Foto: ImaxTree
Anti-stress

5 naturlige drikke, der virker anti-stressende

af Simone Erica Rosenlund 30/04/2020
Har du tendens til at blive stresset i hverdagen? Så kig med her, hvor vi guider dig til fem naturlige drikke, der virker anti-stressende – og det bedste ved det hele er, at du sikkert allerede har flere af dem i dit hjem i forvejen.

Har du svært ved at finde ro, og kniber det med at skelne mellem arbejde og fritid?

Nogle gange skal der ikke så meget til for at slippe af med den stressede fornemmelse i kroppen. Det vigtige er at anerkende den og arbejde med den.

Disse fem naturlige drikke hjælper dig med at få indre balance igen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det bedste ved det hele er, at du sikkert har flere af drikkene i hjemmet i forvejen og derfor ikke behøver at bevæge dig ud for at skaffe det ene og det andet.

Se de 5 naturlige drikke, der virker anti-stressende herunder.

Vand

Det kommer næppe som en overraskelse for dig, at vand er godt for din krop. Helt rent vand kan forbygge frygt, for når du er dehydreret, udskiller hjernen stresshormonet kortisol, som signalerer til kroppen, at den er i usikkerhed eller en farlig situation. Det er derfor ikke overraskende, at kroppen indeholder 60% vand, som vi enten udskiller via sved eller urin, og vi er derfor nødt til at drikke nok vand for at stabilisere væskemængden i kroppen. Eksperter anbefaler, at man drikker 35 milliliter vand per kilo, man vejer. Så hvis du vejer 60 kilo, skal du drikke omkring 2,1 liter vand om dagen.

Havremælk

Takket være det høje fiberindhold i havremælk giver det masser af energi i løbet af dagen. Havre anses for at være en ’superfood’, da det har en direkte effekt på nervesystemet og hjælper derfor mod stress og angst. Det er bedst at indtage havre i sin reneste form og derfor uden sukker, da det medfører bedre energiniveau, stabilt blodsukker og regulering af nervesystemet gennem udskillelsen af serotonin i hjernen, som forbygger humørsvingninger. Tip: Du kan sagtens lave din egen havremælk.

Læs også: Opskrift Sonnys kokosmakroner med matcha

Lindete

Lindete er en slags helende urter, der hjælper med at afslappe krop og sind. Lindete anses for at være et af de bedste hjemmemidler til følelsesmæssig balance, idet de beroligende og angstdæmpende urter, teen indeholder, hjælper mod hjertebanken, som kan opstå ved bekymring, lette smerter og fordøjelsen. Det anbefales at drikke de helende urter 2-3 gange dagligt.

Mælk

Varm mælk er kendt for at have en afslappende effekt på kroppen og sjælen. Takket være den mængde af aminosyren tryptofan, mælk indeholder, fremmer den varme mælk produktionen af serotonin, som har en positiv effekt på din søvn, humørsvingninger og hjælper med at afslappe dine nerver.

Kokosvand

Kokosvand hjælper dine muskler med at slappe af og regulerer blodcirkulationen i kroppen på grund af indholdet af magnesium og kalium. B-vitaminet i kokosvandet øger din energi og reducerer følelsen af frygt. Derudover siges kokosvand også at beskytte imod hjerteanfald, regulere for højt blodtryk og sidst, men ikke mindst, forbygger det høje fiberindhold humørsvingninger og cravings. Du kan oveni købet få kokosvand med forskellige smage som fx hindbær.

Så giv dig i kast med en af de 5 naturligt berigende og beroligende drikke - du sikkert allerede har nogle af i hjemmet - og se hvad, du synes, virker bedst for dig.

Alle fotos: Mega.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her