Mie Harritz
Foto: Kavian Borhani
Skønhed

Frisør Mie Harritz: Det her trin i min hårplejerutine springer jeg aldrig over

Af Maria Frederikke Munch Thorgaard 25/10/2023
Vi besøgte frisør Mie Harritz og talte med hende om hendes beautyrutiner.

45-årige Mie Harritz, der er frisør og medindehaver af frisørsalonen Grau i København K, er til en enkel, men effektiv rutine – både hvad angår hud, makeup og hår. Og som frisør ved hun præcis, hvordan man får sidstnævnte til at spille. Vi besøgte hende.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvad går du mest op i – hud, hår eller makeup?
For mig handler det om at gøre det så enkelt og let for sig selv som muligt. Jeg er ikke så meget til rutiner med mange produkter og trin. Jeg har ikke tiden til det. Det skal være så let og effektivt som muligt, og det gælder både hår, hud makeup.

Kan du sætte nogle ord på din hudplejerutine?
Ja, jeg synes, at jo ældre jeg bliver, desto mere kræver huden. Førhen kunne jeg slippe afsted med bare at bruge lidt creme, hvor jeg i dag går efter noget, der er naturligt, men også er lidt aktivt og kan lidt mere. Jeg bruger produkter fra Environ – en gel, en creme og deres rens. Når jeg har tid, masserer jeg også ansigtet med en gua sha. Charlotte Torpegaard (indehaver af I Love Beauy, red.) er kommet hos mig i 17 år, og hun har været så sød at give mig sådan en sten. Hun spurgte mig, om jeg trænede min krop, og da jeg svarede ja, sagde hun, at det også er vigtigt, at jeg fik trænet mit ansigt. Jeg synes, jeg kan se en forskel bl.a. i form af mere glød. Og det kræver jo faktisk ikke så meget – blot et par minutter et par gange om dagen.

Foto: Kavian Borhani
Environ
Med årerne er Mie Harritz begyndt at gå efter lidt mere aktiv hudpleje, men omvendt er hun heller ikke tilhænger af en rutine med alt for mange trin. Hun har derfor gennem længere tid brugt produkter fra Environs serie Skin EssentiA, der bl.a. bygger på A- og C-vitamin.

Hvilken type produkt har du flest af?
Det er nok shampooer, fordi jeg skifter alt efter sæson. Om vinteren bruger jeg en fugtgivende shampoo, mens jeg om sommeren vælger en, der renser godt og giver volumen. Når jeg er på badeferie, vælger jeg en, der fjerner klor- og saltvand. Generelt oplever jeg, at mange bruger den samme shampoo i årevis, men hår forandrer sig jo. Selv oplever jeg her i starten af overgangsalderen, at hovedbunden fedter mere til, fordi der dannes mere talg.

Foto: Kavian Borhani
Oribe
Mie Harritz har en del leave-in produkter og er særligt glad for Oribes ’Run-Through Detangling Primer’, som både gør håret nemmere at redde ud, men som også kan bruges til at sætte håret på ny uden først at vaske det: ”Hvis du vil ændre din frisure, sprayer du den i håret, føntørrer det igennem og laver den nye form på håret.

Hvad er dit go-to makeuplook?
Jeg er ikke den store makeuppige, og jeg kan godt lide, at det, jeg bruger, er så naturligt og enkelt som muligt. Westman Atelier fungerer så godt til min hud, og er nemt at påføre. Det tager mig maks fem minutter om morgenen, og det er nærmest bare tre produkter; en foundation, en blush og en highlighter. Særligt highlighteren elsker jeg – lidt på kinder, øjne og læber, og man ser så frisk ud. Efter jeg er begyndt at bruge den, er der mange kunder inden i salonen, der spørger, hvad jeg har gjort ved huden. Man får bare lige lidt mere glød med den.

Foto: Kavian Borhani
Westman Atelier
Mie Harritz seneste skønhedskøb er makeup fra Westman Atelier, som sammen med Macs brynpen ’Eye Brows Styler’ udgør hendes go-to makeuplook.

Hvad er det dyreste og det billigste produkt, du bruger?
Det dyreste er måske min parfume ’Santal 33’ fra Le Labo, og det billigste er min læbepomade fra Decubal, som jeg køber på apoteket. Den har en god konsistens – den er fed, men nem at påføre. Parfumen har en god, mild duft. Jeg er egentlig ikke en parfumepige, og har ikke gået med det mange år, men så havde en af mine kunder den på, og jeg blev nærmest besat. Jeg kunne dufte den med det samme, når hun kom ind. Jeg vil beskrive den som krydret og ikke for blomstret.

Foto: Kavian Borhani
Decubal
I Mie Harritzs taske finder man Westman Ateliers ’Lit Up Highlighter Stick’, som hun hurtigt kan køre hen over kinder, øjne og over læberne. Hun oplever ofte at få komplimenter for sin hud, når hun har den på. Læbepomaden fra Decubal har ifølge Mie Harritz en perfekt fed konsistens, der samtidig er nem at fordele.

Hvad er dit yndlingsbeautyritual?
Jeg kan godt lide at få ordnet mine negle. Jeg synes, man ser så velplejet ud. Jeg kan godt lide, når neglene er korte og får lidt farve på. Jeg får lavet manicure med shellac en gang om måneden cirka. Farvemæssigt holder jeg det klassisk i form af lyse farver eller rød. Derhjemme sørger jeg også for at børste mit hår hver morgen og hver aften. Det er et rigtig godt fif, især hvis du har gjort dig umage med at føntørre dit hår, så giver det god mening at børste det på plads om aftenen. Nogle tror, man ødelægger det løft, håret har fået, men det gør man ikke.

Foto: Kavian Borhani
Mason Pearson
Hårbørstning morgen og aften og massage af ansigtet med en gua sha er to af Mie Harritz’ skønhedsritualer, der gør en forskel for hendes hud og hår.

Hvor springer du over?
Jeg dropper tit makeuppen. Primært i weekenden. Og jeg går sjældent med mascara. I stedet får jeg farvet mine vipper og lavet et lash lift. Det fungerer ret godt for mig. Jeg får det lavet omkring tre gange om året, og det er virkelig effektivt. Så slipper jeg for at lægge mascara, og det er godt, for jeg kan godt være lidt doven med at rense af. Ofte får jeg kun prioriteret at få renset huden og ikke vipperne.

Hvor vil du hårmæssigt aldrig springe over?
Jeg kan godt lide at se præsentabel ud, og jeg kan godt lide fornemmelse af nyvasket hår. Når jeg har vasket og føntørret mit hår, og det ser pænt ud, synes jeg, at jeg kan komme afsted med meget andet, f.eks. afslappet tøj. Derfor gør jeg mig umage med min føntørring hver gang. Det handler ganske enkelt om at gennemføntørre det. Den letteste måde at føntørre håret er med hovedet ned ad, til det er næsten helt tørt. Så bruger du en rundbørste til at forme håret med til sidst. Vælg gerne en lidt stor rundbørste, så den ikke sidder fast i dit hår, og blæs med fuld varme. Jo mere varme, desto mere blankt bliver håret. Hvis du lige bruger tre minutter ekstra den dag du tørrer det, sidder håret også godt de følgende dage.

Lyt til ELLEs podcast 'Klædt På', som er din månedlige podcast om tendenser, strømninger og insiderviden fra modens verden med Mads Emil Grove Møller som vært.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her