Foto: @mariafantino
Venindebog

21 spørgsmål til Maria Fantino

af Anna Holm Pedersen 11/03/2021
Hvad gør dig genert? Dit bedste køb nogensinde? Har du et styling-tip? Og hvad er din guilty pleasure? Alt det og meget mere kan du få svaret på fra nogle af de sjove, skøre, cool, skarpe og lækre damer, vi beundrer her på ELLE

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

I denne uge har radiovært, Maria Fantino, udfyldt en side i venindebogen.

Måske du kender Maria fra P3's ungdomsprogram, 'Curlingklubben', hvor hun og medvært, Christian Bonde, diskuterer alt fra, hvor du må vaske din menstruationskop, til om folk virkelig bruger smøreost som dip ligesom i reklamerne.

Læs også: 20 spørgsmål til Freja Wewer

Du kan her lære Maria lidt bedre at kende, når hun blandt andet fortæller, hvad hun bliver kaldt af sine venner og hvad hun ville være som barn.

I denne uge får du også et ekstra spørgsmål i forbindelse med Kvindernes internationale kampdag.

Udover mit navn kalder folk mig: Jeg hedder jo faktisk slet ikke Fantino i virkeligheden, men Maria Emilie Prehn Hansen. Det er et kaldenavn, en veninde gav mig, da jeg var omkring 12-13 år, fordi hun syntes, at en sang med samme navn mindede hende om mig. I starten hadede jeg, når hun introducerede mig som det for andre, men vi danskere elsker jo alt, der ikke lyder dansk, så det hang meget hurtigt ved og har gjort det lige siden. Da jeg startede i DR, prøvede de at kalde mig ”Maria Emilie Prehn”, men det føltes dybt mærkeligt. Jeg tror, at så snart du virkelig sidder i ”Bubber-fælden”, som jeg gør, så er det svært at komme ud igen. Jeg plejer at sige, at det er Maria Fantino, der tjener pengene, og Maria Emilie Prehn Hansen, der betaler regningerne.

Alder: 25 år.

Livret: Jeg er i en sen alder blevet helt vild med tarteletter – med høns i asparges, bevares. Faktisk så meget, at mine veninder og jeg tager til tarteletfestival hvert år i Odense.

Da jeg var lille, ville jeg være: Jeg har altid gerne ville lave noget på DR, for det har altid føltes som det ypperste. Da jeg gik på Ørestad Gymnasium stoppede jeg tit ved DR’s metrostation og stod og kiggede lidt på huset og håbede, at der ville komme en caster forbi og sige ”hey, du skal sgu da være vært!”. Jeg fandt forleden et gammelt papir fra et møde med en studentervejleder, hvor man skulle skrive, hvad man gerne ville være efter gymnasiet. Jeg havde skrevet ”jeg vil egentlig allerhelst være vært, men det kan man jo ikke bare lige blive, så nok noget indenfor journalistik i stedet”. Jeg har altid haft jantelov nok til 10, så jeg turde slet ikke indrømme overfor NOGEN, at jeg gerne ville være vært, for hvem fanden troede jeg lige at jeg er?

Mit bedste køb nogensinde: Min karaokemaskine! Min kæreste (og naboer) hader den, men den er blevet en fast del af min venindegruppe. Der er diskolys og mikrofoner, og den er slæbt med i alt fra bådture til sommerhusture.

Hvis jeg skulle beskrive mig selv med tre ord, ville det være: Kreativ, koncentrationsbesværet og komfortsyg.

Min absolut yndlingsby er: Jeg er stadig lidt på røven over, hvor flot Lissabon var, da jeg besøgte den i 2019. Men ellers så har London et helt særligt sted i mit lille hjerte. Mine forældre og jeg besøger byen mindst en gang om året og har helt særlige ritualer og ting vi skal, når vi er der.

Det har jeg altid i tasken: Læbestifter - og gerne flere.

Sidste gang jeg græd, var: Min kæreste viste mig traileren til "Landet for længe siden", hvilket førte til, at jeg kom til at tænke på scenen hvor moren dør, og ja, så skal der ikke mere til.

Mit næste køb er: Jeg leder stadig efter nogle pæne jeans med lige ben, som sidder lige under navlen, men som hverken er stretch eller prøver at tage livet af en. Det går rigtig dårligt, men jeg leder videre!

Jeg vil gerne blive bedre til at: Finde ud af, hvad jeg rent faktisk kan lide. Jeg har siden jeg var 20 fokuseret på at blive bedre til mit job og finde ud af, hvad jeg brændte for i den forbindelse. Men jeg ved ikke rigtig, hvad jeg personligt godt kan lide.

All time favorite movie: Jeg elsker Wes Andersons film. Især 'Moonrise Kingdom'. Derudover er jeg helt vild med 'Barnaby'-serien. Ja, sorry, men jeg elsker det. Det SKAL dog være med John Nettles.

Jeg er komplet afhængig af: Jeg holder mig væk fra LU kiks med chokolade, for så kan jeg ikke stoppe igen. Det samme gælder vaffelrør, og de smager ikke engang særlig godt.

Det gør mig vred, når: Jeg læser kommentarer på Facebook. Det er virkelig blevet en skraldespand, hvor folk skider på fakta og andres følelser. Jeg læser dem slet ikke mere - især ikke når det handler om mig.

Jeg er gladest, når: Jeg har fri! Og det er selvom jeg virkelig elsker mit arbejde.

Den her sang får mig altid på dansegulvet: Robyn! Den tror jeg gælder for de fleste.

Det item i min garderobe, jeg bruger allermest, er: Når jeg er i London køber jeg altid en bunke billige blondetrusser - 3 styk ét pund. Er de klædelige? Ikke synderligt. Men de sidder pænt uden, at man kan se dem og så er de så fandens billige!

Mit højeste ønske er: At de jeg holder af og har nær har det godt - og meget gerne i rigtig, rigtig lang tid.

Guilty pleasure: Hvis jeg virkelig er stresset, så ser jeg folk der får presset hudorme på Instagram. Jeg ved ikke hvorfor, men det er dejligt (og virkelig ulækkert)

Jeg er stolt af at: At have været med til at nuancere debatten om, hvorfor folk der har været udsat for #Metoo ikke nødvendigvis kan, eller vil, sige navnet på den, der har krænket dem.

Hvad betyder Kvindernes internationale kampdag for dig? Jeg synes altid det er så rørende at se kvinder i alle aldre gå sammen til fælles march. Det er virkelig der, hvor jeg kan mærke søstersolidariteten - uanset hvem man er, hvordan man ser ud og hvad man stemmer politisk. Mere af det, tak!

Læs også: 20 spørgsmål til Marianne Theodorsen

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her