Instagram
Trends

4 franske Instagram-stjerner, du skal følge

af Marie Louise Wedel Bruun 3/03/2015
De er ekstremt flittige Instagram-brugere og forkæler deres følgere med opdateringer fra deres liv i blandt andet fødebyen Paris. De er cool på den der selvfølgelige, upolerede og overskudsagtige måde. Mød Julia Restoin Roitfeld, Inès de la Fressange, Sophie Fontanel og Lou Doillon.

Vi ELLEsker Frankrig og de franske kvinder, der lever på den der overskudsagtige måde, som alle vi andre kun kan drømme om. Vi præsenterer dig derfor her for fire af slagsen, som lader dig komme helt tæt på deres liv på Instagram.

Læs også: Moderedaktørens franske favoritter

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Julia Restoin Roitfeld. Hun præsenterer sig selv som fransk newyorker, glad og travl mor til Romy, kreativ chef for Romy and the Bunnies og model. Meeeen, så er alt ikke sagt om denne it-girl, for som datter af selveste Carine Roitfeld, den legendariske stylist og tidligere chefredaktør for fransk Vogue, der sammen med legekammeraterne Tom Ford (designer) og Mario Testino (fotograf) mere eller mindre egenhændigt skabte porn chic-looket, er det ikke en hvilken som helst mor (eller mormor), lille Baby-Romy har fået sig.

Om end den nu 34-årige Julia Restoin Roitfeld fik sin claim to fame fra Carine, har Romys ankomst gjort Julia til sin egen. For hvis Carines sprog var modemagasinerne, opdagede Julia – der har prøvet alt fra tøjdesign til reklame – hurtigt, at hendes sprog var de sociale medier. Og ikke engang et år efter fødslen af Romy (opkaldt efter Julias store idol, skuespillerinden Romy Schneider) skabte hun sitet Romy and the Bunnies for moderne mødre. Her kan man følge luksusbørn a la Romy og læse (befriende ærlige) interviews med stilige mødre, stylingtips med en tegnet version af lille Romy, beautytips til såvel kommende som nybagte mødre m.m.

På hendes egen Instagram-profil ser vi Mommy After Dark – en blanding af sexede og rockede selvportrætter, partystemning, stilikoner som Romy Schneider, Catherine Deneuve, Jane Birkin og Brigitte Bardot, nuttede billeder af Romy og konkrete tips til f.eks. ansigtsbehandlinger (@mistbeauty) og frisør (@luigimurenu – som Carine liker og kalder ’the best’ ...). Følg hende på Instagram, @JuliaRestoinRoitfeld og @Romy_thebunnies.

Læs også: 13 franske klassikere - ELLE guider til parisergarderoben

Inès de la Fressange. 57-årige Inès de la Fressange er beviset på, at franske kvinders helt særlige je ne sais quoi varer hele livet. Den tidligere Chanel-muse og nuværende ambassadør for skomærket Roger Vivier må siges at være den ukronede dronning af Frankrig. Efter at Brigitte Bardot frivilligt forlod tronen for at gå i eksil i St.Tropez i 1970’erne, tog Serge Gainsbourgs pikante engelske samleverske Jane Birkin over, men formåede ikke at holde dampen oppe. Og da deres datter Charlotte Gainsbourg ikke har vist lyst til at være andet end en kronprinsesse, har titlen igennem de seneste år tilhørt det parisiske stilikon Inès.

Allerede i 1980’erne blev hun valgt til at lægge ansigt til franskmændenes nationalsymbol, Marianne, og selv om det betød en kold skulder fra Chanel-chefen Karl Lagerfelds side, var det et klart signal om, at Inès var blevet andet og mere end hofdame i kejser Karls rige. Hun var blevet inkarnationen af det franske og ikke mindst Paris, og hun satte en tyk streg under det med sin bestseller Parisian Chic – a Style Guide i 2010. Og ikke nok med at stiltipsene i den grad har holdt, det har forfatteren også. Heldigvis for os er hun en meget generøs Instagram-bruger, der dokumenterer flittigt fra sit aktive liv med billeder af alt fra rejser, events og modeshows til Paris-streetstyle, smykker, sko, anbefalinger af butikker og cafeer, fund fra loppemarkeder og inspiration fra designmuseer. Alt præsenteret smukt og med et oh la la-overskud, præcis som Inès selv. Intet under, at fransk Vogue lige har dedikeret et helt nummer til hende ... Følg hende på Instagram, @inesdelaressangeofficial.

Læs også: Skønhedsredaktørens 10 franske favoritter

Lou Doillon. Det er en velkendt sandhed, at det kan være svært at være nogens datter. Og det gør det ikke meget lettere, hvis man også er nogens søster. Især når der er tale om en mor, der hedder Jane Birkin, og en søster, der hedder Charlotte Gainsbourg. Kombiner det med, at din far er en anerkendt filminstruktør (Jacques Doillon), og din søsters far var selveste Serge Gainsbourg. Så både er man og er man ikke nogen selv.

Den i dag 32-årige Lou Doillon lagde hårdt ud med at leve et vildt liv allerede som teenager og blev mor til sønnen Marlowe som bare 19-årig. In between har hun (præcis som Jane og Charlotte) indspillet film, været kampagneansigt og udgivet musik – albummet Places, der udkom i 2012 til flotte anmeldelser, er 100 procent skrevet af hende selv. Ifølge sine Instagram-opdateringer er hun gået i studiet igen, når hun da ikke siger ”Goodmornin’” med en kaffekop i hånden og sin kæmpemanke nede i øjnene, fra bagsædet af en taxa viser, hvordan man kan bruge håret som halstørklæde, giver citater fra sofistikerede tænkere som Dorothy Parker, Anne Carson, T.S. Eliot og Henry Miller eller tuner ind på pladespilleren og giver os en ’musikvideo’ med personlige favoritter som Roy Orbison, Rolling Stones, Syd Barrett, The Velvet Underground eller George Harrison.

Og så tegner hun som en drøm – enkle selfier med sin labre rock-boheme-stil, der viser, at Lou er meget mere end en datter og en søster; hun kan selv, hvilket hendes ca. 120.000 følgere kan bekræfte. Følg hende på Instagram, @loudoillon.

Læs også: Hilsen fra chefredaktricen: Fransk uforglemmelighed

Sophie Fontanel. Hvor skal man begynde med Sophie Fontanel? Her er en 52-årig kvinde, som ikke holder noget tilbage fra Instagram, og det er fantastisk! Hun tænker, hun tegner, hun styler, hun viser billeder af stilikoner og tager stillbilleder af yndlingsfilm, hun klipper og klistrer og kommenterer – både på fransk og engelsk, om end der bestemt ikke er tale om direkte oversættelser; hendes kringlede hjerne er allerede fortsat videre ud ad en tangent, før hun er nået til næste sprog.

Hun er forfatter samt modeskribent, senior-moderedaktør og interviewer for fransk ELLE, og sjældent har man mødt en sådan sprudlen af energi og overskud – hun giver og giver og giver, og man føler, at man får det hele, men der er altid mere på vej. Det betyder også, at man er med i hele inspirationsfasen, som da hun i efteråret var helt vild med farverne grå og camel og som en anden forelsket person så dem alle vegne – fra kælne katte til foret i sweaterlommer – eller da hun en overgang var helt besat af T-shirts med tre knapper i halsen og fandt alle tænkelige billeder fra arkiverne med dem.

Hendes daglige stil? Jamen, hun går da i Pradas dybe V-hals-sweater, lange Gucci-lakstøvler og Valentino-lædernederdele, men hun kombinerer uden at blinke med herresko, ’Stan Smiths’ og fund fra Monoprix, Zara og Gap samt ikke mindst vintage, og resultatet er et skønt miks i primært marine, lyseblå, hvid, sort, rød og camel, der vist kun kan kaldes fransk. Formidable. Vil du have mere Fontanel, så overvej at læse hendes bestseller L’Envie (på engelsk: The Art of Sleeping Alone) om det hellere at leve uden dårlig sex end med. I 12 år. Følg hende på Instagram, @sophiefontanel.

Vi har samlet et par af de bedste billeder fra de fire franske Insta-kvinders Instagramprofiler. Se dem i galleriet!

Psst... Brug pilene eller 'swipe dig igennem galleriet.

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her