Andreja Pejić er den første transkønnede model til at skrive kontrakt med Ford Models

Andreja Pejić er verdens første, transkønnede topmodel
Foto: All Over Press

Andreja Pejic er bestemt ikke nogen typisk model. Den transkønnede, serbisk-fødte kvinde blev kendt i modebranchen som den første androgyne model (en person med både feminine og maskuline træk, etc.) og har siden taget hele verden med storm.

Og udover at have travlt med at være gudesmuk, har den 26-årige også haft umådeligt mange succesfulde jern i ilden.

Tilbage i 2011 kunne Andreja spottes på catwalken, i både mande- og kvindekollektionerne for Jean-Paul Gaultier og samme år kom hun på listen over FHM Magazines 100 mest sexede kvinder i verden.

Senere har modellen prydet modemagasinernes sider i blandt andet ELLE i Serbien, Vogue i USA og GQ i Portugal, hvor hun i forbindelse med sidste nævnte magasin, lavede overskrifter verden over, da forsiden af GQ markerede det første cover med en transkønnet model - nogensinde.  

…Og det var blot for at nævne nogle af Andrejas mange præstationer.

Karrieren, som startede på McDonalds, da hun blev scoutet, imens hun arbejdede bag kassen, har ført modellen fra det ene verdenshjørne til det andet: Fra de helt store catwalks under modeugerne i New York til reklamesøjler i Paris og alt derimellem – Ja, Andreja (født Andrej), er blevet den nye super-darling for alle de store modehuse og magasiner, og faktisk meget mere end det: Hun er den første transkønnede topmodel nogensinde. 

Læs også: Her er Europas 10 mest flirte-venlige destinationer 

Andreja Pejić har bestemt ikke planer om at stoppe lige foreløbig. Modellen, som bliver ved med at bryde barrierer i modelindustrien, har nemlig netop skrevet kontrakt med modelbureauet Ford Models, hvilket var en nyhed som Ford Models var hurtige til, at dele på deres Instagram:

 

#NowRepresenting @andrejapejic | #FORDmodels #AndrejaPejic

Et opslag delt af FORD Models (@fordmodels) den

20. Okt 2017 kl. 2:35 PDT

Og mon ikke denne kontrakt får modellens tidligere modelbureau (som droppede hendes kontrakt, da de ikke kunne få øje på det enorme potentiale) til at ærgre sig gule og grønne?

Vi har i hvert fald ikke set det sidste til den langbenede skønhed, som med sin komet-karriere forhåbentligt er med til at bane vej for en fremtidig modelindustri (og en verden generelt), der tilgodeser diversitet i højere grad - Go Andreja! 

Her i artiklen har du heldigvis heller ikke set det sidste til Andreja, for du kan swipe dig gennem galleriet nedenfor, og se meget mere til det tryllebindende look (og de misundelsesværdige kindben!):

Andreja Pejić er verdens første, transkønnede topmodel

Relaterede artikler