ELLE guider: Sådan booster du dit løb

Foto: Morten Bonde, PR, Instagram

Selvom sommervejert ikke har vist sig fra sin allerbedste side, så er det stadig den helt rigtige årstid at komme i gang med sin træning igen. Vi har derfor fået en snak med HealthJunkie, a.k.a. Sofie Bentzen, om løberutiner, der kan inspirere dig til selv at komme i gang, og som er lige til at kopiere. 

Læs også: Bjørn Borg lancerer trænings-app'en Sprinter

Hvor ofte løber du?

"Jeg løber to-tre gange om ugen, og længden varierer mellem alt fra seks til 15 km.  Jeg elsker at træne om morgenen, for det giver mig energi og overskud til resten af dagen. Der findes ikke noget bedre end en morgenløbetur, hvor man fanger de første solstråler." 

Hvad er din yndlingsrute?

"Omgivelserne hos mine forældre i Ry! Ruten er 13 km lang, og jeg løber gennem den smukke natur i det jyske. Det er en bakket rute – jeg elsker bakker og savner det på mine løbeture rundt i København til hverdag."

Hvad motiverer dig til at komme af sted?

"Noget af det mest motiverende for mig er nyt, lækkert træningsgear. Jeg ved, at det er overfladisk, men når man løber meget, er det de små ting, der gør forskellen."

Hvilket udstyr skal man prioritere, hvis man gerne vil i gang med at løbe?

"Faktisk er det kun nødvendigt med en enkelt investering: et par gode løbesko. Det er til gengæld en vigtig investering, hvor man ikke skal gå på kompromis. Derudover er det en rigtig god ide med en god sports-bh, og skal man løbe længere distancer, er kvaliteten af løbetøj ift. syninger osv. også essentielt, da det kan genere og give mærker."

Hvad er de største myter omkring løb, du er stødt på?

"At det er spild af tid og ikke giver noget at løbe under 20 minutter. Alle løbeture og kilometer i benene tæller – en kort tur er bedre end ingen tur. Jeg prioriterer mine løbeture rigtig højt, men indimellem kan det være svært at finde tid til de lange ture. I stedet for at springe løbeturen over skruer jeg blot op for tempoet og ned for distancen."

Læs også: HealthySkinnyBitch: 7 sunde steder af spise frokost

Her i galleriet har vi samlet flere gode tips og inspiration til at komme i gang med at løbe. Vi giver dig de bedste apps, det gode træningstøj, løbesko og ikke mindst et par gode fif til selvforkælelsen, når løbeturen er overstået. 

Psst... Brug pilene i galleriet eller 'swipe' dig igennem. 

ELLE guider: Sådan booster du dit løb

Relaterede artikler