Magasin du Nord Fashion Prize 2017: Mød de fire finalister her

Magasin du Nord Fashion Prize:  Mød de fire finalister her
Foto: PR

Den prestigefyldte pris som Danmarks største designtalent skal igen i år findes, når Magasin du Nord udlodder deres Fashion Prize 2017. Og den største designpris indenfor den danske grænse skal findes mellem de fire nominerede brands som er: Clouds, Lærke Andersen, Randy Collection og All at Sea.

Den 27. oktober 2017 skal vinderen af hæderslegatet på 500.000 kr., samt et modeshow under Copenhagen Fashion Week derfor findes imellem de fire talentfulde designbrands.

Og udover at være prestigefyldt, er prisuddelingen da også præget af en royal forkærlighed for mode. Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary står nemlig for at overrække prisen, og dermed understreges kronprinsessens årelange støtte til talentudviklingen indenfor dansk mode.

Læs også: Her er otte modeudstillinger til din efterårsferie

Konkurrencen er åben for danske, dygtige designere, som har produceret mindst én, men ikke mere end seks dame- eller herre ready-to-wear kollektioner. Magasin du Nord Fashion Prize henvender sig derfor til nyetablerede modedesignere, som allerede har vist stort potentiale på trods af deres korte karriere.

Sidste år var det Cecilie Bahnsen der løb med hæderslegatet, og Magasins modepris slog derfor den unge designer fast som det helt store, danske designtalent.

Om Magasin du Nord Fashion Prize 2017 siger Kronprinsesse Mary: ”Jeg følger med stor interesse, hvad der sker blandt de talentfulde danske modedesignere. Danmark har i disse år et stærkt udbud af talenter. Jeg håber, at prisen bidrager til, at endnu et nyt, dansk brand får etableret sig herhjemme – og forhåbentlig også internationalt. En anerkendelse af denne størrelse kan virkelig gøre en forskel for en nystartet designer.”

Læs også: ELLE Update: Dét sker i oktober 

Men med så mange dygtige designere er konkurrencen hård, og man må derfor være skarp for at udvælge det bedste brands ud af fire, der alle har stort potentiale. Derfor har Magasin også samlet en jury, der spænder vidt: Fra Elin Kling, der er modedesigner hos Totême til den franske ambassadør i Danmark, Francois Zimeray. Og årets jurymedlemmer er langt fra tilfældigt udvalgt:

"Det kræver talent at spotte talenter. Derfor har vi samlet et stærkt, internationalt hold, der tilsammen repræsenterer alle relevante områder indenfor modeverdenen: Design, branding og forretningssans. Når juryen udvælger vinderen af Magasin du Nord Fashion Prize 2017 sker det altså ikke kun på baggrund af deltagernes design, men også deres brandværdi og forretningsplan,"  siger Nina Wedell-Wedellsborg, som er initiativtager til prisen. 

De fire nominerede er altså i det endelige kapløb om en mærkbar hæder, der for alvor kan slå dem fast som det største danske designtalent. Men hvem er finalisterne egentlig? Mød de fire konkurrende modebrands og designerne bag i galleriet nedenfor - vi glæder os til at følge det næste danske designtalent, når prisen uddeles sidst i oktober. 

Magasin du Nord Fashion Prize 2017: Mød de fire finalister her

Relaterede artikler