Opskrift Grillede majskolber med persille

majskolber-elle-dk.jpg
Foto: Stephanie Bang

På en lun sommeraften, hvor der er grill på menuen, er en af mine grillfavoritter majskolber.

Især den her version, hvor de gnides med smør og krydderier og drysses med persille.

Du kan servere dem som det grønne indslag til alt slags grillmad, hvad enten det er fisk eller kød, og vær endelig gavmild med smør, salt og persille.

Du kan vælge at bruge en sød paprika eller en røget, som ofte er lidt mere spicy.

Ingredienser:

  • 3 majskolber med skræl
  • 10 - 15 gram smør
  • 1 håndfuld persille
  • 1 tsk. paprika, gerne røget
  • 1 tsk. chiliflager
  • 1 tsk. groft salt

 

Læs også: Raw cashew-yoghurt.

 

Fremgangsmåde:

  • Læg majskolberne med skræl på i koldt vand i en stor skål minimum en time før de skal grilles.
  • Tør dem og læg dem på en varm grill, stadig med skrællen på.
  • Afhængig af temperaturen skal majskolberne grilles i ca. 12 – 15 minutter. Du kan se til dem undervejs – skrællen kan ikke undgå at blive lidt brændt.
  • Fjern skrællen og gnid smør, paprika, chiliflager og salt på de lune majskolber og drys til sidst med finthakket persille.

Relaterede artikler