OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto: PR & privat ELLE var inviteret af Atout France
Rejser

Den oversete storby: Rejseguide til Marseille

Anne Christine Persson 18/04/2024
Pastis på fortovscafé, øhop i miniskærgård, den klassiske bouillabaisse, cool storbystemning og kronisk godt vejr er indbegrebet af Marseille på den franske riviera. Frankrigs næststørste by er i dag en charmerende smeltedigel af mennesker og kulturer med en overflod af spændende arkitektur og god mad

Klippen ved kysten- Les Bords de Mer

Et skønt lille hotel placeret på klippen ved kysten og med kun nitten smagfuldt indrettede værelser der alle har udsigt over Middelhavet. Med en pool på taget kan du selv vælge om, du vil bade i havet eller dyppe dig i poolen. Hotellets restaurant byder på middelhavskøkken og i sæsonen fra november til marts er der søpindsvinsmagning i weekenden.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sjove designdetaljer - Mama Shelter

Beliggende praktisk i gåafstand fra de fleste steder i Marseille er boutiquehotellet Mama Shelter, som også kendes fra bl.a. Paris. Rummene er forskelligt indrettede med sjove designdetaljer og der er både restaurant og bar på hotellet.

Gammel dykkerklub- Tuba Club

Dette chikke hotel ligger på en klippe femten kilometer udenfor Marseille. Det har engang været en dykkerklub og hotellet har også taget navn efter det franske ord for snorkel; tuba. Hotellet har kun fem lækre værelser og alle med udsigt til Middelhavets azurblå hav. Hotellets restaurant byder på masser af lækre fiskeretter og et godt udvalg af pastis.

Foto: PR & privat ELLE var inviteret af Atout France
Tuba restaurant

De franske kokkes hofret- Le Miramar

Intet besøg i Marseille uden den klassiske fiskesuppe bouillabaisse der stammer fra byen. Oprindeligt lavet af fiskere med det resterende fra dagens fangst er i dag en af franske kokkes hofretter. Der er forskellige traditioner og serveringsmåder alt efter køkken. På Le Miramar serveres først den delikate krydrede suppe, herefter serveres suppen med et hav af fisk og skaldyr samt den særlige sauce rouille og croutoner.

Plads til dessert - 1860 Le Palais

I den gamle børs, som stadig huser handelskammeret, finder du brasseriet og konditoriet 1860 Le Palais. Det er et glimrende sted at nyde en frokost i solskinnet på terrassen. Køkkenet er styret af Philippe Zerah, oprindeligt uddannet konditor, hvilket betyder, at der skal være plads til dessert.

Lokalfanget fisk- Coquelle

Masser af lokalfanget fisk og skaldyr er på menuen i en af de bedste restauranter i den gamle havn i Marseille. Der er en udendørs beplantet terrasse, hvor man kan nyde krabber, rosé og de sprøde varme aftener i godt selskab.

Den gode mor- Notre Dame de la Garda

I folkemunde kaldes den La Bonne Mère, som betyder den gode mor. Basilikaen, der tårner 157 meter over Marseille, har været byens flotte vartegn siden 1853. Egentlig er det den tredje version med de to tidligere fra hhv. 12- og 1400-tallet. Udsigten over byen, som strækker sig langs kysten i over 40 km, er fænomenal.

Foto: PR & privat ELLE var inviteret af Atout France
Notre Dame de la Garde
Notre Dame de la Garde

Antikkens historie- MuCEM

Den moderne bygning i den gamle havn huser et museum dedikeret til civilisationer omkring Middelhavet. Det spænder bredt over emner som historie, etnologi og antropologi fra Gibraltar til Istanbul hele vejen fra Antikkens tid til nu. En gangbro forbinder den hypermoderne bygning med det gamle fort Saint Jean.

Moderne arkitektur- Arkitektur

Foruden byens smukke gamle bygninger at gå på opdagelse i er der tilsvarende gode eksem- pler på moderne arkitektur at udforske. Le Corbusiers berømte moderne bygning Cité Radieuse de Marseille i beton med forskelligfarvede altaner, byens højeste bygning La Marsellaise af Jean Nouvel eller den vertikalt fritsvævende bygning over vand La Villa Méditerranée af Stefano Boeri er blot nogle af byens ikoniske bygningsværker.

Foto: PR & privat ELLE var inviteret af Atout France
Cité Radieuse de Marseille

Udendørs Museum- La Panier

Hvad der faktisk er Marseilles ældste kvarter, er i dag også en slags udendørs museum. Byen har ladet gadekunsten få frit spil i et område med gamle karakteristiske bygninger og nu er den bedste aktivitet at lade sig fare vild i området og se kunstværkerne folde sig ud på bygninger og murværk. Husk at tage en pause på en café for en pastis eller en orangina.

Skønne klippebugter- Frioul-øerne

Ethyggeligtafbrækistorbyferieneretbesøgpå Frioul-øerne lokaliseret blot tyve minutter med båd fra den gamle havn. De skal opleves til fods og det er nemt at gå øerne rundt. Medbring badetøj og hop i det azurblå hav i skønne klippebugter. Båden lægger også til på øen If, som kendes fra bogen Greven af Monte Christo. Det gamle slot Château d’If har fungeret som fængsel, men er nu kulturarv og kan besøges som turist.

Potter og pander- Maison Empereur

Den ældste isenkræmmer i Frankrig med et fantastisk udvalg af alt fra potter og pander til porcelæn og koste, men i sortimentet er der i dag også tøj, tasker og toiletsager. Priserne er konkurrencedygtige, og man kan fortabe sig på de tre etager. Faktisk kan man helt unikt i samme bygning overnatte i, hvad de selv kalder en museumslejlighed. Den kan lejes på Airbnb under navnet Chez Maison Empereur.

Chik shopping- Jogging

Denne chikke konceptbutik leverer på alle planer. Her er brands som Jacquemus, Marine Serre og danske Cecilie Bahnsen og så har de en lækker restaurant, der er åbent til frokost i hverdagene og brunch om lørdagen, mens deres kaffebar har åbent hele dagen. Også Jogging tilbyder unikke overnatningsmuligheder nemlig i form af et værelse i arkitekten Le Corbusiers berømte bygning Cité Radieuse de Marseille og et gammelt velindrettet hus i en bugt syd for Marseille.

Naturapotek- Père Blaize

Dette gamle apotek blev oprindeligt grundlagt i 1815 af healeren Toussaint Blaize, som ville vise fordelene ved phytoterapi, læren om anvendelse af urter og deres virkning på den menneskelige organisme. I dag er det stadig et naturapotek, hvor du kan finde ting som alverdens plantebaserede remedier til diverse lidelser, kosttilskud og naturlig makeup.

Foto: PR & privat ELLE var inviteret af Atout France
Maison Empereur

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her