Tidens største (og danske) model hedder Line Kjærgaard
Foto: Le Mangement PR/AOP
Trends

Line Kjærgaard er tidens store (og desuden danske) model-to-watch

af Kirstine Juhl 30/10/2017
Line Kjærgaard har kickstartet en bemærkelsesværdig kometkarriere på catwalken for blandt andet Prada, Versace og Valentino. ELLE har interviewet det smukke stjerneskud for at høre mere om rejsen fra barndomshjemmet i Hillerød til alle de største modeshows.

Hvis der er én dansk model, du skal holde særligt øje med for tiden, så er det Line Kjærgaard. Ikke nok med at hun er dansk, så har hun en spirende modelkarriere, som absolut ikke har stået stille på det sidste.

Til de internationale modeuger i august og september i London, Paris, New York og Milano stod de helt store modehuse nemlig i kø for, at få den danske model til at pryde catwalken iført deres Spring/Summer 2018-kollektioner.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Line Kjærgaard var derfor at spotte på nogle af de mest eksklusive catwalks hos Chloè, Prada og Marc Jacobs, hvor hun gik side om side med tidens største it-modeller på den internationale scene som Kaia Gerber og Gigi Hadid.

Herhjemme nåede modelbureauet Le Management at skrive kontrakt med Line som de første, og på det København-baserede bureau har hun arbejdet som model i tre år - hvor hun i halvandet år har jagtet drømmen fuldtid som model.

Læs også: Andreja Pejic er den første transkønnede model til at skrive kontrakt med Ford Models

Og hvis man nærstuderer den unge 20-årige models portefølje af modehuse, som hun har arbejdet med, så er det da også til at forstå, at models.com har udnævnt Line Kjærgaard som en del af den eftertragtede 'Top Newcomers SS18' liste. En liste, som blandt andet Kaia Gerber også figurerer på - og listen må dermed siges at være et udemærket kort at have på hånden.

ELLE har interviewet den unge model om den pludselige rejse fra barndomshjemmets trygge rammer i Hillerød, til efterårets mest eftertragtede modeshows iført tårnhøje hæle på catwalken.

Og for at nå dertil hvor Line Kjærgaard er idag, må man, ifølge den unge model, altid være tålmodig og møde verden med en positiv attitude...

Hvor voksede du op, og hvordan startede din modelkarriere?

Jeg er opvokset i Hillerød med min mor, far, søster og vores gravhund Trille. Jeg var i gang med mit andet år på Hillerød Handelsskole, da jeg blev scoutet af Lina Bjørnø fra Le Management på Strøget i København. Jeg var ret overrasket, for jeg havde faktisk aldrig tænkt på (eller drømt om) at blive model før. Efter et par samtaler med bureauet og mine forældre, blev vi enige om at give det et skud, og jeg startede med en masse test shoots, castings med udenlandske bureauer og mindre jobs. Halvvejs inde i mit andet år på handelsskolen, fik jeg et tilbud om at komme to måneder til Japan og kickstarte min internationale karriere. Jeg var ikke i tvivl om mit valg, men alligevel fløj tankerne rundt. Jeg var kun 17 år og hvad ville mine forældre sige til, at jeg satte min gymnasiale uddannelse på pause? Jeg talte med mine forældre om det, og de lod mig tage min første store beslutning selv – jeg måtte altså bare afsted på næste fly til Tokyo!

Du har netop haft en imponerende showsæson med jobs for modehuse som Calvin Klein, Prada, Valentino og Chloé. Hvordan har det været lige pludselig at være så efterspurgt og endda af de største modehuse?

Det har været ret overvældende – især under modeugen i New York. Det hele skete ret pludseligt, og det var ikke noget, jeg egentlig havde regnet med. Jeg tog afsted med tanken om, at hvis det gik godt, kunne det være fedt, men hvis det ikke gjorde, så var det bare det, og så kunne jeg tage hjem igen. Jeg tror virkelig, at det var den rette indstilling for mig. Det gjorde nemlig, at jeg havde et langt mere afslappet forhold til det hele. Fik jeg en afvisning (som man jo gør), var det meget nemt for mig at acceptere det og se det som et professionelt og ikke personligt valg fra deres side.

Hvilket af de shows du har gået, gav størst indtryk på dig denne sæson?

Calvin Klein var mit allerførste show i New York og stemningen var bare magisk backstage. Vi dansede og havde det vildt sjovt inden showstart og jeg havde SÅ mange sommerfugle i maven... Men Chanel var virkelig stort for mig. De havde placeret et vandfald midt inde i Grand Palais i Paris, hvilket selvfølgelig så meget smukt ud. Desuden har det altid været mit mål at gå det show og at møde selveste Karl Lagerfeld.

Mange modeller drømmer om at blive Victoria's Secret-model. Deler du den drøm?

Ja... Det vil jeg da helt vildt gerne.. Det er ikke noget, jeg tør at håbe på, men nu må vi se hvad fremtiden bringer.

Hvad er dit bedste råd til andre modeller, som måske ikke har 'slået igennem' endnu, men som drømmer om at gå i dine fodspor?

Arbejd hårdt, ingen brok og negative kommentarer, altid et smil på læben –”smil til verden, og verden smiler til dig” – sådan har jeg oplevet at man kommer længst. Derudover er det vigtigt at være tålmodig – din tid skal nok komme, hvis du arbejder hårdt nok for det.

Det bedste råd, du selv har fået?

Vær dig selv, hvil i dig selv og husk, at hårdt arbejde lønner sig.

Og til sidst til vores skønheds- og sundheds interesserede læsere: Hvad er dit bedste tip til at holde sit indre og ydre sundt og glad?

Gør ting der gør dig glad flere gange om ugen og flere gange dagligt. Husk at belønne dig selv og fejre dine små sejre i dagligdagen. Det kan ses på det ydre, når man har det godt med sit indre.

Vi glæder os til at se meget mere til tidens store danske model-to-watch, og mens vi venter på at se Line Kjærgaard pryde magasiner og endnu flere catwalks, kan du se meget mere til den unge skønhed på Instagram eller i galleriet, hvor vi har samlet Line Kjærgaards største øjeblikke fra catwalken denne sæson...

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her