Foto: Ritzau Scanpix
Mode

12 virale øjeblikke, du kan genskabe som årets Halloween-kostume

af Christoffer Mygind Juul 25/10/2022
Fra Helle Thornings debatskabende kjole til Balenciagas skræmmende vilde modeshows. Der er masser inspiration at hente fra nogle af de mest mindeværdige øjeblikke fra årets løb.

Skal du også til Halloween-fest i weekenden, kan det være fristende at ty til de gode gamle klassikere som en ond heks, et spøgelse, en sexet vampyr eller en toiletrulleindpakket mumie.

Men vil du gerne skabe et mindeværdigt øjeblik, som kun dine venner på TikTok og Twitter forstår – eller som kroner dig som øjeblikkelig kostumevinder – kan du få inspiration fra nogle af de øjeblikke, som gennem året har lagt internettet ned.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Vi har her samlet nogle af de ting fra popkulturens og modens verden, der ikke har været til at overse i år, og som du med forholdsvis få midler kan genskabe til weekendens Halloween-fester.

Carrie Bradshaw i ‘And Just Like That’

Da ‘And Just Like That’ løb over skærmen i starten af året, blev vi ‘Sex and the City’-fans fodret med et væld af vilde looks fra Carrie Bradshaw, der ikke er bleg for at bruge uventede kombinationer i sin garderobe.

Et af dem, vi blev særligt vilde med fra den nye serie, er outfittet bestående af en kjole med lyserøde tern stylet med en mørkeblå hættetrøje og et farverig tørklæde viklet om håret tilsat store solbriller og gummihandsker. Et skræmmende godt øjeblik til Halloween-inspiration.

Foto: HBO Max
Galt eller genialt? Det helt rette spørgsmål til at afgøre, om det er et godt Halloween-kostume.

Helle Thorning-Schmidts gallakjole
Få looks har skabt lige så stor debat herhjemme, som da den tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt troppede op i en pink kjole med gulvlange ærmer til fejringen af dronningens 50-års regeringsjubilæum.

Det gør looket til det oplagte kostume, hvis du vil skræmme livet af folk, der ikke mener, at kvinder kan have det på, de vil - og se fantastisk ud, mens du gør det.

Foto: Ritzau Scanpix
Det mest uhyggelige med Thornings look var den debat, det skabte.

Balenciagas muddershow
Find alt, hvad du ejer af læder frem fra gemmerne, ifør dig et par hurtige briller, rul dig i mudder, find en blond paryk - eller afbleg dit eget, hvis du går hele vejen - og tilsæt den vredeste gang, du kan mestre.

Så har du et af de mest memede øjeblikke fra modeugen i Paris, hvor Balenciaga præsenterede sin efterår/vinter-kollektion med modeller bragende igennem en massiv mudderpøl. Sæt prikken over i’et med en pose Lay’s chips, og du har et komplet Balenciaga-kostume.

Anne Hathaway som Andy Sachs
En sort rullekrave, en brun læderjakke og et styks pandehår er næsten det eneste, du behøver til et kostume som hyldest til vores allesammens Andy Sachs fra ‘The Devil Wears Prada’.

Et look, som Anne Hathaway selv valgte at genskabe, da hun tidligere i år sad på første række til Michael Kors’ show under modeugen i New York til stor begejstring for fans af den ikoniske film.

Foto: Ritzau Scanpix
Gør kostume ekstra skræmmende, og medbring din helt egen 'Emily' til festen.

Kim Kardashian som Marilyn Monroe
Det medførte utallige vrede og forargede reaktioner, da Kim Kardashian dukkede op til årets Met Gala iført Marilyn Monroes kjole fra 1962, fordi kjolen til daglig hører hjemme på museum.

Det stoppede dog ikke realitystjernen, der efterfølgende blev beskyldt for at have ødelagt den svinedyre kjole. Du kan nemt genskabe det uhyggelige modeøjeblik med en enkel kjole påført pailletter, som du for fuld effekt kan rive lidt i stykker på ryggen.

Foto: Ritzau Scanpix
Kim Kardashian skabte en vaskeægte modegyser med sit Met Gala-stunt.

Pernille Vermund som landkvinde
Valgkampen kan for mange være den helt store gyser, hvorfor der er flere øjeblikke fra kampens hede, der kan være inspiration til dit kostume. Der er dog et øjeblik, som du nemt kan genskabe - nemlig Pernille Vermunds photoshoot i en grisestald. Find dig en hvid kedeldragt og en vamset gris (helst i bamse-version), og du er good to go.

Lizzo i Balenciaga-tape
En af de helt store stjerner af TikTok har igennem året været Lizzo, der med flere virale sange og dansetrin har været svær at overse.

Derfor var det heller ikke underligt at se hende på forsiden af britisk ELLE i September, hvor hun var iført Balenciagas gule tape. Perfekt inspiration til en moderne fortolkning af mumien, der kan laves med gul tape og (en masse) sorte tuscher.

@lizzo

Im on the cover of elle uk wearing balenciussy tape n i managed to make n draft this tiktok for yall cus im insane lol -

♬ About Damn Time - Lizzo

Hailey Biber og Selena Gomez
Gennem flere år har fans af henholdsvis Selena Gomez og Justin Bieber spekuleret i, om Selena og Justin Biebers kone, Hailey Bieber, har været uvenner over førstnævntes tidligere forhold med popstjernen.

Derfor fik det næsten internettet til at eksplodere, da de to til Academy Museum Gala tidligere på måneden blev foreviget for første gang sammen på et billede, hvor de smilende holder om hinanden, og det kan jo snildt være årets inspiration som kostume til dig og din bestie (eller din ærkenemesis).

Foto: Tyrell Hampton
Fra popkulturel gyser til vaskeægte drøm for mange Bieber- og Gomez-fans.

Bella Hadid i spray-kjole
Det halve af internettet og hele modeverdenen faldt på halen, da Coperni under deres show i Paris i september spraymalede en kjole på Bella Hadid og med et skabte modehistorie.

Nok bliver det svært at skaffe flydende tekstil, men en lang tanktop eller en enkel, hvid kjole med slids kan gøre kostumet. Med mindre du går all in, og skaber årets kostume med en god omgang body paint.

Foto: Ritzau Scanpix
Selv til Halloween kan årets topmodel være en inspirationskilde.

Julia Fox i Han Kjøbenhavn
En hånd om halsen og kulsort maxi-eyeliner er næsten det perfekte Halloween-kostume, og det eneste der skal til for at genskabe det look, som Julia Fox, der kom på alles læber ved at date Ye kortvarigt i starten af året, ankom i til Vanity Fairs Oscar-efterfest.

Er læderkjolen fra Han Kjøbenhavn et lige lovligt stort DYI-stykke at bide over, kan flere af skuespillerens looks også være god inspiration - for eksempel hendes version af den canadiske tuxedo.

@varietymagazine #juliafox says her book, which she hasn’t finished writing yet, is a masterpiece #oscars #vanityfairparty ♬ original sound - Variety

Margot Robbie som Barbie
Selvom filmen om Barbie ikke engang har fået en premieredato, er det allerede en af de mest ventede film længe. Og det er blandt andet på grund af de mange billeder af Margot Robbie og Ryan Gosling, der er blevet lækket fra optagelserne og som har gjort ‘Barbiecore’ til en af årets helt store tendenser.

Så find dit bedste, mest farverige og sporty 80’er-antræk frem, inklusiv knæbeskyttere, og støv dine gamle rulleskøjter af. Så har du genskabt et allerede ikonisk look, som nemt kan skræmme livet af dine farveforskrækkede venner til festen.

Foto: Ritzau Scanpix
For nogle vil neonfarverne være den rene gyser.

‘It’s corn!’-drengen
Sange og lyde går viralt på rekordtid på TikTok, hvor et af årets helt store – og uventede hits – var Corn Kid: en lille, amerikansk dreng, der begejstret fortæller om, hvorfor han elsker majs. Det fik lynhurtigt internettet til at bruge lyden på alverdens måder og fortolke den med diverse remixes. Klæd dig ud som en hel majskolbe, eller lad hele din Halloween-fest være dedikeret til den juicy grøntsag.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her