Fredagsklummen Barbara Gullstein: "Min vigtigste inspirationskilde"

I mit virke som moderedaktør og stylist, er det et selvsagt krav at jeg skal skabe indhold i magasinet der skal inspirere vores læsere. Det kan være en ny trend der skal fortolkes, et tema i magasinet som mine modeserier gerne skulle læne sig op ad, eller aktuelle nyheder der skal omtales i magasinet. Alt dette skal dog sparkes i gang af en tanke, modeuge, verdensbegivenhed eller noget helt fjerde, der dermed skaber inspiration til mit arbejde.

Da jeg først begyndte at style var jeg omringet af interessante og skæve personligheder, havde tid til at fordybe mig i kunst og kultur, og var konstant til sociale arrangementer. Det var nemt for mig at skabe idéer til billeder og styling, men næsten 10 år er gået og de skæve eksistenser der dengang fyldte mig med inspiration, er byttet ud med en kernefamilie inklusiv to kære børn, der fylder min dagligdag med madlavning, bleskift og hvis jeg er heldig, et par timer til mig selv.

Så hvor finder jeg min inspiration nu? Mit umiddelbare svar er rejser, film, litteratur og kunst. Et andet bud er nettet inkl. Pinterest og Instagram. Og sidstnævnte er jo et samsurium af kreative indslag fra mad til mode og alt derimellem. Det er muligvis der hvor mange søger hen, når den kreative tænketank er tom, og jeg har da også brugt det til research i en kort periode, men ikke længere. For jeg må erkende at platformen er blevet både endimensionel og kedelig. Hvor personlige og unikke billeder engang florerede ligger nu betalt indhold og blogger-looks. Ikke ligefrem det mest ophidsende.

Så for nyligt – omgivet af travlhed og minimalt overskud til research - gik det op for mig, at jeg ikke skulle kigge længere end til min fødder for inspiration. For der stod min datter med begge arme omkring mig, og sagde: ”Se mig”. Hun havde selv taget tøj på, og valget var... mildest talt utraditionelt og ganske kreativt. Jeg var imponeret over både farvekombinationerne og de mange lag, hun havde iført sig, ikke mindst de to huer hun havde valgt at sætte til. - Det var også kun 21 grader udenfor. Jeg følte mig for første gang længe inspireret.

Ikke mange timer senere sidder vi ude i haven, hvor vores nye naboer og deres børn havde gjort os med selskab. Der blev både delt livshistorier, madopskrifter og billeder af kunstværker, og deres ældste søn fremviste imponerende capoeira-bevægelse der senere dannede inspiration til poseringerne i en af mine modeserier. 

Så for at svare på hvor jeg får min inspiration fra, er svaret ganske enkelt. Nemlig mennesker. Store som små, nye bekendtskaber og gamle. Det er ikke altid, at der skal en udstilling på Charlottenborg eller en rejse til verdens ende for at give materiale til min styling, serier eller artikler. Mit nærmiljø og nærmeste er nok. For vi har alle en historie at fortælle. Så vær opmærksom på dem du omgiver dig med, for du kan være sikker på at de kan inspirere dig, hvis bare du ser dem i øjnene og er tilstede i momentet.

 

 

Relaterede artikler