Vincent Beier
Foto: Asger Mortensen
Trends

Vincent Beier: "Jeg vil gerne kaldes en dreng, for det er det, jeg er"

af Rebecca Laudrup 9/08/2016
Vincent Beier er pigemodel og PR-koordinator for designeren Mark Kenly Domino Tan. Han foretrækker kvindetøj både på og uden for catwalken og er på få år blevet inspirator for andre i samme situation.

I ELLEs augustnummer har vi stort fokus på livets store vendepunkter, hvor vi blandt andet mødte modellen, Vincent Beier.

Vincent Beier har som mand opnået det, mange piger drømmer om. Han er kvindelig model og PR-koordinator for designeren Mark Kenly Domino Tan. Vincent Beier foretrækker ikke kun kvindetøj på catwalken men også uden for og er på få år blevet inspirator for andre i sammen situation.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

ELLE har mødt Vincent til en snak om sin rejse ind i modebranchen:

Du er kommet ind i modebranchen ved at være hudløst ærlig og bare helt dig selv?

Det er sket meget naturligt – min omgangskreds er blevet større, og på den måde har jeg fået en masse kontakter. Mit første show var for Mark (Kenly Domino Tan, red.) med hans S/S 2016-kollektion, og der blev jeg taget virkelig godt imod, og det var en kæmpestor oplevelse. Det har aldrig som sådan været en drøm for mig at skulle være model, men jeg synes, det er ekstremt sjovt, og jeg nyder det bare så utrolig meget. Jeg var ikke i tvivl om, at jeg skulle være model inden for kvindemode, da jeg blev spurgt. Jeg har altid klædt mig i feminint tøj, og jeg nyder at klæde mig på sådan.

Er der et bestemt mærke, som du virkelig gerne vil gå model for?

Nej, det der med at der kun er én bestemt person, som jeg bare skal arbejde sammen med, har ikke sagt mig så meget. Jeg synes, alle job er spændende. Der er jo virkelig mange gode designere i Danmark, men de kan måske også godt være lidt kommercielle; på den måde ment, at de jo designer tøj, der kræver kvindeformer, og der passer jeg måske ikke lige så godt ind. Når det så er sagt, så synes jeg, at Mark virkelig har haft mod på at gøre noget anderledes, og det føles meget internationalt.

Læs også: Kvindemodeller, som lige nu indtager modebilledet... der er mænd!

Hvem inspirerer dig?

Jeg var meget inspireret af Alexander McQueen, da han levede. Hans tøj var bare så vildt og ’over-the-top’, nærmest helt uvirkeligt, og det var enormt inspirerende. Jeg har selv syet mit eget tøj førhen, men det gør jeg ikke så meget længere, da jeg jo syr en del hos Mark.

Hvornår begyndte du at gå op i mode?

Det har jeg gjort, siden jeg var helt lille – jeg shoppede for det meste i H&M, og det var altid i pige-afdelingen. Men min interesse for mode kommer nok lidt fra min mor, som er uddannet tøjdesigner – det er dog ikke noget, hun bruger til hverdag, men vi har bare altid set modeshows og syet tøj sammen. Jeg tror, min mor syntes, det var lidt svært med mig, da hun jo ønskede det bedste for mig, og der var nogle mennesker, som måske ikke lige syntes, at det var så normalt (at drenge interesserede sig for kvindemode, red.), og derfor kunne de ikke helt forstå det. På den måde har hun haft det svært ved det, men hun har altid støttet mig og syntes, det var helt okay.

Det er blevet en tendens i tiden åbent at omfavne den, man er, og være sig selv, som f.eks. Caitlyn Jenner. Hvad har det betydet for dig?

Det gør det nemmere at være mig, da folk har fået lidt mere forståelse for det. Jeg vil gerne blive kaldt en dreng, for det er det, jeg er, og jeg er glad for at være det, men jeg har bare altid haft en interesse i det feminine, fra jeg var helt lille. Jeg har aldrig været den dreng, der gik rundt i det, man ville kalde drengetøj; jeg var ham, der legede med Barbiedukker sammen med mine veninder. Jeg ved, der sidder folk og har det på samme måde som jeg selv, og måske har de brug for at høre, at de ikke er alene. Derfor siger jeg ofte ja til f.eks. interviews, som jeg føler forhåbentlig vil kunne hjælpe folk med at se, at der er flere som dem.

Hvad skal der ske i fremtiden?

Til september skal jeg til USA med min familie, og der håber jeg så på at finde et modelbureau, og så skal jeg nok også tage et designkursus. Jeg tror ikke, det bliver nemt at blive accepteret i den by, jeg skal bo i, men jeg håber, at det kommer til at blive en fantastisk oplevelse. Jeg regner også med, at det meste af min tid kommer til at blive tilbragt i New York, hvor folk er søde til at acceptere hinanden.

I videoen kan du komme med ELLE på fotoskydning med Vincent Beier:

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her