Foto: All Over Press
Celebrity

Alt du skal vide om Meghan Markles brudekjole - og detaljerne

af Rose Maria Boelsmand 19/05/2018
Meghan Markle og Prins Harry har sagt “I will” til hinanden - og her kan du læse alt om Meghan Markles brudekjole og alle detaljerne fra slør til sko, smykker og designeren bag kjolen.

Lad os slå én ting fast med det samme: #WeWantToMarryHarry too! De første ord den britiske prins hviskede til sin kommende brud, da de mødtes ved alteret kl. 13 i Saint George’s Chapel, var: “You look amazing. Absolutely!”. Ahmen, altså, Prins Charming!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

via GIPHY

… Og Meghan Markle - nu Hertuginde af Sussex - så da også absolut bedårende ud, da hun steg ud af bilen (alene!) foran kirken, og hele verden endelig kunne se hvilken kjole, og ikke mindst hvilken designer, der havde fået den store ære at skabe brudekjolen til Englands kommende prinsesse.

Meghan Markles brudekjole har nemlig uden tvivl været en af de mest velbevarede modehemmeligheder i 2018 og subjekt for mange spekulationer om alt fra kjolens snit, historiske referencer, spillet mellem nyt, gammelt, lånt og blåt og kongelig juveler til pynt.

Og det er … trommehvirvel… Givenchy med den britiske chefdesigner Clare Waight Keller, der står bag den smukke hvide kjole, der bestemt er en prinsesse værdig.

Læs også: Se alle gæsterne ankomme til Meghan og Harrys bryllup

Meghan Markels brudekjole er symbolet på tidløs elegance og har fine referencer det ikoniske DNA, der forbindes med huset Givenchy, der i gennem tiden har klædt verdens allerstørste stilikoner som Audrey Hepburn, Jacqueline Kennedy og Grace Kelly på, og som i nyere tid har stået bag Beyonces afslørende “naked dress” til The Met Ball I 2015 og Kim Kardashians brudekjole.

Det var dog Givenchys nye chefdesigner Clare Waight Kellers debut som brudekjoledesigner for Givenchy - og den britiske designer, der tiltrådte huset Givenchy i begyndelsen af 2018 som den første kvindelige chefdesigner for det franske modehus, har været meget klar i sin vision om hvilke historiske referencer fra Givenchys modearkiver, der skulle fremhæves i Meghan Markles brudekjole.

Vi (Meghan og Clare, red.) ønskede at skabe en tidløs kjole, der understreger den ikoniske Givenchy-stil, og samtidig give den moderne kant i form af enkle, slanke linjer og skarpe udskæringer. Som kontrast har vi skabt et delikat og yndigt slør med blomsterbroderier, som indeholder alle signatur-blomster fra commonwealth nationerne,” har Clare Waight Keller udtalt.

Sløret er altså ikke, som det er kotume, lånt og båret ved tidligere royale bryllupper, men derimod skabt specielt til Meghan Markle. Måske har hun tilmed skabt en ny tradition i det bristiske kongehus ved at inddrage referencerne til Englands commomweatlh-aftale, ved at lade alle 53 commonwealth nationers signaturblomst indgå i det delikate blomsterbroderi der løber hele vejen rundt langs kanten af det fem meter lange slør, der (næsten) var lige så langt Princesse Dianas kjoleslæb fra 1981. Næsten. Meghan havde også tilføjet to af sine personlige yndlingsblomster i blomsterbroderiet: Vinterblomst og californisk valmue, der er signaturblomsten for Californien, hvor Meghan Markle er født.

Sløret blev holdt på plads af Dronning Mary's diamant bandeau tiara, som Meghan Markle har lånt af den regerende Dronning Elizabeth. I ørene bar Meghan Markle små diamant-ørestikker fra Cartier, som også stod bag hendes armbånd.

Se alle detaljerne i galleriet nedenfor. Psst ...! Der er endnu flere detaljer om Meghan Markles brudelook under galleriet!

Det er en stor cadeau fra Meghan Markles side til England, at hun har valgt netop Clare Waight Keller, der er selv engelsk, til at skabe sin brudekjole - også selvom Givenchy ikke var på listen overt potentielle designere og modehuse, der kunne komme i spil, når modespekulationerne om kjolen gik. Designere som Sarah Burton for Alexander McQueen, der stod bag Kate Middletons brudekjole i 2011, australske Ralph & Russo der havde skabt Meghans forlovelses-outfit, kendis-favoritten Oscar de la Renta (som klædte Amal Clooney på da hun giftede sig med verdens mest eftertragtede ungkarl) og britisk Erdem eller Stella McCartney var blandt favoritterne. Men det blev franske - og ikke mindst historiske - Givenchy med engelske Waight Keller i front, der nu har skrevet sig ind i den royale modehistorie med en brudekjole, der med sikkerhed vil være inspiration for mange kommende brude de næste par år.

Læs også: En hyldest til Givenchy: Se de mest ikoniske kjoler gennem tiden

Kjolen havde en lille lighed med Kronprisesse Marys brudekjole fra 2004 i den brede bådudskæring og de trekvartlange ærmer. Kjolens tulipanformede talje var dog ren Givenchy og en nyfortolkning af snit fra flere af husets ikoniske kjoler båret af alle fra Hepburn til Kelly og Kennedy.

Givenchy stod også bag Markles brudesko - og det blev dermed heller ikke Meghan Markles personlige (og amerikanske) favorit, Manonlo Blahnik, der bar den borgerlige Markle op ad kirkegulvet for at sige “I Will” til Harry og blive til Hertuginde af Sussex.

Foran Markle gik 10 små brudepiger og - svende: pigerne i specialsyede Givenchy-kjoler og sko med broderede initialer fra Aquazzurra og drengene i miniatureudgaver af Harrys uniform. Cute!

Det var med andre ord en sand mode- og prinsessedrøm, der gik i opfyldelse for mange, da Harry og Meghan sagde ja til hinanden.

Læs også: Bella Hadid: "Meghan & Harry er definitionen på relationship goals"

Kjolen var uden sammenligning et mesterværk - bare det at Meghan Markle ikke havde brug for hjælp til at stå ud af bilen, da hun ankom til kirken, og selv kunne gå det første stykke op ad kirkegulvet med kjole og slør ‘on point’, vidner om, at denne kjole er gjort af et helt særligt talent.

Og selvom alt var helt perfekt og lige tilpas rørende og sukkersødt, var der også en klædelig uhøjtidelighed i at se Charles og Meghan udveksle beroligende ord på vej op til alteret, se et lille smil på læbe, tårer i øjenene og ikke mindst et brudepar, der både holdt i hånd, hviskede og kyssede foran hele verdenspressen. We love it!

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her