Opskrift fra bogen ’Beauty Food’: Vegansk tom kha med gulerodsnudler, kokos og tamarisvamp

Opskrift fra bogen ’Beauty Food’: Vegansk tom kha med gulerodsnudler, kokos og tamarisvamp
Foto: PR
Vi har allerede præsenteret journalist og skønhedsjunkie Maria Ahlgren i forbindelse med en artikel på ELLE.dk, hvor hun præsenterer os for begrebet beauty foods, som i bund og brund fordrer, at man kan spise sig smuk, og at nøglen til strålende hud, stærkere negle og glansfuldt hår er at finde gennem mad snarere end skønhedsprodukter. 
 
 
Det har Maria også skrevet en bog om, Beauty Food, som byder på 85 velsmagende opskrifter med alt fra japansk soulfood og beautybowls til friday facefood (aka. cocktails og snacks) såvel som opskrifter på søde sager, der booster din skønhed indefra.
 
Om bogen siger hun selv:
 
”Beauty Food er mere en tænkemåde end en diæt. Det handler om at finde glæde ved at vide, hvilke skønhedsboostende fødevarer du skal tilføje til kosten. For det er langt sjovere at spise, når du forestiller dig, at det får din hud til at stråle, og dit hår til at skinne helt indefra! Folk skal se mad som en naturlig del af deres skønhedsrutiner, ligegyldigt hvilket resultat de søger. Huden er kroppens åbne vindue, og hvad vi kommer ind, viser sig udadtil. Effekten som fødevarer har på huden kan ikke undermineres!”
 
Læs også: Maria Ahlgren: "Det er langt sjovere at spise, når det får huden til at stråle!" 
 
Vi har fået lov til at dele tre af vores yndlingsopskrifter fra Maria Ahlgrens bog, og den første opskrift vi deler, er opskriften på ’Vegansk tom kha med gulerodsnudler, kokos og tamarisvamp’ – en lækker hverdagsret, som byder din skønhed på en total næringsfest!
 
Om opskriften siger Maria Ahlgren:
 
"Tom kha gai er en klassisk kokos og kyllingesuppe i det thailandske køkken. Denne grøntsagsvariant er næsten raw og proppet med beautyboostende vitaminer og antioxidanter. Gulerodsnudlerne bliver finest med en grøntsagsspiralizer, og hvis du vil, kan du hurtigt varme suppen i en gryde, men lad den ikke komme i kog".
 
Vegansk tom kha med gulerodsnudler, kokos og tamarisvamp (2 personer)
 

Det skal du bruge til suppen:

 • 2 tomater
 • 1 kvist citrongræs
 • 1 dåse kokosmælk (400 ml)
 • 2-3 spsk. thai chili paste
 • Saften fra 2 lime
 • Et sænk fiskesovs, hvis du ikke er veganer
 • Evt. salt

Det skal du bruge til gulerodsnudler:

 • 2 gulerødder

Bonusinfo: Gulerødder indeholder beta-karoten, der i leveren omdannes til A-vitamin, som hjælper kroppen til at reparere aldrende hudvæv og styrke kollagenen. Desuden booster den hudens forsvar mod solskader.

Det skal du bruge til sesam- og tamarimarineret svampe:

 • 10 svampe, fx champignon eller shiitake
 • 1 spsk. sesamolie
 • 1 spsk. tamari

Bonusinfo: Svampe indholder inflamationsbremsende og cellebeskyttende næring samt B-vitaminer og høje mændger selen, som beskytter hudens elasticitet. Shiitake er en klassisk medicinalsvamp, som specielt er rig på megaantioxidanten ergotionein. Sesamfrø indeholder gode mineraler, fedtsyrer og E-vitamin, som kan beskytte mod frie radikaler. 

Topping: Frisk koriander og ristede kokoschips

Sådan gør du

1. Skyl gulerødderne og skær dem i en spiralizer eller skær dem til tynde nudler med en kartoffelskræller.

2. Del svampene lige store stykker. Hæld sesamolie og tamari i en skål. Masser marinaden ind i svampene, og lad det stå i 15 min.

3. Grovhak tomater og citrongræs. Mix det med kokosmælk, chili paste og limesaft til en suppe. Smag til med fiskesovs, hvis du anvender det - og evt. salt.

4. Fordel gulerødderne og svampene i to skåle. Hæld suppen over og top med koriander og kokoschips. 

... Og så er det ellers bare med at spise dig skøn helt indefra. Velbekomme!

Foto: PR

'Beauty Food' koster 212 kroner og kan købes her.

Relaterede artikler