ELLE Interviewer: Erdem-designeren bag den nye Erdem x H&M kollektion

Erdem: Blot navnet får det til at flimre med florlette blomsterprint, poetiske tyrkisk/britiske fusion og lange signaturkjoler med høje kraver og blondedetaljer… Suk! Erdem Moralioglu forstår om nogen at tryllebinde med sin form- og farvepoesi, som han generøst strøer over sine kollektioner. Og samme magi har han nu ladet drysse over en kollektion for H&M, der lander i butikkerne den 2. november 2017, og dermed bliver det 17. designsamarbejde den svenske highstreetgigant laver i samarbejde med en ultra-highend designer. Og vi kan godt afsløre, at Erdem x H&M kollektionen er en af de mest veldesignede til dato – og bestemt værd at stille sig i kø for! 

I anledning af Erdem x H&M kollektionen, har ELLEs Fashion Director, Josephine Aarkrogh, interviewet modegeniet bag navnet, der med sikkerhed kommer til at være på alles læber fra den 2. november og året ud.

Han fortæller, at Erdem x H&M kollektionen er en ny kollektion med referencer til dengang Erdem startede for 12 år siden. ”Der er nogle styles, som jeg har genskabt direkte, såsom den ternede kjole, der også var en del af min allerførste kollektion. Andre styles er helt nye, som eksempelvis hoodien, som jeg har designet for første gang [i denne kollektion]”, lyder det fra Erdem Moralioglu til ELLE.

Den britisk-tyrkiske designer understreger dog, at selvom Erdem x H&M kollektionen har tydelige referencer til de signatur-pieces, der gennem de seneste 12 år er blevet synonym med Erdem, er der er én stor forskel mellem Erdems egne kollektioner, og den nye kollektion, han har skabt i samarbejde med H&M.

”Den største forskel er, at når jeg skaber mine catwalk-kollektioner, er der altid en altoverskyggende fortælling til hver ny kollektion. Til Erdem x H&M kollektionen handlede det i langt højere grad om at se på tværs af alle mine tidligere kollektioner og fortællinger gennem de seneste 12 år, og fortolke alle de udtryk på nye måder.”

Erdem Moralioglu fortæller desuden, at man i HM-kollektionen kommer til at se en langt mere loose side af Erdem end hidtil, da en del af inspirationen også er hentet fra ideen om en stor gruppe venner, der er samlet i en stor engelsk landejendom, hvor de mikser deres garderober på kryds og tværs og alle finder hver deres personlige udtryk og stil frem i de enkelte sammensætninger.

Læs også: Se hele Erdem x H&M kollektionen inkl. priser her!

Om vi glæder os til at kollektionen lander? Oh yes! Og vi er ikke alene om at svinge med skørterne af glæde over samarbejdet: ”Jeg var så begejstret, da H&M kontaktede mig for et samarbejde. Det er stort, at skulle efterfølge de etablerede navne, som H&M før har indgået samarbejder med. Tanken om, at dem der måske ikke kender mig endnu, vil komme til at vide hvad jeg laver, er helt ekstraordinær,” siger Erdem Moralioglu til ELLE.

Og hvad angår H&M? Så var de heller ikke i tvivl, da de pegede på den næste designer, der skulle følge i fodsporene efter Kenzo, Balmain, Isabel Marant, Marni, Viktor & Rolf – og alle de andre drøntalentfulde designere, der har fusioneret highstreet og highend siden 2004.

H&M’s chefdesigner, Ann-Sofie Johansson, siger: “Timingen føltes helt perfekt for et samarbejde med en britisk designer, der er kendt for sin romantiske og feminine stil efter sassy Balmain og det street-smarte Kenzo. I dag har vi brug for mere skønhed i verden, og det er lige netop dét element, denne kollektion bringer.

Som altid, når H&M præsenterer et nyt designsamarbejde, der ligger modeverdenen ned, følger der ofte en kampagnevideo med, der er (næsten) ligeså imponerende som kollektionen. Hvem husker ikke den morsomme ’I do’ video til Viktor & Rolf kollektionen (2006), eller Balmania-videoen fra 2015? Igen år må vi ligge os fladt ned for de formater H&M kan formå, for denne gang har de teamet op med selveste Baz Luhrmann (instruktøren bag Great Gatsby og Moulin Rouge)… og resultatet taler for sig selv!

Se den nye Erdem x H&M kampagnevideo her:

Erdem x H&M kollktionen lander i udvalgte H&M butikker og online torsdag den 2. november. Kollektionen består både af damestyles med feminine kjoler, tasker, glimmersokker, sweatre og alt der i mellem – og for første gang har Erdem også designet en kollektion til mænd… Men, vi har ladet os fortælle at cross-dressing er helt OK, og at Erdems ide faktisk er, at man ”låner” fra det andet køns garderobe, ligesom han selv gjorde med sin søster, da han var barn.

Se hele Erdem x H&M kollektionen her: 

Se hele Erdem x h&m kollektionen inklusiv priser her

 

Relaterede artikler