lak-trend-elle-.dk
Foto: Instagram @trinekjaer, Foto: PR
Spottet på Instagram

10 items, der gør dig laber i shiny lak

af Siw Melchiorsen 4/02/2020
Læderfrakker, læderbukser, læderblazere og lædersko – den sjove lædertrend, der længe har præget modebilledet, er med garanti ikke gået dit øje forbi – men nu spirer en helt ny og mere legende trend i tilnærmelsesvis samme boldgade frem – nemlig de glossy, lakinspirerede styles.

Du har formentlig kastet lange øjne efter de populære læder-styles, der længe har præget mode- og gadebilledet, stylet i et væld af lag-på-lag kombinationer i både neutrale og opsigtsvækkende farver?

Men nu stjæler en ny – og bogstaveligt talt skinnende – trend, rampelyset.

De quirky lakinspirerede styles vinder frem i alverdens former og farvekombinationer, der tæller både frakker, slim jeans, kjoler, toppe og sko. Især under den københavnske modeuge, der løb af stablen i uge 5, var danske såvel som internationale fashionistaer at spotte i den opsigtsvækkende og skinnende trend.

Og netop med de lakinspirerede styles kan du skabe et flerdimensionelt look ved at mixe det finurlige materiale med andre tekstil-kvaliteter og derigennem opnå et helt igennem cool look – som Naomi Anwer, der her har sammensat et par stramme, shiny Saks Potts-bukser med en chunky, blød strik:

Skal du til fest og har du lyst til, at trække i et lak-inspireret outfit? Så vælg en kjole eller et par hæle i det skinnende materiale, ligesom stilsikre, svenske Babba Rivera – og vid at du i dén grad vil lyse hele dansegulvet op:

Har du mod på det, så leg gerne med sammensætningen af farverne, når du skal style et lakinspirerede item ind i dit look. Vælg for eksempel at sammensætte dit look med kontrastfyldte farver, der skaber et opsigtsvækkende, sanseligt sammenspil – som Emili Sindlev her, der har kombineret sin turkis lakfrakke med dertilhørende knaldgule bukser og taske:

Læs også: Stine Goya: ”Når man først har taget ét bæredygtig skridt, kan man aldrig gå tilbage”

Er du både faldet for læder-trenden og den shiny, lakinspirerede tendens? Så se med i galleriet nedenfor og find 10 cool bud på den opsigtsvækkende og skinnende trend: