Jubilæum Friends fylder 25 år, og her er seriens 25 bedste replikker

Foto: Friends

Hvis du ikke allerede har set serien Friends minimum en gang, vil vi bede dig om at åbne en ny fane og begynde på første afsnit ”The One Where Monica Gets a Roommate” med det vuns.

Hvis du – ligesom os – allerede har set hele serien både forfra og bagfra minimum en 4-5 gange, så kan du trygt læse videre og glæde dig over dagen i dag, der markerer 25 årsdagen for Friends’ første afsnit.

Den 22. september 1994 var nemlig dagen, hvor amerikanerne for første gang fik et glimt af de seks venner og kaffebaren Central Perk, som senere viste sig at blive en fast del af stuerne over store dele af verden i de næste 10 år – eller faktisk meget længere for i dag 25 år senere, (gen)ser vi stadig hitserien oftere, end vi tør indrømme, ligesom vi altid synger og klapper med på temasangen "I'll Be There for You".

Igennem tiden har vi skrevet talrige artikler om Friends her på ELLE, for det er i sandhed en serie, der har indtaget en helt særlig plads i vores hjerter.

Vi har f.eks. skrevet om Ross Geller, der oprindeligt skulle være spillet af en anden skuespiller, og om den rekvisit Matt LeBlanc aka Joey stjal fra settet efter Friends-optagelserne.

Vi har også kigget nærmere på seriens største stilikon, Rachel Karen Green, og vi elsker at sætte de gamle afsnit på kun med Rachels stil for øjet. Er du også vild med Rachels stil, så skal du kigge nærmere på Ralph Laurens helt nye Rachel Green-kollektion, der er lavet i anledningen af seriens jubilæum.

Men selv om vi elsker de moderne 90’er looks, er det selvfølgelig skuespillerne og ikke mindst de hyldende morsomme replikker, der drager os allermest i retningen mod Friends – og det er takket være de allerbedste ’punch lines’, som skaberne David Crane og Marta Kauffman skrev, at vi år efter år vender tilbage til vores allerbedste venner.

Læs også: 9 trends fra Friends, som er på mode igen i dag.

I anledningen af 25-års jubilæet har vi set serien i sømmene, og vi fejrer derfor dagen med de 25 bedste replikker fra serien.

Efter de i alt 236 episoder er der, som du ved, mange replikker, der fortjener en plads på listen, men vi er gået kritisk til værks og her er de 25 allersjoveste, sødeste og bedste Friends-replikker:

De 25 bedste citater fra Friends

Relaterede artikler