Foto: Josehine Aarkrogh.
Gravid

Sådan klæder du dig som gravid... Hvis du hader ventetøj

af Josephine Aarkrogh 17/09/2018
Venter du dig? Og synes du, det kan bære svært at klæde dig på, så du stadig føler dig smart og som dig selv? Hjælpen er nær! ELLEs Fashion Director Josephine Aarkrogh (der selv er gravid) deler sine bedste tips.

Som moderedaktør på ELLE, med det ene ben på vej på barsel, føler jeg mig forpligtet til, at dele mine bedste tips til, hvordan man klæder sig (nogenlunde) chikt med en bump, men med så lidt ventetøj som muligt. Simpelthen fordi jeg selv manglede et tip eller to, da jeg pludselig stod overfor en mave, der kun blev større og større.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Jeg kan da bare gå i de oversize ting jeg har i skabet” tænkte jeg i første omgang, og jo, det virkede da også i et par måneder.

Mine jeans var det første, der røg. I starten, når maven bare føles stor og oppustet, er der intet værre end et par perfekte blå vintage-lignende jeans med mellemhøj talje, der rigtig kan gøre livet surt for dig. Især om eftermiddagen! Ja, jeg savner mine jeans gevaldigt! Og når man som mig lever af at arbejde med mode, er det ikke ligefrem nemt, at 90% af min garderobe nu er pakket langt væk!

Selvom det har været en (til tider ulideligt) varm sommer, har luftige kjoler været min redning. Faktisk har jeg gjort det til en mission ikke at købe deciderede gravid-kjoler, men bare luftige kjoler og skjorter med plads til maven – som også ville kunne bruges bagefter. Det har blandt andet gjort, at jeg har følt mig lidt mere som ’mig’ – især når jeg har været på arbejde.

Og så til fripasset: accessories. Sko og tasker vokser man ikke ud af (alle, der taler om større fødder efter graviditet, lytter jeg ikke til – det er ganske enkelt for dyrt for mig!), så jeg har ukritisk givet mig selv lov til at købe de blødeste Céline-slippers, og praktiske men cool Adidas-sneakers.

Er du i tvivl om det med størrelsen, er det måske værd at gå en halv størrelse op … Og hvis du spørger mig om tasker, vil jeg sige go for it! For mig har det faldet naturligt at kigge mere på ’praktiske’ rummelige tasker á la Marnis Trunk, end en lille sart festclutch. Måske det ligger i baghovedet, hvad jeg får mest brug for…

Jeg har (med god grund) altid gået en stor bue udenom Mama-afdelingerne i butikkerne, fordi let’s face it; de er bare ikke særlig spændende. Men der er alligevel et par ting, jeg vil anbefale dig at shoppe mama-size:

Jeans: et must i min gravid-garderobe, fordi jeg normalt altid går i jeans. ’Over-the-bump’-funktionen er ikke særlig sexet, men klart det mest behagelige. Jeg har været glad for H&Ms Skinny Ankle jeans – synes hurtigt mommy-jeans kan blive for skinny og leggings-agtige, så hold dig fra Super Skinny. Som den jeans-nørd jeg er, har jeg også prøvet J Brands, der uden tvivl giver dig en lidt mere luksuriøs følelse, de har dog kun ’under the bump’, som måske kan stramme, når maven bliver rigtig stor. Asos har også et godt udvalg - også af boyfriend-jeans.

Lingeri: Alt på dig bliver hurtigt større, og det er svært at komme udenom nogle nye bh’er. Jeg har faktisk haft held med fortsat at bruge mine Love Stories-bh’er, fordi de har elastikkant, men lige om lidt gælder det amme-bh’er, og heldigvis er der fashionabel hjælp at hente: Love Stories laver en decideret amme-bh, det samme gør danske bæredygtige Underprotection. Et andet mærke, som jeg også er ret begejstret for, er Six Studio, der udelukkende laver graviditets-lingeri, men på den virkelig fine måde.

Strømpebukser: Sommeren er forbi, og vil du dyrke kjolerne, ligeså meget som jeg har gjort, er et par gravid-strømpebukser et must. Det lyder fjollet, men det er faktisk dejligt, at de går op over maven, men uden at stramme. H&M og Asos har gode bud (du kan endda være heldig at finde nogle med fine prikker), og jeg har også købt et par mindre tykke hos Magasin, som jeg har været glad for.

Jeg har været heldig med vejret, men skulle jeg shoppe til en gravid vintergarderobe, ville jeg supplere med store lækre striktrøjer og en ternet oversize vinterfrakke.

Jeg har samlet nogle favoritter i galleriet herunder – der er lidt til både gravide og normale maver.

Psst... Nogle af de damer jeg dog har ladet mig inspirere af på Instagram er: @pandorasykes, @leandramcohen, @veronikaheilbrunner og @bat_gio.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her