Kom i julehumør med 5 sunde opskrifter på julebag

Kom i julehumør med 5 sunde opskrifter på julebag
Foto: PR
Kender du den der følelse af at kunne bruge timer med hænderne i dejskålen, fordi det sender tankerne på en himmelflugt til et afstressende univers?
 
Du skærper dit fokus og glemmer alt omkring dig, alt imens duften af hjemmebagte boller, en svampet chokoladekage eller lune kanelsnurrer spreder sig i køkkenet - og pludselig står du der mellem køkkenmaskiner og dejskrabere med klistrede hænder og smiler for dig selv.
 
Læs også: Sundhedsredaktørens 10 november-favoritter
 
Det er der faktisk en god forklaring på, for ifølge amerikansk forskning på tværs af USA’s mange stater, har det vist sig, at bagning og kokkerering kan hjælpe mod stress og depression.
 
Bagning forbedrer nemlig din koordinations- og koncentrationsevne og fjerner fokus fra omverdenens stress, ligesom det stimulerer dine sanser, gør dig glad og giver dig fysisk velbehag.
 
 
Så ja – det er bare med at finde dejskålen frem, hvis du har brug for at koble fra, og findes der en tid på året, hvor det er virkelig oplagt, så er det ved juletid.
 
For der skal både bages brunkager, pebernødder, klejner, jødekager, vaniljekranse, juleboller med gavmilde doser af kardemomme, kanel og rosiner, og så skal der selvfølgelig laves marcipankonfekt.
 
Julen skal nemlig smage sødt, men synes du også, at al den julebag til tider kan være lidt for sukkersød, så er der råd forude. Vi har været arkiverne igennem på ELLE.dk og fundet en række juleopskrifter frem af den søde, sunde slags, som byder på alt fra kanel og kardemomme til marcipan og aprikos.
 
Læs også: Opskrift fra 'Beauty Food': Knasende sprød chokolade-twixbar, der giver et skønhedsfix
 
Du kan se de fem julede opskrifter nedenfor.
 
Pssst...! Vi lover dig, at de nok skal få dig i julehumør, sprede duften af julebag i køkkenet og ikke mindst få dine tanker på en himmelfærd til et afstressende univers.
 

Kom i julehumør med 5 sunde opskrifter på julebag

 
 

Relaterede artikler