Foto: Alona Vibe
Venindebog

20 spørgsmål til Frederikke Toftsø

af Katrine Kæmsgaard 14/02/2020
Hvad gør dig genert? Dit bedste køb nogensinde? Har du et styling-tip? Og hvad er din guilty pleasure? Alt det og meget mere kan du få svaret på fra nogle af de sjove, skøre, cool, skarpe og lækre damer, vi taler med herinde på ELLE-redaktionen.

I kender vel alle sammen venindebogen fra jeres ungdom, hvor små hemmeligheder og skøre tanker blev skrevet ned og delt med resten af venindeflokken?

Den har vi ELLE-ficeret, og hvis du har lyst til at læse om de andre inspirerende kvinder, som vi allerede har haft besøg af her på domænet, så klik ind på Sus Wilkins, Mie Juel, Sophia Roe, Emilie Lilja, Frederikke Legaard, Laura Lawaetz, Rebecca Laudrup, Cathrine Widunok Wichmand, Sille Henning, Josephine Højbjerg, Bea Fagerholt, Barbara Gullstein, Melissa Bech, Karoline Dalls, Sidsel Alling, Anna Sarlvits og Josephine Bredsteds venindebog.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Frederikke Toftsø er en af de mange kvinder, vi kan lide, og derfor pryder hun dagens venindebog.

Frederikke er en af de seje frontløbere i klimadebatten. Hun er gået all in på problematikken og kommer dagligt med tips og tricks til, hvordan vi alle kan leve et bedre og mere bæredygtigt liv.

Det er dog ikke kun derfor, vi ser op til hende; hun er også velklædt, en cool mor, inspirerende på så mange områder, og så har hun en lun humor, man ikke kan lade være med at holde af.

Læs med herunder, hvor Frederikke bare gerne vil have en tartelet, kan drikke snaps som en rigtig mand, og når hun elsker at lytte til Burhan G's sprøde stemme.

Foto: Alona Vibe

Jeg hedder: Frederikke Toftsøe.

Kælenavn: Frede.

Yndlingsfarve: Gul.

Livret: Tarteletter eller burratta, hvis det skal være fancy. Men ærligt… Stik mig en tartelet og jeg er glad!

Hvis jeg kun måtte tage tre ting med på en øde ø, ville jeg medbringe: Min kæreste, min søn og en masse Kinder-mælkesnitter.

Den her restaurant vil jeg anbefale dig: Frokost på Lille Bakery (de kan andet end at bage) og så gode gamle Pastis. Der kunne jeg sidde hver aften med en håndfuld veninder og vin og vende verdenssituationen. Men jeg spiser for det meste 17.30 sharp – og oftest pasta.

…og hvis jeg er i udlandet, er det: Chan Mai Wang Seafood i Bangkok er så lækkert og en total overset perle. Det er low key, friske råvarer og dårlig belysning. Jeg har været der to gange med et års mellemrum, og de leverer bare den lækreste thaimad, jeg har smagt.

Mit bedste køb nogensinde: Lyserøde hynder til min Børge Mogensen-tremmesofa. Den er jeg virkelig glad for. Og så har jeg et par vintage Prada-hæle som min veninde Sidsel Alling fandt til mig på Frederiksberg Loppemarked til 300 kr. Jeg var helt højgravid og hævet, så jeg kunne først passe dem 6 måneder senere.

Min yndlingsdrink: Jeg kan lide al alkohol. Snaps, den mest grumsede naturvin, en billig pilsner og røget mezcal – I’ll drink it. Ej, en vodka booster og jägerbombs springer jeg nok over. Og ellers kaffe.

Det har jeg altid i tasken: Min telefon (ville ønske jeg var bedre til også at huske mine nøgler).

Jeg bliver genert, når: Jeg kommer til at slå en prut, og jeg har høretelefoner i. Det er så pres, fordi man aldrig kan fornemme, om andre hørte den eller ej.

Mit bedste styling-tip: Tag tøj på som du godt kan lide, og som sparker joy. Helt Marie Kondo-style. Det kan altså ses. Og ellers så kan pæne sko redde det meste.

Bedste tv-serie: Homeland eller Big Little Lies. Men jeg har opsagt alle mine streaming-abonnementer og bruger i stedet tiden på at arbejde eller læse bøger, når min søn endelig sover.

All time favorite movie: Ace Ventura.

Sådan blander jeg min slikpose: SALT!

Jeg hader, når: Jeg har for travlt.

Jeg elsker, når: Jeg er ret positiv, så jeg elsker virkelig mange ting. Men mest af alt elsker jeg, når min søn griner og så en kold dåsecola.

Det item i min garderobe, jeg bruger allermest, er: Der er to: mine Levi’s 501 og min oversized Acne-blazer. Begge ting er købt brugt og cost per use er nærmest i minus efterhånden.

Guilty pleasure: Burhan G., men jeg føler mig ærlig talt ikke særlig skyldig.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her