ELLE Rejser: På luksusferie i Miami

ELLE elsker at rejse, og denne gang går turen til Miami, Florida. Miami er det perfekte sted at flygte til, når sneen og kulden herhjemme bliver for meget. ELLE og Lise Nielsen fortæller derfor dig, hvorfor Miami er den helt perfekte destination...

Rejseguide!

Der er rig mulighed for masser af gode oplevelser i Miami. Udover sol og varme, byder byen på både strand, kultur, kunstneriske og kulinariske oplevelser. 

Miami Beach. Er det første gang, du besøger Miami, skal du selvfølgelig bo på Miami Beach – øen og byen ud for fastlandet, der lægger avenuer og kyst til de billeder, du især kender fra serier som Miami Vice og Dexter og Kardashian-showet Kourtney & Kim Take Miami. Her finder du den ikoniske (og fabelagtige) strand, der grænser ned til et hav af uendelige nuancer af blå. Derudover huser Miami Beach alle festers mekka, kvarteret South Beach, der igen huser Miamis nok mest berømte avenue, Ocean Drive, der er en oplevelse udi pastelfarvet art deco-arkitektur, festklare barer og fitnessdronninger på rulleskøjter. 

Kunstmekkaet. Miami er virkelig blevet en kunstby. Ikke alene huser byen kunstmessen Art Basel Miami, der har givet Miami en enorm kulturel indsprøjtning, men Warehouse-området Wynwood Art District blomstrer også med et utal af gallerier og museer. Besøg Wynwood Walls, en helt unik koncentration af streetart, og The Marguiles Collection, der i et renoveret warehouse på 4180 kvadratmeter har en af Miamis nok bedste samlinger af samtidskunst. Endelig er det værd også at svinge forbi det nye Miami Art Museum, PAMM, beliggende sydøst for Art District, der udstiller international kunst fra det 20. og 21. århundrede.

Læs også: De 5 lækreste brunch-restauranter i New York

Books & Books. Lincoln Road Mall er Miamis hyggeligste shoppe-gågade. Her er mere ro end på de buldrende avenuer og velgørende skygge i form af Miamis signaturtræer, palmerne. Du kan finde strandlekture i den fine boghandel Books & Books. Spørg efter særlig Florida-litteratur, som f.eks. Miami af den journalistiske legende Joan Didion.

Psst ... Miami er en særligt populær destination i januar og februar, bl.a. fordi mange newyorkere flygter fra kulden og putter sig i Miamis varme arme, så book i god tid, hvis du ligeledes planlægger en varm vinterferie.

Shopping i parkeringshuset. Parkeringshuset 1111 Lincoln Road er et smukt eksempel på Miamis nye arkitektoniske vovemod kombineret med den mere latente begejstring for dekadente totaloplevelser. Bygningen lægger ikke blot beton og glas til biler, men også til boliger, shopping og kulinariske oplevelser. På femte sal, 20 meter over jorden, svæver tøjbutikken Alchemist i en stor glasboks og tilbyder et eklektisk miks af vægtige internationale brands som Maison Martin Margiela og Ann Demeulemeester, yngre brands som amerikanske Rick Owens og helt unge, ukendte, lokale fashionbrands.

Miami Living. Miami er en hotelby. Og ethvert fornemt hotel med respekt for sig selv er sin egen lille by udi velvære. I forskellige kombinationer har hotellerne både hotelbar, spa, (rooftop)pool, restaurant, tøjbutik og natklub – hele herligheden altid gennemført indrettet af diverse designvirtuoser. F.eks det nye SLS South Beach, der er indrettet af franske Philippe Starck og musikeren Lenny Kravitz, hvis hovedattraktion er den flere gange prisvindende restaurant The Bazaar. Omkring Collins Avenue ligger mange af de mest hypede hoteller, f.eks. Fontainebleau (her hang Sinatra ud) og den dekadente flab Delano, hvor P. Diddy engang blev forvekslet med en cabanaboy, fordi han var klædt i Delanos signaturfarve hvid, og blev bedt om at hente et håndklæde ... 

Læs også: Oplev "Songs from Paris" på The Standard

Design District. På Miamis fastland ligger Design District, der anses for at være forklaringen på, at Miami er blevet en reel spiller på verdens designscene. Dels på grund af december-designmessen Design Miami og dels grundet den fælles filosofi at samle design, arkitektur og kunst i et community og give Miamis kreative kræfter et laboratorium at udfolde sig i. Området huser i dag alt fra gallerier og interiørbutikker til fremsynede spisesteder og opfindsomt udformede flagshipstores for luksusbrands som Hermès, Chanel og Christian Louboutin (der i sig selv er en kunstinstallation – tjek bare fronten).

Must-eat. 65 procent af Miamis indbyggere taler spansk. Dette fornægter sig ikke i madkulturen, og en Miami-klassiker er en Cuban sandwich. Den består af skinke, stegt svinekød og schweizer-ost toppet med pickles og sennep på cubansk brød. Den fås overalt, men prøv f.eks. den cubanske restaurant Versailles’ variant eller Las Olas Ca-fés på Miami Beach (644 6th Street).

Hvis du også er blevet sulten efter en tur til Miami, så kig med i galleriet, se billederne fra de mange spændende steder og bliv inspireret. God tur!

ELLE Rejser: På luksusferie i Miami

Relaterede artikler