maria ahlgren
Foto: PR
Skønhed

Maria Ahlgren: "Det er langt sjovere at spise, når det får huden til at stråle!"

af Sarah Emilie Aagaard 3/10/2017
Mød den svenske journalist, kogebogsforfatter og skønheds-junkie Maria Ahlgren til en snak om alt fra beauty foods og diæter til hvorfor du skal åbne døren til din indre skønhed gennem fødevarer på en super lækker måde!

”Hello glowlover” lyder det fra svenske Maria Ahlgren, når hun i sin nye beauty-bog byder dig velkommen til et univers af skønhedsboostende superfoods, fødevarer og opskrifter. For Maria Ahlgren er så absolut skønheds-junkie med stort J, og har arbejdet som skønhedsjournalist i magasinbranchen i mere end 10 år, blandt andet for ELLE Sverige, mens hun i dag er Skønheds- og Sundhedsredaktør på det svenske modemagasin Damernas Värld.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Men modsat de fleste skønhedsjægere, er Marias tilgang til skønhedsuniverset er ikke kun baseret på diverse skønhedsprodukter og lovende cremer. Hun påstår nemlig, at man kan spise sig smuk, og at nøglen til strålende hud, stærkere negle og glansfuldt hår er at finde på tallerkenen!

Noget hun har skrevet en hel bog om med titlen 'Beauty Food', som byder på 85 velsmagende og skønhedsboostende opskrifter såvel som gode beauty-råd (Psst...! Vi kommer til at dele tre af opskrifterne med jer på ELLE.dk. Glæd jer!) - og vi har fanget Maria Ahlgren til en snak om, hvorfor det handler om beauty foods frem for skønhedsprodukter:

”Jeg vil allerhelst have, at folk ser mad som en naturlig del af deres skønhedsrutiner, ligegyldigt hvilket resultat de søger. Huden er kroppens åbne vindue, og hvad vi kommer ind, viser sig udadtil. Selvfølgelig finder du også hudpleje- og produktips i min bog, for jeg er en kæmpe skønhedsprodukt-junkie. Men effekten som fødevarer har på huden kan ikke undermineres”.

Læs også: Skønhedsredaktøren: 10 oktober-favoritter

Man kan næsten kalde Maria for den slags professionel skønhedsjæger, som altid har hånden i cremekrukken og et ben i køkkenet. Men hvilke fødevarer er det så lige, der skaber de bedste forudsætning for en smuk og strålende hud?

”Det er simpelt – rene, uforarbejdede fødevarer er fundamentet for smuk hud og hår. Spis uendeligt af bladgrønt, grøntsager og frugt, sunde proteiner, bønner, gode korn og skønhedsboostende fedt fra nødder, kerner, fede fisk, æg og koldpressede olier, plus lækre superfoods som rå kakao og bær,” lyder det fra Maria, som fortsætter:

”Spis efter regnbuens farver. Farvepigmenterne i frugt og grøntsager er styrkende antioxidanter som spiller en afgørende rolle for hudens sundhed.”

Ifølge Maria Ahlgren er det nemlig gennem maden, at vi kan hjælpe kroppens celler med at beskytte sig selv mod daglige angribere som solen, stress og forureningskilder. Og vi kan booste deres evne til at reparere og regenerere sig selv i processen mod en strålende, sund hud.

Læs også: Sundhedsredaktørens 10 oktober-favoritter

Men selvom bogen hedder ’Beauty Food’, er det ikke kodeordet for en bestemt diæt:

”Beauty Food er mere en tænkemåde end en diæt. Diæter, som LCHF og 5:2-kuren, kan have en negativ virkning på grund af restriktioner og udelukkelse af bestemte fødevarer, som forvirrer dit sind, og får dig til at føle skyld ved at spise almindelig mad. Personligt vil jeg hellere hjælpe folk med at finde glæden ved at vide, hvilke skønhedsboostende fødevarer de skal tilføje til kosten. For det er langt sjovere at spise, når du forestiller dig, at det får din hud til at stråle, og dit hår til at skinne helt indefra.”

På den måde tror Maria også på, at man undgår behovet for restriktioner, for jo flere beauty foods der kommer på tallerkenen, des færre af de mindre nærende fødevarer er der plads til! Og det gælder alt fra grove grøntsager til koldpressede olier og gode frugter og bær, nødder og frø.

Desuden tilføjer Maria, at man altid finder et japansk lager med sager som miso, tamari, tørret tang og edamame-bønner i hendes køkken, fordi hun efter et par år som freelancejournalist i Tokyo blev introduceret for det japanske køkkens indbydende beauty-mekka.

Læs også: Opskrift fra bogen 'Regnbuemad': Tropisk grøn smoothieskål

Men selvom Maria i dag har en smuk, strålende hud - og ved præcis hvilke beauty foods, hun skal tilføre sin krop på daglig basis - så har hun en forhistorie med voldsom eksem og slem akne efter stressede perioder i sit liv, som endte med medicin og diverse lægekonsultationer. For ligeså vigtigt som det er at spise gode fødevarer og have en sund livsstil, understreger Maria, at man ikke kan opretholde en flot hud, hvis der er nogle underliggende faktorer på spil, såsom hormonelle ubalancer eller hudsygdomme:

"Det vigtigste er at huske på, at vores hudtilstand bygger på et komplekst orkester af gener, livstilssvaner, helbred og hormoner. Beauty foods er en stor spiller, hvis ikke forsangeren, i dette orkester, hvilket er gode nyheder, fordi det netop er noget, som vi let kan kontrollere”.

Og med den afslutning er det næsten svært at komme med en undskyldning for ikke at gøre sit yperste for at bruge løs af lækre beauty foods på vejen mod en strålende hud, stærkere negle og et glansfuldt hår!

For det er netop pointen med hele bogen – at du skal åbne døren til din indre skønhed gennem fødevarer på en super lækker måde...

Psst...! I galleriet nedenfor finder du 8 beauty foods, som altid er at finde i Maria Ahlgrens køkken!

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her