Opskrift: Cremet quinotto med svampe fra Mia Gardums bog 'Plantemad'
I månedens ELLE sætter ELLEs Health Editor Stephanie Bang fokus på plantebaseret kost. I den anledning har vi fået lov at dele tre af vores ynglingsopskrifter fra Mia Gardums nye bog 'Plantemad'.
23-årige Mia Gardum valgte for to år siden, at hun ville leve udelukkende af plantebaseret kost. Det var en livsstil, hun i længere tid havde haft lyst til at leve efter, men som hun manglede en form for guide til, hvordan man kunne, uden at det blev for besværligt.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Mias nye kogebog kan ses som denne form for guide. I bogen finder man et hav af plantebaserede opskrifter, der skal inspirere til hvor skønt, let og lækkert det veganske køkken kan være.
Den første opskrift vi delte fra bogen 'Plantemad', var opskriften på 'Ovnbagt aubergine på bund af linser', denne gang står den på 'Cremet quinotto med svampe'.
Om retten fortæller Mia selv: "Hvis jeg serverede denne quinotto for dig uden at fortælle, at den var lavet uden nogen som helst form for mælk, ost eller smør, er jeg 100 % sikker på, at du ikke ville gætte det. At den er vegansk altså. For er du vimmer, den er cremet på den der flødeagtige måde! Derfor er den ofte på menuen, når jeg får gæster, for den tilfredsstiller virkelig alles behov!" Psst... Ønsker du at vide mere om Mia Gardum og hendes nye bog 'Plantemad', kan du læse vores store interview med hende lige her. Få opskriften her (til 2 personer): Det skal du bruge:- 2 dl quinoa
- 4 dl grøntsagsbouillon
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 250 g champignon
- 1 squash
- 1 bundt persille
- 100 g frisk spinat
- 1 spsk. olivenolie
- 1,5 dl vand
- 1 dl cashewnødder
- 2 spsk. soja
- ½ tsk. salt
- Friskkværnet peber