Se den ikoniske Chanel-ballerinas historiske udvikling

Foto: All Over Press

Det er nu over 60 år siden, at den populære og ikoniske ballerina blev designet, og siden da har vi set mange fortolkninger af den klassiske ballerina fra det franske modehus - blandt andet under Chanels Spring/Summer 2017-show, hvor modellernes fodtøj var mere funky end nogensinde. Men skoen har faktisk haft en noget historisk rejse, før den sidste år (igen) kom i spotlyset på Chanels catwalk.

I filmen Funny Face fra 1957 bar den smukke skuespillerinde Audrey Hepburn nemlig Chanels ballerinaer, og efter premieren oplevede modehuset stor efterspørgsel på de feminine sko. Audrey Hepburn var nemlig én af de første til at bevise, at kvinder godt kan være både feminine og elegante i flade sko. 

Læs også: 41 mindeværdige royale hatte gennem tiden

Den ikoniske og højtelskede sort/beige two-tone sko har, siden de så dagens lys for første gang, undergået mange forandringer. Fem år efter at Karl Lagerfeld satte sig i chefdesignerstolen hos Chanel, viste han for første gang de tofarvede ballerinaer på catwalken, og siden da har vi set mange fortolkninger fra modehuset - blandt andre som højhælede, i en støvleudgave, som espadrilles, med firkantet hæl og slingback strop. 

Til Chanels Spring/Summer show under Paris Fashion Week i 2017 blev modellerne igen sendt ned ad catwalken iført ballerinaer, som denne gang var mere forfriskende end nogensinde. Der var nemlig i den grad blevet pustet nyt liv i den ikoniske ballerina, som var blevet tilført friske forårsfarver og nye materialer. Her på redaktionen er vi vilde med, at den nu også fås i en metallisk udgave! 

Læs også: 10 ting du med garanti ikke vidste om den ikoniske Birkin-bag fra Hermès 

Selvom ballerinaen har undergået mange forandringer, er vi henrykte over, at modehuset igen har fokus på den klassiske og velkendte silhuet, som udgør den perfekte sko at gå foråret i møde med. Kan man forestille sig bedre fodtøj end ballerinaen, som på én og samme tid er både komfortabel og chik?

Se med i galleriet, hvor vi har samlet skoens udvikling gennem tiden fra Gabrielle Chanel til Kendall Jenner i streetstyle billedet, og få inspiration til hvordan du kan style sæsonens hotteste fodtøj...

Karl Lagerfeld relancerer Chanels klassiske two-tone sko

Relaterede artikler