Foto: HBO
Winter is here

Alt du skal vide om den nye Game of Thrones sæson 8 trailer

af Rose Maria Boelsmand 11/03/2019
Mens vi tæller dagene til premieren på Game of Thrones, lapper vi alt i os, der dufter af is og ild. Og vi er ikke blege for at for at fortære hvert eneste lille brudstykke af information om finalesæsonen, hvor alle detaljer synes at have en afgørende rolle for, hvordan tronespillet endeligt ender.

Den sidste, afsluttende og for mange karakterer givet vis fatale sæson af den episke kultfortælling Game of Thrones har premiere om ganske kort tid: Faktisk allerede den. 14. april.

Mens vi tæller dagene, timerne og minutterne til at se alt det, der kulminerer i Westeros, lapper vi også lystigt alt i os, der dufter af is og ild. Og vi er ikke blege for at for at fortære hvert eneste lille brudstykke af information om finalesæsonen, hvor alle detaljer synes at have en afgørende rolle for, hvordan tronespillet endeligt ender.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Derfor kan vi heller ikke flå øjnene fra den nyeste trailer, HBO netop har offentliggjort som teaser for den ottende sæson. For hvad betyder alle de – med sikkerhed – vigtige og afgørende klip, der har klaret cuttet til den knap to minutter lange trailer?

Psst… hvis du stadig hører til de uindviede (hvilket chancen er usandsynlig lille for hvis du har klikket ind på denne artikel), så advarer vi om at der i nedenstående vil være plotspoilers fra de forrige sæsoner. Så er du advaret.

Vi gennemgår hver en brøkdel af de udvalgte scener – og de dertilhørende karakterer og mulige skæbner her.

Er du klar?

Den ultimativt sidste sæson af Game of Thrones, starter med at Stark-klanens snigmorder, Arya Stark, løber for sit liv… Og dermed er scenen sat for, at vi har en dramatisk sæson i vente… Vi tager et klip ad gangen med de involverede karakterer.

Arya Stark

Vi tror nu ikke, at vi behøver frygte for, at den spinkle hævner Arya overlever (men så igen, man kan aldrig vide sig sikker i Game of Thrones, hvor bitter erfaring gang på gang har lært os: Don’t get attached). Uanset, lige efter vi i traileren ser Arya i desperat løb (gennem Winterfell?), ser vi hende i et nærskud, hvor hun helt følelsesforladt vender en lang kniv i hånden (det er ikke hendes trofaste sværd, Needle), mens hun køligt siger: ”Jeg kender døden. Den har mange ansigter. Jeg glæder mig til denne.” Gys… Vi kan ikke lade være med at tænke på det billede Maisie Williams (der spiller Arya Stark, red.) lagde op på sin Instagram profil, da optagelserne til GOT var afsluttet, hvor hun skrev: ”Last woman standing… Barely” under et billede af et par uhyggeligt blodige sneakers.

Euron Greyjoy og Cersei’s hær

Det sidste vi så til den modbydelige Euron Greyjoy (spillet af Pilou Asbæk) var, da han sejlede mod Essos for at hverve Cersei’s hær af lejesoldater, der går under navnet The Golden Company. Traileren teaser om, at Greyjoys mission er lykkedes: Han ses nemlig ombord på et krigsskib, der sejler under kompagniets gyldne Kraken-sejl… Ikke just gode nyheder for Danerys Targaryen og Jon Snow, når det endelige (og uundgåelige) slag skal falde.

Tormund og Beric Dondarrion

DE LEVER! Da syvende sæson sluttede med det katastrofale slag på Muren, hvor Viserion brød isvæggen ned med sin dødbringende blå flamme, var det uvist om wildling’en Tormund og lederen af The Night’s Watch, Beric Dondarrion overlevede… Men dér er de! Om end gensynet i traileren er ultra kort, så er der ingen tvivl om, at de er klar til at kæmpe i den sidste sæson.

Hunden

… og her taler vi ikke om Stark-børnenes trofaste ulvehunde (altså dem, der ikke er blevet brutalt myrdet gennem de sidste syv sæsoner), men The Hound: Lannister-familiens vansirede bøddel og vagthund, der er blandt de mange navne på Arya Starks dødsliste. Han er næsten ikke synlig i det korte klip, men der er ingen tvivl: Vi slipper ikke for The Hound i denne sæson. Han ses i et mørkt rum meget lig dét, vi ser Arya krype rundt i tidligere i traileren. Er det mon ham, hun endeligt kan strege af sin fatale liste?

Bran Stark og Samwell Tarly

Der er ingen tvivl om, at prisen for den mest skumle Stark, går til Bran. Og det lader til, at han kun underbygger det image yderligere i den sidste sæson. Den lamme dreng, der for det første er varg (som i sig selv er et relativ creepy personlighedstræk), rygtes også at være Den alvidende treøjede ravn… og skaberen af The White Walkers, hvilket er mere uhyggeligt at forestille sig, end noget andet i hele Game of Thrones. Nuvel, i traileren siger Bran på modbydeligt filosofisk vis til den gode Samwell Tarly ”Alt, hvad du har gjort, har bragt dig til, hvor du er nu, hvor du hører til.” Samwell, på den anden side, ser kvalmende utilpas ud over, hvad han har i vente… Måske påligger det ham at være budbringeren til sin bedste ven, Jon Snow, om at hans kæreste faktisk er, yikes, hans tante…

Cersei Lannister

Kan Cersei se andet end rædsomt og frygtindgydende selvtilfreds ud? Nej vel? Det er måske kun lige, når hun trækkes splitterragende nøgen gennem gaderne i King’s Landing mens de religiøse ekstremister taktvis råber ”Shame!”. Men bortset fra den undseelige lille episode har hun for vane at have et øretæveindbydende egocentrisk udtryk klistret i ansigtet. Således også i det klip, vi beriges med af den selvudråbte herskerinde, hvor hun ses stående i sort udrustning i King’s Landing med sin kongelige hånd, Qyburn ved sin side. Han ser dog knap så tilfreds ud med situationen. Snarere bekymret. Er det mon endelig gået op for ham, hvilket monster der har indtaget jerntronen? I et senere klip med Cersei (igen med et utåleligt selvtilfreds udtryk) ses hun med et glas vin… De tager åbenbart ikke de anbefalede afholdenhedsråd under graviditeter særligt højtideligt i Westeros.

Daenerys Targaryen, Jon Snow og Sansa Stark

Dany og Jon er tilsyneladende stadig lykkeligt uvidende om, hvor forkert deres forhold er… De ses i hvert fald ankomme til Winterfell med en hel hær, mens Danys drager, Drogon og Rhaegal, passer dem op med en dramatisk indflyvning over borgen, hvor Sansa betragter den imposante ankomst… Spørgsmålet er bare hvordan den kølige Lady af Winterfell har det med at en anden kvinde med et stort ego ankommer til hendes hjemmebane…

Meget tyder dog på at turtelduerne Dany og Jon ikke bliver på Winterfell særlig længe: I et senere klip ses de nemlig i øde, snedækkede omgivelser, hvor de nærmer sig Drogon og Rhaegal, der er er i de afsluttende faser af et makabert måltid…

Dany og Jon er klart stjernerne i den sidste sæson - eller i hvert fald er det deres historie, der skaber allerflest gisninger, rygter og teorier (og, ahem, kvalmetrækninger) – og derfor fylder de to også godt ud i trailerens to minutter. Vi hører Jons stemme i en voice over sige: ”Vores fjende dør ikke. Stopper ikke. Frygter ikke.” Men taler han om de levende fjender; Cersei og Euron eller om de døde?

Læs også: Se Kit Harrington i audition på alle rollerne til Game of Thrones

De kæmpende…

Sidst, men ikke mindst, viser traileren brudstykker af alle de slag, der skal stå i den sidste sæson. Vi ser Gendry, Sir Jorah og Brienne of Tarth stående forrest i fronten, klar til kamp i bælgmørke. Er det mon det endelige slag med den søde hær, de har æren af at få første servering af? Det tegner ikke just godt…

Og Grey Worm og Missandei? De deler et passioneret kys, inden Grey Worm trækker sin kamphjelm over hovedet. J

Jamie Lannister er (selvfølgelig) stadig også i live… Men hvem kæmper han for? ”Jeg svor, at jeg ville kæmpe for de levende. Jeg agter at holde det løfte!” siger han. Mon det er møntet mod Cersei? Betyder det , han han endeligt gør op med hendes uetiske og modbydelige magtkamp og vælger (den rigtige) side at kæmpe for? Vi vil se det, før vi tror det.

Vi kan heller ikke undgå Tyrion Lannister. 'The Imp', der på mirakuløs (og ikke altid hel hæderlig vis) har overlevet mod alle odds. Hans skæbne ser tvivlsom ud, i det eneste korte klip, vi ser af ham, hvor han stirrer gådefuldt forbi kameraet… er det den sikre død han har fået øje på?

Læs også: To nye serier på vej med Game of Thrones potentiale

Og så er der dem, vi ikke har set, men som vi ved har en rolle i den afgørende sæson: Sir Bronn, Varys, Davos Seaworth, Theon Greyjoy og Melissandre…

Alt tyder i hvert fald på, at der er linet op til det helt store slag: Det endelige slag mellem liv og død, det gode og det onde, ild og is… Men hvem vinder? Please, lad det ikke være de frygtelige hesteben, der er det sidste vi ser i trailen… Og vi beder til, at det ikke er dén frontlinje Gendry, Sir Jorah og Brienne of Tarth står forrest for…

I galleriet nedenfor kan du slå ventetiden ihjel med et gensyn med karaktererne fra Game of Thrones, og hvordan de ser ud i virkeligheden…

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her