Tip fra hudspecialisten- Her er de bedste råd til dig med tør hud
Foto: PR
Skønhed

Tip fra hudspecialisten: Sådan bør du passe og pleje tør hud

af af Maria Beyer Nielsen 6/10/2017
Døjer du med tør hud? Specielt om efteråret kan vores fine, skandinaviske hudtype trænge til en ekstra kærlig hånd. ELLE har taget en snak med Laura Bonné, som deler sine hudpleje-hemmeligheder med dig her.

Hvis man er én af mange, der døjer med tør hud, så er efteråret ikke ligefrem yndlingssæsonen. For netop i disse måneder gør vejret, at tør hud har en tendens til at blive endnu mere tør. Og hvordan bekæmper man mon sin fjende nummer ét, og får huden, som man har fortjent og drømmer om?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

ELLE har allieret sig med smukke Laura Bonné, som med sine mere end 16 års erfaring som kosmetolog har helt styr på det med at bekæmpe tør hud. Laura er desuden også kvinden bag spa- og skønhedskonceptet Amazing Space, som har hjemme i de ekstravagante omgivelser på Hotel d’Angleterre.

Og hvis det ikke var nok, har Laura også startet sit økologiske hudplejemærke, som også hedder ”Amazing Space”. Så hvis du vil have hudspecialistens hemmeligheder til tør hud, kan du sagtens læse videre – for du er i helt trygge hænder.

Læs også: Maria Ahlgren: "Det er langt sjovere at spise, når det får huden til at stråle!"

Inden vi bevæger os over til Lauras bedste tips og tricks til dig med tør hud, bør vi starte med lidt nødvendig baggrundsviden.

Hvis din hud ikke danner så meget naturligt fedtstof – også kaldet talg - kan man betegne hudtypen som tør. Huden kan også blive tørre gennem tiden på grund af ydre faktorer som vind, kulde, frost eller for meget sol.

Hyppige kendetegn ved tør hud er fine porer, og tendens til små linjer og rynker ved mund og øjne, når du smiler. Og smører du ikke creme på huden lige efter bad, vil huden øjeblikkeligt føles stram. Hvis du kan nikke genkendende til disse kendetegn, så er det en god idé at læse videre.

Lauras bedste plejetips til dig, med tør hud:

Afrensning: Tør hud brug for cremer og flydende renseprodukter, der ikke vasker den naturlige fugt ud af huden, eller ødelægger den beskyttende barrierefilm på hudens overflade.

En renseolie som består af sød mandelolie, er god til at blive masseret ind på fugtig hud, og derefter renses af med vatrondeller, der er fugtet. ”Erstat din skintonic med blomstervand på spray, der fuldender rensningen og sammentrækker porerne” guider Laura.

Generelt er olie en gennemgående faktor i Lauras råd, mod at komme den tørre hud til livs. Hun siger nemlig også følgende: ”Som alternativ til serum kan du bruge dråber af ansigtsolie (avocado eller abrikoskerneolie) under din creme. Husk også masser af omega 3,5,7 og 9 igennem din kost – det nærer huden indefra!”

Laura understreger, at omega-3 olien kan komme fra fiskeolie, men at det er vigtigt at fiskeolien er af organisk kvalitet, da denne type er testet fri for tungmetaller. Desuden kan du spise løs af vegetabilske olier fra incabær, avocado, hørfrø, hamp, granatæble, oliven eller kæmpenatlysblomsten.

Eksfoliering: Lauras andet råd er at eksfoliere huden. "Anvend en ansigtsscrub en til to gange om ugen, som sørger for at fjerne døde hudceller, og samtidig stimulerer nydannelsen af hudceller", siger Laura.

Fugtmasker: Som sidste plejeråd fra Laura, påpeger hun at fugtmasker altid er en god idé.

”Mange har stor glæde af en fugtmaske en gang om ugen, og du kan sagtens sove med den på, så huden får lov til at suge løs. Du forbedrer desuden effekten og optagelsen, hvis du bruger en god ansigtsscrub før fugtmasken. Kig efter masker med for eksempel hyaluron, som er hudens eget naturlige fugtstof, og ceramider og lipider, som er de nærende plantefedtstoffer” fortæller Laura.

Til sidst giver Laura os alle en løftet pegefinger, når det kommer til den mængde vand, vi bør indtage dagligt: ”Drik minimum 1,5 – 2 liter vand om dagen – usødet saft og urtete tæller også i regnskabet”.

Og hvilke produkter bør du så vælge til din tørre hud? Ifølge Lauras ekspertise, har vi samlet fem af de absolut bedste produkter, så du kan gå efteråret i møde med ny, smidig og blød hud.

Psst.. Vil du vide mere om Amazing Space, kan du klikke lige her. Husk også at læse de to andre artikler i serien om ”Tip fra hudspecialisten”: Her er de bedste råd til dig med sensitiv hud og her er de vigtigste hudplejeråd til dig, der er i slut 20’erne

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her