Interview med Lily Rose Depp
Foto: Polfoto
Trends

Lily-Rose Depp: ”Jeg er nok mere vant til presset fra medierne end andre"

af Kathrine Rahbek Lindholm Stentebjerg 26/09/2016
Hun er bare 17 år, men allerede Hollywood royalty, og det har indtil videre gjort Lily-Rose Depp til både Karl Lagerfelds nye Chanel-muse og hot navn på filmfestivalen i Cannes. Vi har mødt den yderst selvsikre, stilbevidste og talentfulde unge stjerne...

Tekst af Jacob Wendt Jensen / Interview bragt i ELLEs septembernummer 2016

I år er 17-årige Lily-Rose Depps navn for alvor kommet på manges læber i modeverdenen og filmbranchen. Hun har forladt skolen og satser på skuespillet. Og selv om hun med Johnny Depp som far og Vanessa Paradis som mor har haft paparazzifotografer liggende på lur hele sit liv, og derfor er på vagt, har hun ikke kunnet lade være med at gå ind i faget:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

”Jeg har forsøgt at afskrække Lily-Rose fra at vælge samme fag som sin mor og mig, men jeg må konstatere, at jeg taler for døve øre,” sagde Johnny Depp på årets Sundance-filmfestival i januar måned.

Læs også: Pernille Rosendahl: "Jeg lurer altid på muligheden for at bryde rummet op for at komme tættere på lytteren"

Lily-Rose Depp var her med i Kevin Smiths komedie Yoga Hosers ved siden af sin far (og mor). Hverken Johnny Depp eller den franske musiker og skuespillerinde Vanessa Paradis kan forvente, at Lily-Rose lytter til deres gode råd eller for den sags skyld bare venter lidt. Vanessa Paradis slog igennem med sangen Joe le taxi som 14-årig og blev kæreste med en meget ældre fransk popsanger. Lily-Rose Depps kæreste, Ash Stymest, er 24 år og model.

Johnny Depp forlod skolen endnu tidligere end Lily-Rose. På filmfestivalen i Cannes var Lily-Rose Depp mødt op for at tale om sin rolle i filmen The Dancer, der handler om den aparte danse pioner Loïe Fuller. Hun havde en karriere over hele Europa i årene før og efter år 1900, indtil den unge og yndefulde Isadora Duncan dukkede op og overhalede hende. Lily-Rose Depp spiller birollen som Duncan i en flot film, som ikke i øjeblikket er købt til Danmark.

ELLEs udsendte valgte alligevel at kigge nærmere på fænomenet Lily-Rose Depp, der i skrivende stund har 1,8 mio. følgere på Instagram og sikkert flere, når du læser disse linjer:

”Det er på den måde, jeg bedst kan styre mit image,” har hun sagt til Vanity Fair, og hun ser ud til at have lært spillet om at styre sit image benhårdt allerede fra barnsben.

Se også: Cheap'n'Chic: Gå efteråret i møde iført et klassisk hvidt look

På dagens første spørgsmål om, hvorvidt hun søger råd hos sine forældre, svarer Lily-Rose Depp:

”Jeg forsøger så meget som muligt at spille skuespil alene. Da det er noget meget personligt for mig, så skal det alligevel komme indefra. I øvrigt er jeg her for at tale om filmen og ikke om mine forældre. Næste spørgsmål.”

Mangler du værktøjer, så du på et tidspunkt skal have dig en traditionel skuespilleruddannelse?

”Nej. Lige nu vil jeg ikke tage skuespiller-kurser. Jeg finder de ting i mig selv, som jeg gerne vil projektere ind i den karakter, jeg spiller. Og så handler det om instinkt. Jeg føler, det er naturligt for mig at spille skuespil, og derfor mener jeg ikke, at jeg har brug for undervisning.”

Den unge skuespiller bor i Californien og taler et typisk amerikansk, og hun er udstyret med en meget selvsikker mine. Hun tager ikke noget pis, men hvorfor skulle man også det, når man netop er blevet ’Chanel No. 5 l’Eau’s nye ansigt og allerede er Karl Lagerfelds muse?

Læs også: XL-Rollemodel Tara Lynn: "Der findes ingen forkert måde at være kvinde på"

Da samtalen veksler mellem filmen The Dancer og skuespil generelt, tør Lily-Rose Depp lidt op og lader paraderne falde:

”Det har været underligt at skifte mellem de forskellige roller. Før den her film, spillede jeg en pige på 13 år, og her er jeg en manipulerende og bedragerisk forførerske. En slange, nærmest. Jeg elsker at spille skuespil. Det er SÅ frigørende for mig at kunne glemme mit eget liv, følelser og problemer og forsvinde ind i karakteren. Jeg vil ikke lave film bare for at lave dem. Hellere spille med i ganske få film, som jeg føler en passion for, end lave mange film, så folk bliver trætte af mig, og jeg selv bliver træt af det.”

Hun erkender, at hun kommer til at tage det sure med det søde, når det gælder at gå til castings, dårlige anmeldelser og den kraftige medieopmærksomhed, man får, når man er datter af Johnny Depp og Vanessa Paradis:

”Jeg er nok mere vant til presset fra medierne end andre, og den slags hører med, hvis man vil have jobbet. Paparazzierne kommer ikke til at styre mit liv.”

En tysk journalist i vores lille gruppe føler sig på den baggrund fristet til at teste, om Lily-Rose Depp stadig ikke vil tale om sine forældre, der efter sigende læser filmmanuskripterne, før hun siger ja til rollerne. Angående det der med, at du ikke ville tale om dine forældre, vil jeg gerne høre … Længere kommer han ikke, da Lily-Rose Depp kun lige når at udbryde et skrapt: ”Oh, my God!” og straks efter forlader interviewbordet med et hop.

Og så sidder vi DER tilbage. For min del med en fornemmelse af en smuk, dygtig og stædig pige, der ved, hvad hun vil, men som ikke har lært at opnå det endnu. Men det er tilrådeligt ikke at undervurdere Lily-Rose Depp med den vilje, hun udstråler. Og de gode showbusinessgener.

Se med i galleriet, hvor vi har samlet en masse billeder af den altid smukke og talentfulde Lily-Rose Depp.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her