Derfor er Lou Doillon et stilikon

Derfor er Lou Doillon et stilikon
Foto: All Over Press

Lou Doillon er datter af 1970'er-ikonet Jane Birkin og den franske filminstruktør Jacques Doillon. Inden Lou Doillion kom til verden, dannede Jane Birkin par med den franske skuespiller og musiker, Serge Gainsbourg, der med sine erotiske sange og underspillede budskaber forstod at provokere tidens pæne borgerskab. Jane Birkin og Serge Gainsbourg var gift indtil slutningen af 1970’erne.

På trods af at Lou ikke selv er født i 1970’erne, så er der alligevel en umiskendelig 70'er-frigjort vibe over Lou Doillon, der med sin stil minder os om det frigjorte årti, som satte fællesskabet og naturligheden højest. Med sit naturlige lange brune hår og tunge pandehår ligner Lou Doillon nemlig en, der kunne været gået lige ud af 70’erne. Men det franske stilikon har ikke altid været den person i sin kendte familie, som medierne interesserede sig mest for. Læs med og lær dette stilikon bedre at kende.

Hvem:

Lou Doillon, født d. 4. september 1982 i Neuilly-sur-Seine, Frankrig

Derfor skal du kende hende:

I sine 20’ere stod Lou Doillon i skyggen af sin berømte halvsøster, Charlotte Ganisbourg, men da hun i 2013 udgav sit debutalbum ”Places”, toppede den de franske hitlister, og Lou Doillon vandt prisen ”Best Female Artist” ved den franske musikprisuddelingsfest “Les Victoires de la Musique”. Som barn havde Lou Doillons kendte mor, Jane Birkin, ellers forsøgt at beskytte hende mod mediernes søgelys, men det ville hun ikke finde sig i, og som 15-årig gjorde Lou Doillon oprør og gik ud af skolen. Heldigvis har den franske rebelinde dog klaret sig rigtig godt alligevel, og i dag er Lou Doillon gået hen og blevet en yndet muse for nogle af de største franske modehuse, som Givenchy og Chloé.

Se også: Her er 12 franske it-girls, du skal kende

Og livet i kameralinsens søgelys er noget, som Lou Doillon har været vant til lige siden, at hun var barn. Hun voksede nemlig op i Paris sammen med sin berømte mor, Jane Birkin, som gjorde karriere både indenfor film- og musikverdenen, mens hendes far var filminstruktøren Jacques Doillon. Jane Birkin havde indtil slutningen af 1970’erne været gift med den franske provocateur, Serge Gainsbourg, og selvom de to ikke dannede par mens Lou Doillon voksede op, kom Serge meget ofte i hjemmet, og Lou har fortalt, at hun kaldte ham sin ” Papa Deux” (anden far, red.).

Lou Doillon tog allerede som seksårig hul på skuespillerkarrieren, da hun spillede sammen med sin mor, Jane Birkin, og halvsøster, Charlotte Gainsbourg, i filmen ”Kung-fu Master!”. Hendes far, filminstruktøren Jacques Doillon, castede hende otte år senere til en rolle i den franske film ”Trop (peu) d’Amour”, og båret frem af sine forældre, fulgte der i årene efter flere filmroller. Som voksen besluttede Lou Doillon sig dog for, at det skulle være slut med de familie-genererede filmroller. Hun ville ud og realisere sig selv og være uafhængig af sin berømte og indflydelsesrige familie.

Og det lykkes hende så sandelig også, at rive sig fri af familiebåndene. Som 30-årig udgav Lou Doillon nemlig sit debutalbum, og vandt prisen ”Best Female Artist” ved den franske prisuddelingsfest ”Les Victoires de la Musique”. Men før Lou Doillon nåede så langt, måtte hun meget igennem på den private front. Som 19-årig blev hun nemlig gravid med musikeren, Thomas-John Mitchell, som forlod hende bare et år efter, at deres søn Marlowe blev født. Hun har tidligere udtalt, at årene som nybagt mor i starten af 20’erne var svære, og at hun følte sig ensom med hjertesorger. Filmbranchen ville ikke have noget med hende at gøre, og i samme periode mistede hun sin fætter, Alexander Birkin, som dødede i en trafikulykke.

Læs også: 10 ting du med garanti ikke vidste om den ikoniske Birkin-bag fra Hermès 

Men den tristhed, som Lou Doillon oplevede i begyndelsen af 20’erne, varede heldigvis ikke ved. I dag går hendes karriere som musiker nemlig rigtig godt, og så er hun også ansigt og muse for det franske modehus Givenchy. Lou Doillon gjorde i 2009 sin debut som ansigt for huset, da hun poserede i en sort-hvid video og afslørede tatoveringer på sin bare hud. Siden har hun opnået status af Givenchys muse og ansigt, og i 2015 sendte hun sit andet album ”Lay Low” på gaden. Lou Doillon er også elsket for sin stil, og hun er fast gæst på første række, når modehuse som Chanel og Saint Laurent holder show. Desuden har den franske darling fortalt, at hendes berømte halvsøster, skuespilleren Charlotte Gainsbourg, har haft lidt svært ved at vænne sig til, at folk stoppede hende på gaden, for at spørge ind til Lou Doillons musik, da dette stilikon i mange år har stået i skyggen af sin berømte søster.

Højdepunkter:

1988: Gør sin filmdebut i filmen  ”Kung-fu Master!”

1998: Spiller med i filmen "Trop (peu) d'amour", instrueret af faderen Jacques Doillon.

2002: Føder sønnen Marlowe.

2007: Medvirker som en af de fremtrædende kvinder i Pirelli-kalenderen.

2009: Gør sin debut som muse for Givenchy med en kortfilm for huset.

2013: Med sit debutalbum vinder Lou Doillon prisen “Best Female Artist” ved den franske prisuddelingsfest “Les Victoires de la Musique”.

2014: Ansigt for Chloés kampagne.

2015: Udgiver sit andet album ”Lay Low”.

Se mere til hende på Instagram her 

Lou Doillon er flere gange blevet udråbt til stilikon og i galleriet herunder, kan du se billeder af den stilfulde kvinde: 

Derfor er Lou Doillon et stilikon

 

Relaterede artikler