Guidet gennem 20 råd: Sådan forelsker du dig i din partner igen
Foto: All Over Press
Celebrity

Guidet gennem 20 råd: Sådan forelsker du dig i din partner igen

Af 0 5/02/2018
Føler du, at gnisten og passionen i dit parforhold er forsvundet? Vi giver dig her 20 gode råd til at finde tilbage til den kærlige og nyforelskede tid mellem dig og din partner.

Kilde: Health.com

Der er rigtig mange gode ting, ja faktisk flest gode, ved at være i et fast parforhold. Det er dejligt, trygt og sjovt, og vi håber, du derude har fundet sammen med ham eller hende, der får dit hjerte til at slå allermest hurtigt. Hvis man derudover har været heldig at danne par med den helt rigtige i længere tid, ja så føler man måske på et tidspunkt, at ens partner kender en bedre end man selv kender sig selv.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Men der er også farer, der lurer i horisonten når vi er i faste parforhold, og de fleste vil på et tidspunkt opleve at gnisten, der var i begyndelsen er mere eller mindre forsvundet. Det er blevet hverdag, og 'Netflix and chill' er blevet skåret ned til bare 'Netflix' og måske endda 'Netflix and sleep'. Lyder det bekendt?

Kærlighed når den er bedst, er ja - det bedste, der findes. Og når du nu har en partner, er det så ikke på tide at arbejde lidt på romancen og finde ind til det, I var i starten; nemlig to turtelduer, der bare ikke kunne få nok af hinanden?

ELLE guider dig til hvordan du og din partner finder tilbage til den nyforelskede og skønne tid gennem 20 råd, du kan læse her - og mange af rådene kan du starte med allerede idag; jo før, jo bedre!

Læs også: 14 grunde til, du altid er træt

1. Rør mere ved hinanden
Par, der har været sammen længere, har en tendens til at glemme, hvor vigtigt det er at røre ved hinanden. Hud-mod-hud giver vores hjerner et boost, der er med til at fremme de kærlige følelser. Og det behøver ikke være meget mere end et kys eller et strejf på armen, der skal til.

2. Sov tættere sammen
Det boost fra hud-mod-hod berøringen kommer os ved fysisk kontakt, når I sover sammen. Det er ikke kun sex, der gør noget godt for de kærlige følelser. Vær gode til at sove i ske eller røre ved hinanden på andre måder, når I sover.

3. Sæt teknologien på pause
Intet dræber kommunikation som teknologi - iPhones, tablets og computere. Hvis du og din kæreste ikke allerede har taget en pause fra alle de teknologiske apparater, så er det på tide at gøre det. Lav eventuelt nogle regler for, hvornår man ikke bruger sin telefon eller tablet.

4. Tag på ferie
At tage væk sammen hjælper jer med at fokusere på hinanden i stedet for på arbejde, venner, familiepligter og andet. Det behøver ikke være meget mere end en forlænget weekend et sted, hvor I har mulighed for at finde tilbage til hinanden.

5. Sig tak
Når man er i et fast forhold, er der mange ting, der bliver til dårlige vaner og tages forgivet. Vis din partner, at du er glad for selv de små ting, han/hun gør for dig, og husk at sige tak!

6. Giv hinanden gode og lange kys
Det er faktisk ikke altid, at sex er den bedste måde at være intim og tæt med sin partner på. At kysse ofte (og længe) er med til at give et tæt bånd og efterlader os med en varm følelse i kroppen.

Læs også: 10 ting du med garanti ikke vidste om den ikoniske Birkin taske fra Hermès

7. Giv hinanden komplimenter
Husk at fortælle din partner, at du synes, han/hun ser godt ud. Lad være med at fokusere på negative ting og brug i stedet energi på at komplimentere din partner, hvad enten det er for hans/hendes udseende eller noget, din partner gør.

8. Overrask hinanden
Når man har været sammen længe, er man nødt til at finde nye måder at gøre hinanden glade på. Spænding og overraskelse er en måde at gøre det på. 'Kidnap' din kæreste en weekend, tag ham/hende nye steder hen, eller overrask din partner med en god middag.

9. Dyrk dine interesser
At have en kæreste betyder ikke, at man skal give slip på sig selv. Det er vigtigt at pleje dine egne interesser og hobbyer, som du brænder for. Det bringer nemlig lidenskaben videre ind i jeres parforhold.

10. Vis interesse for din partners passion
Det er samtidig også vigtigt at vise, at du interesserer dig for noget, han/hun rigtig godt kan lide at lave. På den måde oplever du din partners passion og lidenskab, og det gør kun godt for jeres forhold.

11. Skab noget sammen
Hvad enten det er at male eller istandsætte et hus, arrangere en fest eller et andet projekt, så er det vigtigt, at I laver noget sammen.

12. Tag på dobbeltdate
I behøver ikke altid gøre alting bare jer to sammen. Gå ud med andre par eller venner af og til, det kan være med til at skabe bedre kemi imellem jer.

Læs også: Se 18 af tidens største skuespillere i deres første filmrolle

13. Kig hinanden i øjnene
Det kan være meget intenst og også grænseoverskridende at kigge andre mennesker i øjnene i lang tid, men faktisk er det lige netop den intensitet og spænding, der er med til at føre jer tættere sammen som par.

14. Flirt med hinanden
Selvom man har været kærester længe, så kan man stadig godt flirte med hinanden. Skab en intens, sexet og lidenskabelig situation for jer selv, det vil med garanti gavne jeres følelser for hinanden og give jer mere lyst til at være sammen.

15. Træn sammen
At træne sammen som par kan være med til at øge den fysiske tiltrækning imellem jer. Så det er slet ikke så dum en idé at løbe eller tage i fitnesscentret sammen. I vil kun opleve at blive mere forelskede og glade for hinanden.

16. Hav intime snakke
Studier har vist, at par, der er gode til at tale intimt med hinanden, både før og efter sex, oplever større tilfredshed i deres forhold. Intime grænser overskrides, og man bliver mere fortrolig med sin partner.

17. Vær ærlige over for hinanden
Hvis du føler dig distanceret fra din partner, er det ikke altid en god løsning bare at hoppe i en sexet kjole og smile. Hvis din partner misforstår din intention, bliver du bare mere ked af det. Fortæl i stedet din partner klart og tydeligt hvordan du har det, for der er ingen, der er tankelæsere.

18. Genopfind kærestetid
Det er vigtigt at sætte tid af til hinanden, hvad enten det er en middag, en tur i byen eller bare en gåtur. Det behøver ikke altid være fin kjole og middag, men prøv i stedet at tænke kreativitet og få nogle nye oplevelser sammen.

19. Vær der for hinanden
Sørg for altid at være der for din partner, når han har brug for det. Vis at du støtter ham/hende, og at du vil gøre alt. Det skaber tryghed og tillid i jeres parforhold og er altafgørende for at bevare følelserne for hinanden.

20. Sæt dine forventninger ned
Selv med alle disse gode råd, så er intet parforhold perfekt. Inden du beslutter dig for, at dit forhold ikke er godt nok, så husk på, at alle forhold har op- og nedture, og det skal de have. Kun sådan lærer vi hinanden bedst at kende. Og kærlighed er en udefinerbar størrelse, der er forskellig for alle.

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her