Få opskriften på 2 skønhedsboostende cocktails

Foto: Beauty Food
Journalist og skønhedsjunkie Maria Ahlgren har udgivet bogen ’Beauty Food’, som i bund og grund fordrer, at man kan spise sig smuk, og at nøglen til strålende hud, stærkere negle og glansfuldt hår er at finde gennem mad snarere end skønhedsprodukter. 
 
 
Bogen indeholder 85 farverige og lækre opskrifter, der inkluderer alt fra japansk soulfood og sunde salater til lækker friday facefood (aka. cocktails, snacks og søde sager). Og det bedste ved det hele er, at alle opskrifterne booster din skønhed indefra. Win win!
 
 
Om bogen siger Maria Ahlgren selv:
 
”Folk skal se mad som en naturlig del af deres skønhedsrutiner, ligegyldigt hvilket resultat de søger. Huden er kroppens åbne vindue, og hvad vi kommer ind, viser sig udadtil. Effekten som fødevarer har på huden kan ikke undermineres!”
 
Vi fået lov at give dig et indblik i Maria Ahlgrens beautyboostende univers, og derfor deler vi tre af vores yndlingsopskrifter fra Marias bog her på ELLE.dk.
 
Vi har allerede delt den veganske skønhedssuppe ’Vegansk tom kha med gulerodsnudler, kokos og tamarisvamp’ og i denne omgang deler vi noget, Maria selv kategoriserer som ’Friday Food’, du får nemlig to opskrifter på de allerlækreste cocktails, som efter sigende skulle gøre dig smukkere.
 
 
… Og ja – det lyder næsten for godt til at være sandt! For kan du virkelig nyde lækre cocktails, alt imens skønheden pibler frem indefra? Med disse cocktails er svaret ja, for med ingredienser som kombucha, der er indeholder skønhedsbringende antioxidanter og mixet af lime, mynte og kokos, der fylder kroppen med C-vitamin og fugtende elektrolytter, kan man vidst godt kalde dem for beautyboostende cocktails.
 
Så hiv fat i veninderne og inviter på tøseaften med lækre cocktails - mon ikke de bliver imponeret, når du først fortæller dem, at de i aften skal drikke sig berusede for at blive endnu skønnere at se på! 
 
Coconut glowjito
 
Det siger Maria om cocktailen: 
 
"Her har jeg upgraderet en klassisk mojito til en beautyboostende glowjito. Lime, mynte og kokovand er en supertrio. Ikke kun fordi smagene mixer sig som en drøm, tilsammen tanker de også kroppen med C-vitamin og fugtende elektrolyter."
 
Det skal du bruge:
 
 • 2 lime
 • En god håndfuld frisk mynte
 • 1/2 tsk. agavesirup
 • 4 cl hvid rom
 • 1 dl kokosvand
 • knust is
 • 1 dl danskvand
Sådan mixer du din cocktail:
 
1. Pres saften fra den ene lime i et stort, stabilt glas. Vask den anden lime grundigt og skær den i 4-6 både, som du placerer i glasset.
 
2. Kom mynteblade og agavesirup i glasset.
 
3. Det hele skal nu mortes - sørg for at få smagen ud af både lime og mynte.
 
4. Hæld rom, kokosvand og isterninger i glasset, rør rundt og top af med danskvand. 
 
 
Ginger kombucha f(n)izz
 
Maria Ahlgrens beauty-bonus: 
 
"Kombucha er en fermenteret tedrik som er smækfyldt med skønhedsbringende antioxidanter, enzymer og gode bakterier, som gør dig glad. Køb raw kombucha som ikke er pasteuriseret , så sikres du, at de nyttige egenskaber er bevaret!"
 
Det skal du bruge:
 
 • Et par frosne blåbær
 • Saften fra 1/2 citron
 • 1 tsk agavesirup
 • 4 cl gin
 • 1 1/2 dl iskold kombucha med smag af æble og ingefær eller citron og ingefær
 • Lidt isterninger

Sådan mixer du din cocktail:

1. Læg blåbær i bunden af et champagneglas.
 
2. Hæld citronsaft, agavesirup og gin i glasset.
 
3. Top med kombucha - og tilfør evt. en smule is for en iskold servering!
 

... Så er det vidst bare med at skåle i lækre drinks! Cheers!

Foto: PR

'Beauty Food' koster 212 kroner og kan købes her.

Relaterede artikler