Københavns mest succesfulde Instagram-par: Om kærlighed, hårdt arbejde og de bedste foto-steder til efteråret på Instagram.
Foto: Lukas Vestergaard Andersen
Kultur

Københavns Instagram-par nummer et: Her tager du det bedste billede i København

af Kirstine Juhl 10/10/2017
Hvor i København kan man tage de bedste Instagram-billeder til efteråret? Og hvordan er det at være populær på Instagram som par? ELLE har mødt fotograferne Alona Vibe og Kenneth Nguyen, der tilsammen har 81.000 følgere til en snak om kærlighed, succes og Københavns bedste Instagram spots.

Det er efterhånden ikke en sjældenhed at møde sin kæreste digitalt. Dog sker det ikke så tit, at to über-kreative sjæle mødes gennem Instagram, falder pladask for hinanden, og sammen inspirerer hinanden til at nå nye højder gennem kreativiteten, der siden har fået frit løb i mødet mellem de to.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Ikke desto mindre var det lige præcis dét, der skete, da den 26-årige Alona Vibe og 33-årige Kenneth Nguyen mødtes på Instagram. Historien om Københavns nok mest interessante og berømte Instagram-par startede for fem år siden og inkluderede selfies, et par rosende ord og en knivspids kvindesnilde:

Kenneth: Interessen for hinanden startede vel, da Alona gav mig ros for mit arbejde igennem Instagram. Senere spurgte jeg efter hendes telefonnummer meget sent på natten, men glemte så at jeg havde fået det. Da vi mødtes tilfældigt i byen noget tid efter, gik det op for mig at jeg havde hendes nummer - og så måtte jeg invitere hende ud.

Alona: Lidt efter begyndte Kenneth at like alle mine selfies på Instagram - og så havde vi begge to vist forstået budskabet. Vores første date var en foto-walk på Nørrebro, det var ret sjovt.

Og siden gåturen på Nørrebro, tog det fart. Hverken Alona eller Kenneth kunne negligere tiltrækningen imellem dem, og fra start var fotografi en naturlig del af kærligheden.

Alona: Kenneth sagde til mig at jeg havde et naturligt talent, men at jeg skulle tage mig sammen. Dér startede min interesse for fotografi for alvor.

Foto: @kennethnguyen (t.v.) @alonavibe (t.h.)

Parret, som tilsammen har 81.000 følgere på Instagram, bor nu sammen og arbejder ofte sammen. Og Instagram virkede som en slags katalysator, som fik begge til at indse, at appen kunne bruges til meget mere end på hobbyniveau.

Kenneth: Mit første billede var af en burger fra The Laundromat Café. Sådan starter det vel for mange – som en hobby. Gennem de seneste to-tre år er min profil blevet mere forretningsorienteret – jeg bruger min Instagram mere strategisk, og mange af mine jobs får jeg også igennem appen.

Læs også: Designerlogo-inspireret kaffe tager dit Instagram-feed til nyt niveau

Og udover eksponering har Instagram givet Alona og Kenneth et stort fællesskab. Derfor er det da også nu hverdagskost for dem begge at blive genkendt på gaden:

Alona: Jeg fik engang en besked på Instagram fra en, som skrev, at det var en ære at tage imod min biografbillet. Dagen inden havde vi været inde og se ’"Abernes Planet". Det er simpelthen så sødt, at folk anerkender ens arbejde på den måde.

Men for Kenneth og Alona er berømmelse langt fra målet, og de er i virkeligheden ligeglade med antallet af følgere. I stedet føler de begge, at Instagram kan være en fantastisk platform til at lære fra sig:

Kenneth: Der er så få fotografer, der gider at lære fra sig, men jeg har virkelig intet imod at fortælle folk om, hvilket udstyr jeg bruger, og hvilke vinkler der virker for mig. København er ikke så konkurrencepræget i forhold til så mange andre steder. For os er ”community over competition” (fællesskab over konkurrence, red.) et vigtigt mantra.

Læs også: Her er fem modeudstillinger til din efterårsferie

Og inspirationen til billederne og det daglige arbejde kommer alle steder fra:

Alona: Den kommer fra hverdagen, den kommer fra lighederne, fra forskellene, fra det vi deler, leverpostejmadden, det ekstravagante og alt derimellem. Vi ved, vi er privilegerede i forhold til vores alder, med de oplevelser vi til tider har. Jeg kommer fra kernefamilien, og Kenneth kommer fra noget andet, hvilket giver en forskellig tilgang til fotografiet som profession - og dét er enormt inspirerende.

Både Alona og Kenneth bor i København og byen fylder meget på begge deres Instagram profiler. Her ser man billeder af byens karakteristiske, farverige gader og smukke hustage i alt slags vejr. Og byens alsidige muligheder går også igen, da vi spørger ind til parrets favoritsteder i København lige nu:

Kenneth: For mig må søerne omkring Dronning Louises Bro være den absolut favorit. Det er et sted, der giver mig noget forskelligt alt afhængig af sæsonen. Søerne er en unik blanding af åben himmel og by, farvede bygninger, et rigt fugleliv og de farverige skilte.

Foto: @kennethnguyen

Alona: Kongens Have er også fantastisk at fotografere om efteråret. Alléen skifter farve, og den vilde have tæt på Sølvgade er fantastisk.

Kenneth: Kirkegårdene er også værd at tjekke ud, for eksempel Bispebjerg Kirkegård og Vestre Kirkegård i Sydhavnen. Og snart åbner Sankt Nikolajs Kirketårn også for offentligheden, og udsigten over byen er meget bedre der end den, du får fra tårnet på Christiansborg. Alle gaderne inde ved Strøget når solen står lavt er også en favorit.

Alona: Bygningerne omkring Værnedamsvej giver nogle helt vilde refleksioner på gaden, så hvis man fotograferer der, giver bygningerne den samme effekt som en dyr foto reflektor.

Læs også: 6 powerkvinder du ikke har hørt om, men skal kende

Og da vi sad med to fotografer, kunne vi da heller ikke dy os for at spørge ind til deres bedste tips og tricks til Instagram:

Alona: Lyset gør hele forskellen i et fotografi – kend dit lys! Det er også godt at fotografere, når det er skyet, fordi skyet vejr giver blødere lys.

Kenneth: Hvis du fotograferer et portræt indenfor, skal du altid stå med ryggen mod vinduet – på den måde udnytter du det naturlige lys, som kan give vilde refleksioner i øjnene på fotografiet.

Alona: Et andet tip må være, at tænke på din Instagram-feed som helhed og ikke kun i enkeltbilleder. Det er nemmere for folk, der besøger din profil at afkode hvilken stil, du har hvis du tænker i helhed. Så selvom du eksempelvis blander portrætter med landskaber, er det en god idé at holde en konsistent stil, så der er en rød tråd der er nem at afkode.

Kenneth: To gode apps til billedredigering er 'vsco' og 'snapseed' – dem bruger jeg selv.

Inden du selv drager ud i København for at få det perfekte Instagram-billede, anbefaler vi at du tjekker Alona (@alonavibe) og Kenneths (@kennethnguyen) profiler ud på Instagram. Du kan også få inspiration i galleriet nedenfor, hvor vi har samlet billeder fra parrets profiler:

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her