ELLE tester: 7 Day Cleanse fra Vitaviva
Foto: Stephanie Bang
Sundhed

ELLE tester: 7 Day Cleanse fra Vitaviva

af Kathrine Rahbek Lindholm Stentebjerg 15/12/2016
Ønsker du at give din krop en effektiv cleanse, men uden at skulle klare dig på ren juice eller prøve kræfter af med at faste? Så læs med her, hvor ELLEs Health Editor Stephanie Bang har svaret.

Tekst: Stephanie Bang

Vitavivas nye 7 Day Cleanse er en pillekur, der er udviklet til at hjælpe tarmkanalen med at udskille ophobede affaldsstoffer. Den indeholder effektive og 100% naturlige afføringsmidler såsom psyllium husk, økologisk hørfrøolie, aloe vera og cascara sagrada, der er tørret bark, som er med til at opretholde den naturlige tarmflora. Pakken fra Vitaviva indeholder 21 poser med 12 kapsler (urter, vitaminer og olie) i hver pakning, som skal tages til hvert måltid i 7 dage – altså 3 poser dagligt = 36 kapsler dagligt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: ELLE tester: 3-dages juicecleanse fra Sundhedsværkstedet

Jeg indrømmer, at jeg var en smule nervøs for at skulle starte på min 7 Day Cleanse fra Vitaviva, da jeg var blevet advaret om, at det altså var en effektiv kur, som virkelig sætter gang i maven – sagt med andre ord; man skal forberede sig på at aflægge tid til lidt flere toiletbesøg end normalt. Men jeg var også spændt på, om jeg kunne mærke en ændring og dermed forbedring af de irriterende små hverdagsgener, jeg ofte oplever med min fordøjelse. Jeg vil ikke lade det være en hemmelighed, at jeg er generet af oppustethed, mavesmerter, væskeophobninger og mindre forstoppelser i perioder. Netop derfor ønskede jeg at teste den nye 7 Day Cleanse, i håb om at komme et par af generne til livs.

Jeg startede kuren en torsdag morgen, da jeg vidste, at jeg havde en rolig weekend at se frem til, hvor jeg hverken skulle ud til middag eller fest, men havde tid til at være der hjemme og give min krop ro til at reagere, som den havde brug for. Den første dag var på sin vis meget normal, men jeg oplevede dog en del larm og rumlen, og hen under aftenen fik jeg også lidt ondt i maven. De efterfølgende dage blev hurtigt lidt mere mærkbare, og der var ingen tvivl om, at min mave og mit fordøjelsessystem fik lov at komme på arbejde. Jeg fik få smerter i løbet af de 7 dage, i form af maveknep, som heldigvis kun varede i få minutter af gangen.

Læs også: Kom til julebootcamp med ELLEs Health Editor

Du skal overholde dine måltider i forbindelse med din cleanse, men skær ned på kød, brød, mælkeprodukter og sukker, og skru op for grove grøntsager, fisk og drik masser af vand. Jeg drak kaffe i løbet af de 7 dage og skiftede kun et par enkelte kopper ud med te. Og jeg fik faktisk også et enkelt glas gløgg, selvom alkohol ikke kan siges at være en del af din 7 Day Cleanse. Min appetit var ret stor under hele forløbet, men til gengæld forsvandt min trang til chokolade og sukker fuldstændig, hvilket er helt nyt for mig at prøve.

ELLE tester: 7 Day Cleanse fra Vitaviva

For en som kender til at føle sig forstoppet, var det en drøm at være på denne cleanse, hvor jeg virkelig oplevede, at kroppen fik hjælp til at skille sig af med, hvad der nu end hober sig op. For selvom jeg har en sund hverdag og spiser en overordnet plantebaseret kost, tager mine kosttilskud og dagligt får mælkesyrebakterier (som er gode bakterier til vores tarmflora), så har jeg også perioder, hvor jeg lever lidt for festligt med champagne og drinks. Og i de perioder er jeg måske ikke verdensmester i at overholde mine regelmæssige måltider og spisetider, ligesom jeg sætter pris på en pizza, eller en (veggie)burger med pomfritter og mayo i ny og næ.

Se også: Opskrift: Vegetarburger med kikærtebøffer

Derfor tog jeg mig selv i at blive en anelse bekymret, da de 7 dage var ved vejs ende. Jeg frygtede, hvordan det skulle blive at vænne tilbage til en hverdag, hvor maven ikke får ligeså meget hjælp til at komme i gang med sit arbejde. Her små 5 dage senere har jeg fortsat positive virkninger fra min cleanse, og min oppustethed er slet ikke i samme kaliber, som den plejer at være. Min hud er blevet pænere, og jeg ser frisk ud. Jeg fornemmer heller ikke, at jeg har lige så meget luft i maven, som jeg til tider ellers oplever og mine væskeophobninger er delvist forsvundet (for nu i hvert fald). Jeg kommer stadig oftere på toilettet, og om det er cleansen eller en tilfældighed, skal jeg ikke kunne svare på, men min chokolade- og sukkertrang er endnu ikke kommet tilbage (skulle den være blevet skyllet med ud for good, er jeg nu også helt okay med det).

Læs også: Mille Thau: "Derfor elsker jeg at bokse"

Jeg er ret begejstret for denne form for cleanse, som kun sætter ret få begrænsninger for din hverdag og ikke tvinger dig til at skippe måltider eller gå på en næsten helt umulig diæt. De største udfordringer for mig var nok, at jeg skulle afslutte hvert måltid ved at sluge 12 forholdsvis store kapsler – du skal i hvert fald ikke have pilleskræk – og vænne mig til at vågne en enkel gang hver nat, fordi jeg skulle på toilettet. Som ekstra bonus er der heller ikke tid til at snooze under dynen om morgenen, for når vækkeuret ringer, skal du altså op - og det er i en vis fart.

Vitavivas 7 Day Cleanse er en effektiv omgang, som skal tages med omhu. Så selvom det er fristende for mig at springe på endnu en uge i nærmere fremtid, så må kuren kun tages et par gange om året og altid med 8 ugers mellemrum. Jeg glæder mig allerede til foråret, hvor jeg har planer om at gøre det igen.

Se mere på Vitavivas hjemmeside.

Forkæl hende med en gave, hun vil elske

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her