Raw chokoladekage - få opskriften her!

Raw chokoladekage - få opskriften her!
Foto: Julie Bruun / Alexander Höllsberg

Hvad er bedre end en forførende og intens chokoladekage? Det er en raw chokoladekage, der for det første ikke skal bages og samtidig kan spises (i beherskede mængder, naturligvis) uden at helsegudene vender det hvide ud af øjnene.

ELLEs tidligere madblogger (og nu kogebogsforfatter) Julie Bruun har kreeret et lækkert - og sundere - alternativ til den klassiske chokoladekager. Og så er den tilmed raw, og derfor uden skyggen af mel, smør og sukker. 

Raw-kager udmærker sig særligt ved at de er lige til at lave og ikke skal bages, og derfor kan de fleste mestre raw-kage-kunsten og i løbet af nul-komma-fem have en cremet, lækker og intens chokoladekage til eftermiddagskaffen. 

Ingredienser: 

- 400 g dadler
- 150 g mandler
- 4 spsk kakao
- 1/2 tsk salt
- 1 spsk honning
- 8 spsk vand

Sådan gør du: 

- Kom alle ingredienserne i en minihakker og bland massen godt.
- Pres dejen ud i en brædepande eller springform og glat den ud, så den har en nogenlunde jævn overflade.
- Stil kagen i fryseren og lad den stå, indtil den er blevet fast og kold.
- Server eventuelt med lidt friske bær og et drys kokos.

Læs også: Rødkålssalat med granatæble 

Hvis du er eventyrlysten, kan du eksperiementere med at fin-tune opskiften med et par små ændringer, der kan give smagen et lækkert twist: 

- Erstat vand med stærk kaffe (1 stor spsk pulver og de 8 spsk vand).

- Erstat vand med appelsinsaft og skal (fra 1 appelsin).

- Erstat mandlerne med hasselnødder, som ristes og afskalles ved at rulles i et tørt, rent viskeskykke.

- En mulig topping kunne være en avocadocreme, bestående af 3 moste (modne) avocadoer, en tsk honning, 1 god spsk kakao og appelsinskal og saft fra 1 appelsin.

Tilføj eventuelt lidt mandelessens eller romessens.

Det er bare med at prøve sig frem og være kreativ!

Og så er det vist bare at sige god fornøjelse, og velbekomme. 

Relaterede artikler