Foto: Netflix
Royal favorit

Sandheden om The Crowns sæson 4: Er det fiktion eller fakta?

af Anna Birch Jakobsen 7/12/2020
Når en serie skal fortælle en virkelig historie, skal den selvfølgelig være virkelighedstro - men det er samtidig vigtigt, at den er spændende og dramatisk nok til at fastholde seerne. Efter fire sæsoner af The Crown, har den prisvindende serie stadig vores fulde opmærkomhed - men hvor meget af den er virkelighed, og hvor meget er opdigtet? ELLE har samlet svarene på de største fiktion/fakta-spørgsmål om The Crowns sæson 4.

Efter fire sæsoner af den prisvindende serie The Crown har vi fået et helt unikt indblik i historien om den britiske kongefamilie. Men selvom serien er en portrættering af den virkelig historie om Windsor-familien, er det samtidig et underholdningsprogram, som skal fastholde seere.

Derfor er det vigtigt at huske på, at der en gang imellem kan være skruet en smule op for drama og intriger. 

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Når det er sagt, så ligger instruktør Oona O' Beirn og forskningsleder Annie Sulzberg utroligt meget arbejde i, at The Crown skal være så virkelighedstro som muligt. Faktisk starter research-processen til en ny sæson ofte et helt år før, de begynder at filme. 

Her dykker de ned i gamle arkiver, interviews og artikler for at skabe en så detaljeret tidslinje over den britiske kongefamilies historie - men som serien skrider frem, bliver det svære og svære at genskabe historien tilfredsstillende nok.

"Det bliver svære jo tættere vi kommer på nutiden, fordi folk tror, de har en stor viden om den periode, og derfor har de stærke meninger omkring den," fortæller Oona til det britiske Vogue. 

Læs også: 20 ting, du ikke vidste om The Crown

Det er deres job at balancere fakta og fiktion, så den virkelige historie kommer til sin ret, samtidig med at serien fastholder seerne.

Derfor er der lavet justeringer, hvor der indimellem er opfundet nye scener, nogle begivenheder er slået sammen eller tidslinjer er finjusteret for at skabe nok flow og spænding i serien til, at vi gider at følge med.

Her er det vigtigt for Annie og Oona at fastslå, at de ikke har misforstået historien.

"Når vi afviger fra, hvad der virkelig skete, så er det et aktivt valg - og den måde vi kommer frem til afvigelserne på, er ved hjælp af grundige undersøgelser og overvejelser", forklarer Annie til det britiske Vogue.

Læs også: Denne The Crown-stjerne er faktisk i familie med dronning Elizabeth

Men hvor meget af det vi ser i den seneste sæson, er så virkelighed? 

Vi har samlet svarene på de største fiktion/fakta-spørgsmål om The Crowns sæson 4 i galleriet herunder. 

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2021-11-11/redaktionens-favoritter-3_2.jpg

Blazer, Cos

DKK 1.200,-
Køb her
/2021-11-11/redaktionens-favoritter-4_2.jpg

Strik, & Other Stories

DKK 700,-
Køb her
/2021-11-11/redaktionens-favoritter-5_2.jpg

Jeans, Nanushka

DKK 2.190,-
Køb her
/2021-11-11/redaktionens-favoritter-6_2.jpg

Taske, Marge Sherwood

DKK 1.600,-
Køb her
/2021-11-11/redaktionens-favoritter-7_2.jpg

Kjole, Isabel Marant Étoile hos Net-a-porter

DKK 2.080,-
Køb her
/2021-11-11/redaktionens-favoritter-8_2.jpg

Skjorte, Anine Bing hos Net-a-porter

DKK 1.340,-
Køb her