årets bedste hårkure
Foto: Jonas Jensen
Hår

Tørt og skadet hår? Her er årets bedste hårkure

Redaktionen 5/12/2022
Når dit hår kalder på fugt, fugt og mere fugt, er en god hårmaske den eneste kur. Her får du årets bedste hårkure, der er bedst i test og gør slidte hårstrå og tørre spidser til fortid.

Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Oplever du, at dit hår føles tørt, slidt og skadet? Så har du brug for en hårkur i din hårplejerutine! At bruge en hårmaske med jævne mellemrum skaber ikke kun flot glans og blødt hår, men giver også håret en bedre kvalitet – og fungerer farvebevarende. Og så kan du én gang for alle sige farvel til tørre spidser.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Men hvordan bruger du egentlig en hårkur, og hvilken hårmaske passer til dit hår? Her er vores liste over årets bedste hårkure til alle hårtyper. Vi besvarer også de mest almindelige spørgsmål.

Bedst i test: Årets bedste hårkure og hårmasker

Scroll ned for at læse længere anmeldelser om produkterne.

  • Bedste hårkur til tørt hår

Hårkur til Tørt og Beskadiget Hår Uden Parfume – Matas Striber

  • Bedste hurtigtvirkende hårmaske

Essential Love Smoothing Instant Mask – Davines

  • Bedste veganske hårmaske

True Soft Masque – Maria Nila

  • Bedste hårkur til skadet hår

Hair Perfector Treatment No. 3 – Olaplex

  • Bedste hårkur for mere glans

Absolut Repair Gold Masque – L'Oréal Professionnel

  • Bedste hårkur til farvet hår

Color Extend Magnetics Mask – Redken

  • Bedste hårkur til krøllet hår

Essential Love Curl Hair Mask – Davines

  • Bedste hårmaske til blondt hår

Blond Absolu Masque Ultra-Violet Hair Mask – Kérastase

  • Bedste hårkur på budget

Fructis Hair food Banana – Garnier

Tørt og skadet hår? Her er årets bedste hårkure

Hvorfor får du tørt hår?

Varmestyling, sol, forurening og farvning … Der er mange faktorer, der påvirker håret negativt. I Nordens tørre og kolde klima er det ikke usædvanligt, at håret bliver tørt og kedeligt. Udover at bruge den rigtige shampoo og balsam til din hårtype, er det også godt med jævne mellemrum at styrke dit hår med en hårmaske! Glem heller ikke efterbehandlingen i form af en fugtgivende leave-in creme eller hårolie.

Hvordan bruger man hårkur?

Hårkuren bruges efter shampoo (vask gerne to gange med shampoo), men før balsam. En shampoo åbner hårets skællag og lader en hårkuren trænge ordentligt ind. Håret skal helst være håndklædetørt, når du påfører hårmasken. Balsamen lukker derefter skællaget og holder på fugten.

Hvor ofte skal du bruge en hårkur?

Der er ingen regel for, hvor ofte du skal bruge en hårkur, men en tommelfingerregel er at gøre det en gang om ugen. Hvis du har rigtig tørt hår, kan du bruge en mild hårkur ved hver vask.

Hvad er en hårkur?

En hårkur er en nærende hårmaske til håret. Der findes mange forskellige varianter af hårkure – nogle bevarer farve, mens andre fokuserer på at reparere skadet hår. Fælles for alle hårkure er, at de giver håret masser af fugt, en flot glans og et sundt hår.

Tørt og skadet hår? Her er årets bedste hårkure

Er det godt for håret at bruge en hårmaske?

Det korte svar er: Ja. En hårmaske – eller hårkur, som den også kaldes – er god på mange måder. For det første kan du vælge en hårmaske, der passer præcis til dit hårs behov, og for det andet vil håret få en bedre kvalitet på sigt, hvis du bruger hårkuren ordentligt.

Hvad er den bedste hårmaske?

Der er mange valgmuligheder, når det kommer til hårkure. Alle kure giver fugt til håret, men det anbefales alligevel at vælge en hårkur, der passer til din hårtype. Hvis du for eksempel har meget tyndt hår med fine hårstrå, skal du vælge en hårkur, der ikke tynger håret, som får håret til at klaske. Har du krøllet hår eller hår med naturligt fald, kan du med fordel vælge en maske til krøllet hår, der fremhæver dine smukke lokker.

Her får du listen over alle de bedste hårkure.

Bedste hårkur til tørt hår: Hårkur til Tørt og Beskadiget Hår Uden Parfume – Matas Striber

Matas Striber er gået hen og blevet en sand klassiker, og mange sværger til brandet. Denne uparfumerede hårkur er specielt udviklet til tørt og beskadiget hår. Hårkuren styrker, plejer og reparerer håret og reducerer desuden spaltede spidser ved hjælp af ingrediensen hvedeprotein. Matas Hårkur til Tørt og Beskadiget Hår egner sig særdeles godt til Curly Girl-metoden, og så efterlader den håret skinnende, fugtgivet og glansfuldt.

Hårkur til Tørt og Beskadiget Hår Uden Parfume

Læs mere om Hårkur til Tørt og Beskadiget Hår Uden Parfume her

Bedste hurtigvirkende hårmaske: Essential Love Smoothing Instant Mask – Davines

Er du en af ​​dem, der springer over hårkuren, fordi du ikke synes, du har tid til den? Nu har du ikke den undskyldning længere. Davines fantastiske Essential Love Smoothing Instant Mask virker på kun 30 sekunder. Hårkuren fjerner på magisk vis krus og gør straks håret blødt og utroligt glansfuldt.

Find Essential Love Smoothing Instant Mask her

Essential Love Smoothing Instant Mask – Davines

Læs mere om Essential Love Smoothing Instant Mask her

Bedste veganske hårmaske: True Soft Masque – Maria Nila

Den veganske hårkur True Soft Masque har fået en sikker plads på hylden i brusenichen. Hårkuren indeholder fugtgivende arganolie, der gør underværker imod krus. Håret får en flot glans, og masken efterlader et blødt og dejligt resultat, der holder til næste vask. Hårmasken har også farvebevarende egenskaber.

Find True Soft Masque her

True Soft Masque – Maria Nila

Læs mere om True Soft Masque her

Bedste hårkur til beskadiget hår: Hair Perfector Treatment No. 3 – Olaplex

Hair Perfector Treatment No. 3 er hårkuren over alle hårkure. Den helt fantastiske kur er fugtgivende, vegansk, farvebevarende, velegnet til alle hårtyper og virker på at styrke hårstråene. Hårmasken bruges i fugtigt hår før shampoo og balsam, og efter vask føles håret, som om du kommer lige fra frisøren. Flasken er måske ikke så stor, men indholdet er utrolig generøst.

Hair Perfector Treatment No. 3 – Olaplex

Læs mere om Hair Perfector Treatment No. 3 her

Bedste hårkur for mere glans: Absolut Repair Gold Masque – L'Oréal Professionnel

Hvis du kæmper med kedeligt og kruset hår, er Absolut Repair Gold Masque masken for dig! Hårkuren har en tyk og cremet konsistens, men føles ikke tung i håret. Masken indeholder quinoa og hvedeprotein, som styrker og reparerer håret på længere sigt. Den direkte effekt er blanke lokker og markant mindre krus. Håret føles også luftigt og let stylet efter brug. Fås også til tykt hår, der trænger til ekstra næring

Absolut Repair Gold Masque – L'Oréal Professionnel

Læs mere om Absolut Repair Gold Masque her

Bedste hårkur til farvet hår: Color Extend Magnetics Mask – Redken

Redken har lavet en ordentlig opgradering, og alle produkter har fået nye klæder. Favoritten Colour Extend Magnetics Mask er en farvebevarende hårkur, der samtidig gør håret blødt og glat. Hårkuren er en anelse lettere i teksturen end en "traditionel" hårkur, så den føles heller ikke for tung i tyndt hår.

Find Color Extend Magnetics Mask her

Color Extend Magnetics Mask – Redken

Læs mere om Color Extend Magnetics Mask her

Bedste hårkur til krøllet hår: Essential Love Curl Hair Mask – Davines

Mange mennesker med krøllet hår eller hår med naturligt fald kan sikkert relatere til, at håret let ser tørt og kruset ud. Små, genstridige strå har en tendens til at stritte, og spidserne føles tørre. Essential Love Curl hårmasken gør tørre spidser til fortid. Hårkuren (som også har et lækkert design) finder blidt vej ind i hver hårstrå og styrker med masser af fugt. For det bedste resultat bør hårkuren krammes ind i håret. Krøllerne bliver fantastisk flotte uden at stritte i alle retninger, og så bliver de endnu mere fremtrædende.

Find Essential Love Curl Hair Mask her

Essential Love Curl Hair Mask – Davines

Læs mere om Essential Love Curl Hair Mask her

Bedste hårmaske til blondt hår: Blond Absolu Masque Ultra-Violet Hair Mask – Kérastase

Det franske frisørmærke Kérastase ved præcis, hvad luksus for håret betyder. Blond Absolu Masque Ultra-Violet hårmaske har ikke kun en elegant indpakning og luksuriøs duft, men leverer også et resultat, der er forbløffende godt. Mange silver-shampooer og hårkure til afbleget hår kan føles udtørrende for håret, men hårkuren fra Kérastase leverer det modsatte. Håret føles fugtet, får en flot glans og fjerner på magisk vis uønskede gule nuancer i håret. Lokkerne får den perfekte, kølige tone. Et must for alle blondiner.

Find Blond Absolu Masque Ultra-Violet Hair Mask her

Blond Absolu Masque Ultra-Violet Hair Mask – Kérastase

Læs mere om Blond Absolu Masque Ultra-Violet Hair Mask her

Bedste budget hårkur: Fructis Hair food Banana – Garnier

Naturlige ingredienser har længe været populært i skønhedsbranchen. Budgetvenlige Garnier har taget det et skridt videre. Fructis Hair food Banana (som naturligt dufter lækkert af banan) indeholder bananekstrakt, der tilfører næring og fugt til håret. Håret får en flot glans og føles blødt og let. Hårkuren, som har en meget let tekstur, kan også bruges som leave-in creme. Bonus!

Find Fructis Hair food Banana her

Fructis Hair food Banana – Garnier

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her