Asger Mortensen, Imaxtree, PR
Mode

Hilsen fra chefredaktricen: Jeg er fan af modebranchen

af Cecilie Christiansen 30/03/2015
Denne måneds ELLE er dedikeret til årets største modebegivenhed - ELLE Style Awards, og chefredaktør Cecilie Christiansen introducerer her maj-udgaven af ELLE, der er på gaden nu.

Jeg er fan af modebranchen. Også selv om det på det seneste har været populært at tage afstand fra – ja, sågar at foragte – den (host, host, Ze­nia Stampe). Det er i min optik et stærkt forsnævret og ekstremt unuan­ceret syn på en branche, som fuldtidsbeskæftiger flere end 27.500 danskere, og som er landets fjerde største eksportkategori.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: ELLE Maj // Nyt magasin på gaden!

En bran­che, der (selvfølgelig) også begår fejl og rummer brodne kar, men som i langt de fleste tilfælde er fyldt med nogle af de mest passionerede, dedikerede og kompromisløse mennesker, jeg kender. Fotografer, der locationscouter og afsøger mulige og umulige kroge for at finde det sted, der giver præcis den stemning, der skal til for at skabe det unikke modebillede. Stylister, der slæber armene lange for at skaffe det outfit, der præcist kommunikerer den ønskede trend. Modeller, der møder smilende og professionelle op på skydninger kl. 06­07 om morgenen og giver sig selv 100 procent, for at vi på ELLE får det helt rette forsideudtryk. Desig­nere, der, uanset om de skaber stangtøj til Føtex eller couture til Konge­huset, er helt skarpe på, hvad deres kunder vil have. Og alle de mange andre ildsjæle, der står op hver dag for at skabe poesi og vise, at det ikke er ligegyldigt, hvad vi signalerer med vores ydre.

Læs også: ELLE Style Awards 2015: Her er de nominerede!

At vi kan inspirere os selv og andre med vores valg. Modebranchen er en branche, der ofte står for skud, og det tåler vi naturligvis også – ikke mindst og især når det kommer til vores ’ansigter’: modellerne. For vi har i den grad et ansvar til ikke alene at sende de rigtige – og sunde – signaler med de model­valg, vi træffer, men også at sikre, at pigerne har det godt. Og jeg tør godt sige på branchens vegne, at det i den grad er noget, vi alle er optaget af. Hver dag. For som alle andre medier, der sætter et spejl op for samtiden, har vi modemagasiner et ansvar. Det ved vi, og det tager vi på os.

Men decideret at foragte en HEL branche og en hel udtryksform, fordi ET magasin og et bureau begår en fejl, som de i øvrigt begge på daværende tidspunkt havde beklaget dybt, siger for mig mere om (endnu) en snæversynet politiker med behov for at kaste op på de sociale medier, end om branchen. Og nej, det var ikke godt nok. Men det kan ikke gøres om. Der kan beklages, og det kan und­gås. Næste gang. Og gangen efter det. Så det bliver ved den ene. For vi både kan og skal være stolte af vores mode­aktører i Danmark.

Læs også: CSR: Her er ELLEs guide til bæredygtig mode

På ELLE hylder vi således i maj modebranchen for tredje gang, og vi har derfor valgt at dedikere denne udgave til alle dem, vi på ELLE mener, er Danmarks dygtigste. Dem, vi har håndplukket til at arbejde med os, dem, som vores internationale ELLE­-søstre også har fået øjnene op for ved at (gen­)trykke alt fra fotoserier til artikler, eller dem, hvis design har fået os til at sukke. Dybt. Med andre ord alle dem, vi har nomineret til dette års ELLE Style Awards. Så glæd dig til at møde 47 dedikerede, passionerede, kompetente, dygtige, begavede og farverige – men naturligvis ikke fejlfri – personligheder gennem hele magasinet.

Rigtig god læselyst,

Download det nye magasin på din iPad, og se Cecilies favoritter i galleriet.

Psst... Brug pilene eller 'swipe' dig igenem galleriet.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her