10 nye typer træning, du ikke har hørt om før

Foto: All Over Press

Er du vild med at træne og være aktiv? Det er vi! Derfor har vi i denne måneds ELLE-magasin fokus på sundhed og træning, så du kan få den bedst mulige start på sommeren! Og det betyder naturligvis også, at vi holder øje med nye typer træning, der blomstrer op rundt omkring i verden.

Læs også: Alt til træning: Dette trænings-gear ønsker vi os lige nu!

For det er ikke længere nok ”bare” at gå til spinning eller yoga, vi finder nemlig hele tiden på nye sjove og udfordrende måder at træne på. Og netop som vi gik og troede, at det var boksning, barre- og reformer-træning, der hittede, fandt vi ud af, at der allerede var nye interessante motionsformer på vej fra det store udland. For i USA er de allerede videre til nye, trendy træningsformer, som vi aldrig havde drømt om!

Blandt de spændende bud på den næste store trænings-trend, finder du eksempelvis træningsformen Buti, der kombinerer yoga, styrketræning og stammedans, eller Surfset Classic, der mest af alt minder om reformer-træning, men hvor reformeren er en surf-simulator. Lyder det interessant?

Her er de 10 nye træningsformer, du skal holde udkig efter i 2017: 

 

1. Barre-brawl

Barre-brawl er en kombination af kick-boksning og barre-træning (der er styrketræning inspireret af ballet og pilates). Der er således fokus på hård cardio-træning, hvor du får pulsen op samtidig med, at du styrker kroppens smidighed og coremuskulaturen gennem de barre-inspirerede elementer. 

 

2. Surfset Classic

Er du vild med reformer? Eller er du bare interesseret i at vide, hvor hårdt det egentlig er at surfe? Så vil Surfset Classic måske være noget for dig. Til Surfset Classic-timerne bruger du, i stedet for en klassisk reformer, et træningsinstrument, der simulerer et surfbræt. På denne måde kan man blandt andet træne ben-, ryg- og mavemuskler på en helt ny og sjov måde, og ikke mindst komme lidt tættere på at få en veltrænet surferkrop. 

Læs også: ELLE Guider: 5 aktive ferier, der giver ny energi

 

3.Pound

Hvad har trommestikker og træning at gøre med hinanden? De kan såmænd få dig i bedre form med den nye træningsform Pound. Pound kombinerer konditions- og styrketræning med yoga og pilates-inspirerede øvelser. Rytmen, man træner til, skaber man selv med de lette trommestikker, der er specielt udviklet til træningsformen. Således bliver det at tromme til en effektiv motionsform, hvor du kan forbrænde mere end 900 kalorier, imens du har det sjovt. Pound er allerede meget populært omkring LA i Californien.

 

4. PXT: Pure Exellence Yoga Cross-Training

PXT er træningsform, der kombinerer cross-training og yoga. På den måde får du både den hårde styrketræning, der udfordrer de store muskelgrupper, og den blidere yoga, der styrker og smidiggør kroppen. Dette skulle efter sigende hjælpe til, at man kan presse kroppen til at yde sit allerbedste.  

 

5. Soulcycle

Var du misundelig på Bridget Jones' spinning time i disco-lys? Så er Soulcycle noget for dig! Soulcycle er en spinning-time, der foregår i diskotek-lignende omgivelser med disco-musik og lys, der giver masser af energi til den intensive træning. 

 

6. Metcon 3

Metcon 3 er en højintensitets-træningsform, hvor du er i konstant bevægelse. Du laver alt fra burpees til squatts, og træner på den måde både din styrke og udholdenhed, alt imens du forbrænder en masse kalorier. Metcon minder mest af alt om cirkeltræning, hvor du eksempelvis laver otte forskellige øvelser i et minut af fem omgange.

 

7. Buti

Buti er en træningsform, der kombinerer blid yoga og hård styrketræning med stammedans. Buti stammer fra LA og er blevet populært, da det både giver konditions-, styrke- og smidighedstræning. Skuespillerinden Jennifer Love Hewitt er allerede fan og siger, at træningsformen er sjov, men krævende, og at hun fået både flottere arme, skuldre og numse efter at være startet til Buti. 

 

8. Animal Flow

Animal Flow er en kombination af akrobatik, parkour, breakdance, capoeira (en form for kampsports-kunst) og primal instincts movement (hvor du bevæger dig efter, hvad dit instinkt fortæller dig). Animal Flow lover, at man vil forbedre sin smidighed, styrke, udholdenhed og energi, unset hvilke træningsmål man har og hvordan grundformen er. Sportsgrenen er specielt udbredt på  USAs østkyst, men findes også i blandt andet Australien.

 

9. Bokwa

Bokwa er en træningsform, der helt sikker vil få dig i godt humør, ligegyldigt om du har helt styr på takterne, eller ikke er den største danse-entusiast! Bokwa er nemlig en træningsform, der kombinerer fri dans med cardio-træning. Der er hverken koreografi eller takttælling, men det går til gengæld ud på at tegne alfabetet med fødderne. Det vil sige, at så længe man kan sin A-B-C, så kan man være med på den hårde, men sjove time, hvor det siges at være muligt at forbrænde helt op til 1200 kalorier. Bokwa er allerede kommet til Danmark, og kan prøves i Fitness DK.

 

10. Bodyblade

Bodyblade dyrkes med en kulfiber ”klinge” som vigtige redskab. Klingen benyttes til at træne arme, skuldre og overkrop og skal holdes i hånden og med små rytmiske bevægelser skal bladet sættes i sving. Man kan på den måde selv bestemme, hvor meget kraft der skal ligges i, og således hvor meget modstand bladet skal give. Man arbejder både stående, liggende, og med en eller begge hænder i sving. Det vigtigste undervejs er at holde en stabil 'core' (grundspænding i mavemuskulaturen), hvorfor den skulle være ideel til koordinations-, stabilitets- og udholdenhedstræning. 

 

Køb ELLE

Relaterede artikler