parfumer
Foto: Sean McMenomy
Skønhed

Toplisten: 14 parfumer, du vil elske at bære

Redaktionen 24/03/2023
Søde toner, saltstænk eller hvide blomster? Vi lister favoritterne, som har en sikker plads i duftgarderoben. Du kan desuden lære alt om duftnoter inden for parfume.

Denne artikel indeholder sponsorerede links.

En parfume er mere end bare en duft, og derfor kan det føles ekstravigtigt at finde den rigtige. Tidligere talte man ofte om en signaturduft, men i dag handler det mere om at matche duften med følelse, humør og anledning.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

For hver sæson kan man også forudsige dufttrends og ingredienser. Efterår og vinterens dufte plejer generelt at byde på varm vanilje, røgelse, luksuriøs oud og krydderier som safran og kardemomme. Samtidig ser man, at sød vanilje, solmodne, søde frugter og friske blomster generelt hører foråret og sommeren til.

Bedste parfumer til kvinder – vores topliste

Vi har samlet de bedste parfumer til kvinder. Gå på opdagelse, og find din nye signaturduft blandt de håndplukkede favoritter inden for parfumer. Scroll ned, og læs mere om hver duft. Her er der helt sikkert noget for enhver smag.

Sì Passione Éclat, Giorgio Armani
Læs mere og køb den her

Sprudlende parfume fra Zadig & Voltaire, This is Her! Vibes of Freedom EdP

Denne velafbalancerede duft indeholder både noter af blød kastanje, rose, jasmin og saftig pære. Sammen skaber de den perfekte blanding af blød og mystisk og sexet og lækker.

Du finder This is Her! Vibes of Freedom fra Zadig & Voltaire her

This is Her! Vibes of Freedom fra Zadig & Voltaire
Læs mere og køb den her

Elegant og festlig parfume fra YSL, Black Opium Illicit Green EdP

YSL's klassiske Black Opium, med sine dybe og mørke strejf, er stadig en magisk let båret duft. Nu viser den sig i en ny form; Illicit Green EdP. Den distinkte kaffenote og strejfet af vanilje er komponeret med grøn mandarin og figner. Sammen skaber noterne en duft, der helt klart hæver niveauet.

Black Opium Illicit Green EdP fra YSL
Læs mere og køb den her

Romantisk parfume fra Lancôme, La Nuit Tresor Intense EdP

Kærligheden er i luften, når La Nuit Tresor Intense EdP omfavner huden. Den spændende nyhed har kærlighedens blomst, rose, i toppen, i hjertet er der saftige kirsebær, og i bunden vanilje, mandelmælk og trænoter.

Du finder La Nuit Tresor Intense EdP fra Lancôme her

La Nuit Tresor Intense EdP fra Lancôme
Læs mere og køb den her

Blomstret parfume fra Dior, J’adore Parfum d'Eau

Elegant og blomstrende, men stadig let og dejlig – J'adore Parfum d'Eau fra Dior er noget helt for sig. I ren Dior-stil har vi en utrolig blomstereksplosion (som aldrig tager over eller bliver for meget), med blomster som blandt andet magnolia, appelsinblomst og selvfølgelig jasmin, som er den røde tråd gennem alle J'adore-dufte. Duften er også den første parfume i verden, der ikke indeholder alkohol, men stadig har samme koncentration som en EdP.

J’adore Parfum d'Eau fra Dior
Læs mere og køb den her

Parfume med refill fra Giorgio Armani, My Way le Parfum

Flere og flere hopper med på trenden med refill til parfumer, og Armanis My Way le Parfum er en dejligt duftende nyhed, der udstråler elegance. Blandt noterne finder du vanilje, iris og tuberose. Perfekt på alle måder.

Du finder My Way le Parfum fra Giorgio Armani her

My Way le Parfum fra Giorgio Armani
Læs mere og køb den her

Dyb duft fra Hugo Boss, The Scent Le Parfum

Krydret og dyb, men uden at føles tung. I den nye The Scent Le Parfum fra Hugo Boss finder du den perfekte blanding mellem blomster- og trænoter, hvilket skaber en sensuel parfume med power. Blandt duftnoterne finder du pink peber, appelsinblomst og vetiver.

The Scent Le Parfum fra Hugo Boss
Læs mere og køb den her

Klassisk parfume fra Dior, Miss Dior EdP

Klassisk, men med en fantastisk karakter. Den nye Miss Dior EdP er et nyt familiemedlem i Miss Dior-familien. Duften byder på de smukkeste af alle blomster: Liljekonval, pæon, iris og selvfølgelig Grasse-rose. Den sensuelle duft passer til enhver lejlighed, uanset om du befinder dig på kontoret, på en fin restaurant eller til en frokost med veninderne. Man kan ikke gå galt i byen med denne duft.

Du finder Miss Dior EdP fra Dior her

Miss Dior EdP fra Dior
Læs mere og køb den her

Feminin parfume fra Elie Saab, Le Parfum Lumière EdP

Le Parfum Lumière EdP fra Elie Saab er en feminin og varm parfume, der sender tankerne mod varmere breddegrader. I bunden findes musk, amber og patchouli, som følges op af tuberose og jasmin i hjertet, men afsluttes med mandarin og ylang-ylang i toppen. Duften føles moderne, men samtidig klassisk og giver en varm og rolig følelse med et strejf af friskhed.

Du finder Le Parfum Lumière EdP fra Elie Saab her

Le Parfum Lumière EdP fra Elie Saab
Læs mere og køb den her

Spændende duft fra Prada, Paradoxe EdP

Pradas nye signaturduft, Paradoxe EdP, hvor Emma Watson er ansigtet udadtil, er den største lancering fra mærket siden 2016. Parfumen byder på en duft med det bedste fra alle verdener, og med finesse. Blandt noterne finder vi frisk og romantisk neroli og jasmin, sød pære, men også varm vanilje – alt dette sammen med mærkets patenterede SerenolideTM, som er en hudnær moskusmolekyle. Feminin, spændende og sprød – den nye duft er modsætningsfuld og samtidig så naturlig.

Paradoxe EdP fra Prada
Læs mere og køb den her

Sommerlig duft med vanilje fra Juliette has a gun, Vanilla Vibes EdP

Oplev en magisk aften i tropiske breddegrader året rundt. Vanilla Vibes EdP er en drøm for dig, der elsker vanilje, som ikke er for sød. Du finder også tonkabønne, sandeltræ og moskus i duften, som balancerer vaniljen. Der er også frisk havsalt i duften, som gør parfumen til definitionen af "en blanding af sødt og salt".

Du finder Vanilla Vibes EdP fra Juliette has a gun her

Vanilla Vibes EdP fra Juliette has a gun
Læs mere og køb den her

Blomstrende og feminin parfume fra Gucci, Flora Gorgeous Jasmine EdP

Frisk og helt fantastisk – det beskriver den nye Flora Gorgeous Jasmine EdP. Og med Miley Cyrus som ambassadør kan man heller ikke forvente noget andet. Parfumen tilhører den blomstrede duftfamilie, men blandt de blomstrende noter findes også dybe og mystiske sandeltræ og benzoin og feminine og sensuelle jasminnoter.

Flora Gorgeous Jasmine EdP fra Gucci
Læs mere og køb den her

Varm og rar parfume fra YSL, Libre Le Parfum

Safran, appelsinblomst og honning. Den nye Libre Le Parfum fra YSL går imod årets store dufttrends, hvor blomster har fået fuld fokus, og tilbyder i stedet en rar duft, hvor varme og krydderier har plads. Parfumen føles mystisk og omfavnende, samtidig med at den er sexet og feminin. Dette er duften, der får komplimenterne til at rulle.

Du finder Libre Le Parfum fra YSL her

Libre Le Parfum fra YSL
Læs mere og køb den her

Legesyg og sensuel duft fra Paco Rabanne, Fame EdP

Blød og krydret, men samtidig blomstrende og saftig – nye Fame EdP er svær at sætte fingeren på, men vi kan konstatere, at duften emmer af luksus og legesyge. Blandt noterne finder vi blandt andet saftig mango i toppen, romantisk jasmin og krydret røgelse i hjertet, samt vanilje og sandeltræ i bunden.

Fame EdP fra Paco Rabanne
Læs mere og køb den her

Alt om parfume: Sådan finder du den bedste parfume

Find vej i junglen af ​​dufte. Vi har samlet tips og noter, som du skal satse på for at finde din perfekte duft.

Hvilken parfume passer til mig?

Det er ikke altid let at vide hvilken parfume, der passer til dig. Foretrækker du orientalske dufte, som er krydrede og varme, eller er din næse mere til de blomsteragtige dufte? Husk på, at en duft udvikler sig i løbet af dagen. Det, du først kan opleve som sødt eller for blomsteragtigt, kan være noget helt andet efter nogle timer.

    Forskellige typer af parfumer

    Hvis du kan lide søde dufte, kan du gå efter disse noter:

    • Vanilje
    • Pære
    • Kirsebær

    Hvis du kan lide maskuline dufte, kan du gå efter disse noter:

    Orientaliske dufte

    • Tobak
    • Røgelse
    • Krydderier

    Hvis du kan lide feminine dufte, kan du gå efter disse noter:

    • Roser
    • Hvide blomster

    Hvis du kan lide lette dufte, kan du gå efter disse noter:

    • Moskus

    Hvis du kan lide friske dufte, kan du gå efter disse noter:

    • Citrus
    • Appelsinblomst

    Hvor længe holder en parfume?

    Hvor længe en parfume holder, er svært at sige. Det afhænger dels af, hvordan du har opbevaret parfumen (helst ikke for varmt og fugtigt), samt af alkoholmængden i parfumen. Hvis du føler, at parfumen har ændret duft, siden du købte den, eller hvis den kan lugte surt mod huden, er det et tegn på, at det er tid til at smide parfumen ud.

    Bedste parfumer til kvinder

    En parfume er en perfekt gave til nogen, du holder af, eller til dig selv. I dag har parfumer fået mere fokus end nogensinde, og flere og flere går væk fra deres signaturduft for at skabe en duftgarderobe. Parfumer kan nemlig tilpasses til lejligheden eller humøret. Har du brug for noget, der kan hæve humøret eller give dig en følelse af styrke inden et vigtigt møde?

    Sponsoreret indhold

    ELLE anbefaler

    Redaktionens favoritter

    /2023-10-12/dagmar.png

    Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

    Køb her
    /2023-10-12/the-garment.png

    Kjole, The Garment, 2.530 kr.

    Køb her
    /2023-10-12/manu.png

    Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

    Køb her
    /2023-10-12/lie.png

    Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

    Køb her
    /2023-10-12/second-female.png

    Frakke, Second Female, 2.000 kr.

    Køb her
    /2023-10-12/opera-sport.png

    Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

    Køb her
    /2023-10-12/agolde.png

    Jeans, Agolde, 2.450 kr.

    Køb her
    /2023-10-12/rotate.png

    Nederdel, Rotate, 1.600kr.

    Køb her
    /2023-10-12/saint-laurent.png

    Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

    Køb her
    /2023-10-12/atp.png

    Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

    Køb her
    /2023-10-12/corali.png

    Halskæde, Corali, 6.000 kr.

    Køb her
    /2023-10-12/cnd.png

    Neglelak, CND, 130 kr.

    Køb her