dansegulvet: Jeg ville ønske jeg var mere sofistikeret. Men det må være noget R’N’B fra 90’erne. Måske Aaliyah.

Det item i min garderobe, jeg bruger allermest, er: Et par løstsiddende sorte herrebukser fra Fillipa K. Jeg har lovet mig selv at gå meget mere i sort.

Mit højeste ønske er: At skabe en (sammenbragt) familie, hvor alle føler sig set og kan være den de er, uden at føle sig forkerte, men hvor alle samtidigt gør sig umage for at give noget til fælleskabet. Kort skitset op: frihed og ansvar, midt i kaos og kærlighed.

Guilty pleasure: 'Keeping Up With the Kardashians' og Ostepops.

Jeg er stolt af at: Jeg satsede hele butikken og skabte ’To The Moon, Honey’ sammen med Bea Fagerholt. Det har været en rejse med usandsynligt mange arbejdstimer i døgnet. Men det er så sjovt, tankevækkende og rørende at gå på arbejde hver dag.

Læs også20 spørgsmål til Marianne Theodorsen

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2022-05-17/arket-.png

Arket, 490 kr.

Køb her
/2022-05-17/gannishorts.png

Ganni, 1.400 kr. 

Køb her
/2022-05-17/costop.png

Cos, 320 kr. 

Køb her
/2022-05-17/arket.jpg

Arket, 490 kr. 

Køb her
/2022-05-17/guccimiinto.jpg

Gucci, Boozt, 2.090 kr. 

Køb her
/2022-05-17/esteelaudersephora.png

Estée Lauder, Sephora, 280 kr. 

Køb her
/2022-05-17/coskjole.png

Cos, 790 kr. 

Køb her
/2022-05-17/andotherstoriesballerina.png

And Other Stories, 650 kr. 

Køb her
/2022-05-17/ganniblazer.png

Ganni, 2.500 kr. 

Køb her
/2022-05-17/chanelmatas.jpg

Chanel, Matas, 380 kr. 

Køb her
/2022-05-17/ecooking.png

Ecooking, 240kr. 

Køb her
/2022-05-17/ginatricotbukser.png

Gina Tricot, 250 kr. 

Køb her
/2022-05-17/junabahne.png

Juna, Bahne, 750 kr. 

Køb her
/2022-05-17/hmtop.png

H&M, 180 kr. 

Køb her
/2022-05-17/framacareofcarl.png

Frama, Care Of Carl, 280 kr. 

Køb her
/2022-05-17/remainboozt.png

Remain Birger Christensen, 900 kr. 

Køb her
/2022-05-17/weekdayjeans.png

Weekday, 400 kr. 

Køb her
/2022-05-17/pernillecorydon.jpg

Pernille Corydon, 400 kr. 

Køb her
/2022-05-17/haykitchenone.jpg

Hay, Kitchenone, 400 kr. 

Køb her
/2022-05-17/hmtaske.png

H&M, 350 kr. 

Køb her
/2022-05-17/weekendbymaxmaraboozt.png

Weekend By Max Mara, Boozt, 1.700 kr. 

Køb her