beauty-avenue-stella-nisreen-kanaan-gravid-elle-dk.jpg
Foto: Beauty Avenue
Graviditetstips

Beauty Avenue-indehaver: ”Mine 5 favoritprodukter til den gravide krop”

af Nikita Hoffmann Andersen 5/04/2019
En graviditet skal gerne være fyldt med lykke og forventningens glæde. Men det kan være svært at undgå at bekymre sig. Hvilke produkter må du bruge, og må du fx fortsat farve dit hår? Vi spurgte Beauty Avenue-indehaveren, Stella Nisreen Kanaan, om hendes bedste tips til den gravide krop.

Er du gravid? Tillykke! Med graviditeten følger forhåbentligt en kæmpe lykke og stor forventning både fra dig, din partner og jeres familie.

Men en graviditet er desværre også ofte anledning til en masse bekymringer. Du vil jo gerne give dit ufødte barn de allerbedste forudsætninger fra begyndelsen, og det vil vi hjertens gerne hjælpe dig med.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Skønhedshuset, Beauty Avenue, tilbyder blandt andet økologiske behandlinger til gravide, og derfor er indehavereren, Stella Nisreen Kanaan, ekspert på området.

Vi spurgte hende om hendes bedste tips til den gravide krop.

Hvilke ”krav” skal man være opmærksom på, at de pleje- og makeup-produkter, man bruger under sin graviditet lever op til? Skal det både være parfumefri, parabenefri, svanemærket og økologisk? Eller er det ”nok” med nogle af dem?

Jeg vil altid sige; gå efter de produkter, der er økologisk certificeret. De lever op til de strengeste krav. Først og fremmest er de fremstillet økologisk, men de indeholder heller ingen giftige kemikalier eller farlig kemi. Miljøcertificeringer, såsom svanemærket, er ikke oprindeligt udviklet til kosmetik- og hudplejeprodukter, og derfor tillader Svanemærket fx petrokemikalier og syntetisk parfume, som ikke er tilladt, hvis produktet er økologisk certificeret. Der findes mange forskellige økologiske certificeringer, men dem vi altid går efter, og som sikrer de sundeste produkter, er: USDA Organic, Soil Association, OFC (australske Organic Food Chain), Australian certified organic, ICEA, ECOCERT og de øvrige Cosmos organic certificationer. Grunden til at vi prioriterer, at vores produkter skal være certificeret økologiske, er fordi, vi tænker på alle aspekterne indenfor sundhed. Det gør vi, fordi vi går op i vores gæsters sundhed, men også i spaterapeutens sundhed, sundheden hos producenterne, hos dem, der dyrker de ingredienser, som indgår i produkterne – og i sidste ende vores planets sundhed. Jeg ved, at det netop ofte er, når man er gravid, at man begynder at tænke på sundhed som en helhed, og på hvordan vi vil efterlade vores planet til vores børn.

Må man gerne farve sit hår samt bryn under graviditet?

Det er altid det bedste helt at lade være, hvis man kan, under graviditeten. Man er ekstra sensitiv og sårbar, når man er gravid, og vores krop er fyldt med hormoner, som vi helst ikke skal gå ind og påvirke og forstyrre. Derfor er det som udgangspunkt bedst at gøre så lidt som muligt. Når det så er sagt, så ved jeg af erfaring, at man også gerne vil se pæn ud under sin graviditet, man er ikke i sin egen normale krop, og derfor har man ofte behov for at gøre noget ekstra for sig selv for at gøre det lidt nemmere at komme igennem graviditeten, eller i det mindste, gøre lidt af det man plejer. Vi anbefaler, at man overhovedet ikke bruger konventionelle bryn- og hårfarver. Ofte indeholder konventionelle hår- bryn- og vippefarver højallergifremkalende stoffer, og dem kan man være ekstra sensitiv over for under graviditeten. Hvis man får en reaktion, eller allergi, under sin graviditet, så kan det være svært at få den rette behandling, fordi man ikke vil medicinere for meget på grund af barnet. Ofte indeholder konventionelle farver en lang række ingredienser, som man ikke ønsker at udsætte sit barn for. Dette er eksempelvis stoffer som aminophenol, phenylenediamine, toluene-2,5-diamine, som er allergifremkaldende og phthalate som er hormonforstyrrende. Dette er blot nogle enkelte eksempler, men har man lyst og tid til at fordybe sig mere, kan man læse om det lige HER.

Hos Beauty Avenue bruger vi udelukkende plantebaserede farver til bryn- og vippefarvning, som ikke indeholder nogen allergifremkaldende ingredienser, og derfor er de sikre at bruge, også når man er gravid. Hvis du gerne vil have farvet hår, vil jeg altid anbefale at gøre det hos Zenz. Alle Zenz’ saloner er certificeret af grøn salon, der sikrer, at de ikke bruger nogle skadelige kemikalier. De ved, hvad de laver, og er man i tvivl kan man altid booke tid til en konsultation.

Foto: Beauty Avenue

Kan du nævne nogle specifikke mærker, som lever op til de ”krav”, man skal være opmærksom på ifm. graviditet?

Igen vil jeg sige gå efter certificeringerne. Er dine produkter økologisk certificeret af en 3. part, så er du på den sikre side. Jeg vil altid som udgangspunkt anbefale Intelligent Nutrients, som også er de produkter, vi fører hos Beauty Avenue. Det er et af de mærker, der er længst fremme indenfor green science og den grønne hudpleje teknologi. De er ikke alene helt rene, faktisk kan de spises, men det er også komplekse produkter, med en lang række nærende ingredienser, som virker. Herudover har vi sidste år fået kropsserien fra engelske Pink’s Boutique hjem, der laver nogle fantastiske Body Balms og kropsolier. Af makeup vil jeg altid anbefale Inika eller Nvey Eco, og af andre mærker kan jeg nævne Weleda, Lavera, Urtekram, Rudolph Care og Pai. Soil Association har lavet en god og overskuelig oversigt over alle de kosmetik- og hudplejeprodukter de certificerer lige HER.

Læs også: Sådan klæder du dig som gravid... Hvis du hader ventetøj.

Kan du nævne 5 favoritprodukter til den gravide krop?

Det er svært kun at vælge 5! Men helt sikkert Intelligent Nutrients Refining Micro Polish og Renewing Oil Serum. Refining Micro Polish er en fantastisk nærende og mild ansigtspeeling, der giver glød ved at fjerne de trætte og kedelige døde hudceller og Renewing Oil serum er et must-have produkt, der plejer huden ved at give næring og fugt uden at være fedtet. Til kroppen er jeg vild med Pink Boutique’s Sweet Orange and Neroli Body Balm, og til håret er Intelligent Nutrients Pureluxe serie fantastisk til at give fugt og glans, noget jeg ved af erfaring fra mange af vores gæster, at de har ekstra meget brug for under graviditet.

Foto: PR
Intelligent Nutrients Refining Micro Polish.

Andre gode ”tips” til den gravide, når det gælder skønhed og velvære?

At tænke på sundhed inden for kosmetik og hudpleje er ikke kun relevant, når du er blevet gravid, men det er i høj grad noget, der også gælder for kvinder, der planlægger at blive gravide (og deres mænd for den sags skyld). Der findes mange ingredienser i vores produkter, der kan være hormonforstyrrende, og det kan have påvirkning på fertiliteten. Heldigvis findes der efterhånden et stort udvalg af sunde, gode produkter, så du behøver ikke undvære dine hudplejerutiner, bare fordi du planlægger at blive gravid.

Der sker mange ting i kroppen, når man bliver gravid, og jeg ser det ofte komme til udtryk på huden hos mange af vores gæster, derfor er det vigtigt at bruge produkter, der hverken tilstopper eller udtørrer huden.

Forkæl dig selv! Vi kan ikke give kærlighed videre til andre, hvis vi ikke har kærlighed til os selv. Tag en dag ud af kalenderen hvor du kun gør gode ting for dig selv, få nogen til at ordne dine fødder - om ikke andet, så fordi du ikke selv kan nå dem længere - book tid til en graviditetsmassage eller ansigtsbehandling, og tillad dig selv kun at tænke på dig, fordi du fortjener at blive forkælet.

Du kan læse om Beauty Avenues behandlinger til gravide lige HER.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her