Opskrift Raw cashew-yoghurt

raw-cashew-yoghurt_elle-dk.jpg
Foto: Stephanie Bang

Der er et lækkert alternativ til den almindelige yoghurt, hvis du gerne vil undgå mælkeprodukter, nemlig hjemmelavet cashew yoghurt.

Cashewnødder er meget fede i smagen, og er gode at bruge til f.eks. creme til raw kager eller desserter, fordi de kan blendes til en blød, fed creme.

Tilsætter du så vanilje får du faktisk et godt supplement til dessert.

Du kan enten spise din cashew-yoghurt om morgenen eller bruge den som dessert sammen friske bær. 

Ingredienser

  • 3,5 dl. usaltede cashewnødder (skal stå i blød)
  • 2 spsk. frisk citronsaft (kan udelades)
  • ½ spiseske HUSK (psylliumskaller)
  • Lidt vanilje (pulver eller fra stang)
  • 2 dadler u. sten
  • Vand

 

Læs også: Grøn salat med linser og parmesan.

 

Fremgangsmåde

  • Aftenen forinden lægges cashewnødder i blød i køleskabet natten over.
  • Næste morgen starter du med at blande HUSK med lidt vand, så du får en lidt klistret masse. Prøv dig frem indtil du synes, konsistensen er den rigtige, det kan godt tage lidt tid før skallerne suger vandet til sig.
  • Blend imens cashewnødder med lidt under 1 dl. vand, citronsaft, dadler og vanilje i en kraftig blender indtil du får en let luftig creme. Kom cashewcremen i en skål og rør 2 spiseskefulde af HUSK blanding i og rør godt rundt.
  • Stil blandingen på køl i en lille halv time inden du serverer yoghurten, som smager særligt godt med granola, hampefrøskaller og friske jordbær.

 

Relaterede artikler