Gun-Britt - En succes skabt af utålmodighed
Foto: Oliver Stalmans
Trends

Gun-Britt: "Kunsten i en frisørklipning er at kunne se, hvordan pigen foran dig er, og så forme ud fra det"

af Rebecca Laudrup 23/09/2016
66-årige Gun-Britt Zeller er temmelig unik. Ikke nok med at hun igennem 40 år har skabt et succesfuldt brand i eget navn, med sin unikke stil inspirerer hun også til stadighed kvinder fra 15 til 80 år til at være den bedste version af deres alder. Det er hun nemlig selv. Vi har mødt Gun-Britt til en snak om lige præcis dét...

”Hej, det er Gun-Britt.” Det er en fin og meget blid stemme, der svarer i telefonen, og man kan ikke andet end at smile over den varme og ro, der lige pludselig fylder hele lokalet.

Gun-Britt er på mange måder Danmarks darling inden for frisørverdenen, og hvis du føler, hun har været der ’altid’, er det ikke helt forkert: Hun har været i branchen i over 50 år, de 40 af dem endda som selvstændig. Og hun har aldrig set sig tilbage:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

”Jeg kom i lære som 13-årig, og som 26-årig gik jeg selvstændigt ind i branchen. Jeg har villet være i dette univers, siden jeg kunne tale – jeg ville gerne gøre andre smukke.”

Det spillede også ind, at frisørfaget er en verden, der hele tiden fornyer sig; det tiltaler den (med egne ord) utålmodige kvinde:

”Jeg tror, det er det, der holder en ung. Det at have været i branchen i så lang tid er en livsstil for mig, og jeg kunne ikke forestille mig at lave noget andet. De første par år, da jeg var min egen chef, syntes jeg var lidt svære, da jeg var chef for nogle, som var ældre end mig. Når det så er sagt, så er jeg også sammen med 21 unge mennesker hver eneste dag, og det betyder meget. Jeg er jo også selv nysgerrig med, hvad der sker rundt omkring – her i huset er jeg faktisk den, der spotter de nye trends, før de andre gør.”

Læs også: Her er de 9 bedste Emmy-nominerede serier, du skal se

Og apropos trends, så er Gun-Britt, der jævnligt optræder på tv og i blade, også i den grad blevet en inspiration for kvinder i alle aldre. Hendes stærke holdninger og bevidste tilgang til tiden taler til kvinder, uanset om de er teenagere i gymnasiet eller modne kvinder på pension:

”Jeg synes, kunsten i en frisørklipning er at kunne se, hvordan pigen foran dig er, og så forme ud fra det. Der kommer alle typer kvinder ind i salonen; vi har et publikum, der går fra 15 til 80 år, og det er jo sådan, det skal være. Det er vigtigt, at man kan det hele. Det handler om at give det, kunden vil have for at føle sig lækker.”

At alle skal finde deres eget look, betyder også, at de ikke skal tro, de bliver Gun-Britt-kloner af at træde ind i hendes salon:

”Der kommer rigtig mange kvinder ind på min alder, der gerne vil have det hvide hår, fordi de kan se, at jeg har det, og der siger jeg ærligt, at det ikke er alle, det passer godt til. Når det så er sagt, så synes jeg, det er lidt noget andet med de unge piger, for det bliver trendy på en anden måde, når de gør deres hår hvidt; de kommer nemlig ikke til at se gamle ud.”

Se også: Dagens stiltip: Mix og match farver og print

Gun-Britt Zeller har altid gjort det, hun ville, og der har aldrig været noget, som kunne stoppe hende i at prøve nye ting af:

”Jeg startede med GB Products for snart 13 år siden. Jeg havde svært ved at finde produkter, som var gode at arbejde med, når jeg skulle klippe, så derfor tænkte jeg: ’Nu laver jeg mine egne, for jeg ved alt om at arbejde med produkter’. Det var det, der satte det hele i gang, og så det med, at jeg er lidt af et utålmodigt menneske – der skal hele tiden ske noget. Det var en stor mundfuld, og det var nok det, jeg havde brug for på det tidspunkt.” Gun-Britts næste store projekt er en bog om hår igennem de sidste 40 år.

”Vi kigger tilbage på 1970’erne, 80’erne, 90’erne og 00’ernes hår – det er ret sjovt, for man kan virkelig se, at der er mange ting, der går igen gennem tiden.”

Som sagt er der intet, der stopper Gun-Britt, heller ikke alderen, for alder skal ikke definere den, du er, eller det, du laver.

”Jeg laver alt muligt hele tiden – der skal helst ske noget. Så jeg skal nok finde på et nyt projekt på et eller andet tidspunkt. Foreløbig er det bare at være i det og nyde det og nyde at have en forretning, hvor der er så meget gang i den. Jeg bliver i det, så længe jeg kan se, hvad der klæder mine kunder, og så længe jeg har lyst til det. Så jeg har ikke tænkt mig at stoppe.”

Samtalen er slut, men den fine og yndige stemme sidder tilbage i ørerne. For Gun-Britt lyder lige så ung og smuk, som hun ser ud. Og det kan kun være et wakeupcall til alle os andre om, at alder blot er et tal...

Håret, der naturligvis altid sidder som det skal, kombineret med Gun-Britts klassiske stil, der ofte er holdt i sort og hvid, har gjort hende til et kæmpe stilikon. I galleriet har vi samlet nogle af hendes bedste looks gennem årene.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her