Foto: Kavian Borhani og Helena Christensen
ELLE interviewer

5 minutter med Caroline Brasch om vintage pop-up-butikken September-December

af Rose Maria Boelsmand 23/10/2018
Hvis du endnu ikke har slået vejen forbi pop-up butikken September-December bag Café Atelier September, så skynd dig. ELLE har mødt Caroline Brasch og de to medstiftere Mathias Mentze og Christian Ravnbak til en kort snak om pop-up’en med luksusvintage, blomster, møbler og kunst.

International topmodel, stilikon, vintage-aficionado, café-pige, it-girl og nu også hustru. Caroline Brasch Nielsen - eller nu: Caroline Bille Brahe - har bestemt været mange titler igennem på få år… Og ikke mindst været konstant i mediernes søgelys, hvad enten det har været på catwalken for alt fra Marc Jacobs til Fendi og Valentino eller på forsiden af dansk ELLE. Og denne sommer var (eks-)modellens bryllup til café-iværksætteren Frederik Bille Brahe en marital skærsommernatsdrøm, der ikke var til at undgå på The Gram.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

For med Caroline Brasch (som vi kender hende bedst, trods navneskiftet) er det nemlig sådan, at uanset hvad hun gør, er det indbegrebet af god smag.

Derfor var det også med stor interesse (… og dét ikke bare fra vores side), da Caroline i foråret lancerede en instagram-butik (CBN Vintage) med vintagetøj, håndplukket af modellen selv gennem sine mange rejser, hvor hun undervejs altid har dyrket sin interesse for at scoute de mest udsøgte, fine og sjældne vintage-pieces.

… Og nu er vintage-passionen blevet en fysisk butik i pop-up format, i de hjemlige og hyggelige rammer bag Café Atelier September, der er én af Frederik Bille Brahes spiselige geni-streger. Pop-up butikken, September-December, er en tre-måneders affære, som man kan besøge i forlængelse af Atelier September til og med december 2018.

Men Caroline er ikke alene om projektet: September-December er nemlig opstået som et kreativt kooperativ mellem tre venner; Caroline selv samt Mathias Mentze og Christian Ravnbak.

Til sammen har de skabt en lille cocoon bag caféen, som de selv kalder “… et miks af det hjemlige og særlige med noget eksklusivt over sig”. I pop-up-butikken kan man ud over Carolines håndplukkede vintage-tøj (… vi spottede både Oscar de la Renta, Yves Saint Laurent og Valentino på bøjlerne…), også købe snedkermøbler og møbelkunst, som Mathias står for, ligesom det er muligt at købe friske blomster på bestilling, som er Christians værk.

Læs også: Se de eksklusive billeder fra Caroline Braschs og Frederik Bille Brahes bryllup

ELLE har mødt de tre originale sjæle til en kort snak omkring September-December konceptet…

Hvordan opstod ideen til September-December?

Caroline: “Vi har været venner i lang tid og hænger hele tiden ud. Over en middag for noget tid siden, faldt snakken på, at vi alle tre var frustrede over, at vi havde så mange kreative ideer, som vi gerne ville være vise, men manglede et sted at gøre det. Men så kom min mand, Frederik (Bille Brahe, red.) på, at dette rum (bag Atelier September, red) ville blive ledigt, og så startede vores samarbejde her.”

Mathias: “Christian laver blomster, og sammen med Carolines tøj og mine møbler, kunne vi tilsammen skabe et univers og have hver vores identitet, men også samle en fælles identitet.”

Caroline, hvordan finder du det tøj, du sælger her og på Instagram?

Caroline: “Jeg har fundet tøjet og de små genstande på mine mange rejser gennem 10 år. Mange af de styles, der hænger her og er til salg, er faktisk fra min egen vintage-garderobe. Jeg har altid haft en interesse for vintage og kigger altid efter det, når jeg ka komme til det - både i udlandet og på nettet.”

Men konceptet er jo mere end vintage tøj. I sælger også møbelkunst og blomster. Vil I fortælle lidt om det?

Christian: “Folk kan bestille buketter hos mig, når de er i caféen eller butikken - eller gennem Atelier Septembers Instagram-profil - og så kan de hente dem om torsdagen. Man bestiller en buket, og så henter man den selv”.

Caroline: “Man kan faktisk også komme ind de andre dage, og sige, at man skal bruge en buket om to timer, men om torsdagen er udvalget større, og der er buketter klar, som man kan købe spontant også.”

Hvad er det for en stil, buketterne har - matcher det vintage-universet?

Christian: “Lidt, men for mig betyder det lige så meget, at vælge den rigtige vase, som selve blomsterne, og jeg bruger kun gamle vaser. Her i butikken står der nogle gamle Wiinblad-vaser, der er flade og formet som hoveder - der er virkelig sjove at lave blomster i.”

Caroline: “Christian er en lille kunstner med alt, hvad han laver - lige meget om det er vaser eller blomster, så synes jeg, han skaber et univers, som man ikke ser andre steder. Han har et talent for blomster som få andre har!”

Læs også: Fem minutter med kreativ direktør Helene Skytte

Og Mathias, hvad er din baggrund for at bringe møbler ind i foretagendet?

Matihas: “Jeg er uddannet arkitekt, og projektet her går ud på, at jeg er ved at starte et designfirma, hvor jeg kommer til at lancere en række møbler og tapeter det næste stykke tid. Lige til en start har jeg fået lov til at sælge den franske møbelarkitekt Pierre Chapos møbler og møbler af den amerikanske kunstner Donald Judd, som er det eneste jeg ikke selv har kommisioneret folk til at lave. Desuden lancerer jeg foldeskærme, hvor man kan skifte tapeter - det der står i butikken lige nu, er illustreret af kunstneren Anne Kratz. Der kommer generelt til at blive lanceret en række meget spændende tapeter og møbler skabt af nogle dygtige kunstnere.”

Og hvad skal der så ske efter december?

Caroline: “Lige nu er det en pop-up indtil december måned, og hvis vi alle sammen har lyst, så fortsætter vi måske nogle måneder mere. Det kan også bare være en af os har lyst til at fortsætte. Det finder vi ud af hen ad vejen. Men lige nu er det tre måneder. Men der kommer helt sikkert mere af det hele i en eller anden forstand.”

Matthias: “Vi fortsætter i hvert fald alle tre ud ad den vej, vi nu er på sammen. Det handler jo i bund og grund om, at vi har et ønske om at skabe en hyggelig hverdag for os selv, hvor vi kan sidde og arbejde, sælge lidt og lave nye kreative projekter sammen. Hvem vil ikke gerne fortsætte sådan?”

Se med i galleriet nedenfor, hvor vi deler lidt stemningsbilleder fra September-December og Atelier September. Måske inspiration til din næste shoppe/cafétur?

Besøg September-December på Gothersgade 30, Kbh. K fra september til december 2018 i Ateliers Septembers åbningstid. Følg med for nyheder og blomsterbestilling mm. På @atelierseptember og @september__december og @cnbvintage (tøj) @christianravnbak (blomster) og @mathiasmentze (møbler).

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her