Haute Couture Her er de mest overdådige looks fra Paris Couture Week

Foto: Rex Features

Mens vi andre svælger os i hede drømme om bikinier, løse og flagrende sommerkjoler og bare tæer i klipklappere, står hele Paris på den anden ende. Bogstaveligt talt. I disse dage galoperer Paris Couture Week over de brostensbelagte gader i den franske hovedstad som en overdådig modetornado. Paris Couture Week er nemlig ugen, hvor designers spidser (og tilsyneladende Celine Dion) går amok i de mest avantgarde kreationer, man overhovedet kan have fantasi til.

Det er både de store, historiske huse som Christian Dior, der viser deres ypperligste, håndsyede design, som vi almindelige dødelige kun kan drømme om nogensinde at komme i nærheden af, og ligeledes byder den prestigefulde Couture Week på shows fra designere, der specialiserer sig i udelukkende i couturens ædle kunst.

Blandt sidstnævnte findes blandt andre Iris Van Herpen, der viste sin futuristiske signaturstil til et målløst publikum, da hun lod den ene model efter den anden skride ned af catwalken i skarpe silhuetter. Hendes kollektion forførte med et fuldkommen unikt udtryk og en teknisk udførelse, der som couture gør bedst; nemlig rykker grænserne for hvad der er muligt at bringe til live i modens navn. Hendes couture-kreationer var dragende og skulpturelle med 3D effekt, og var udformet i samarbejde med den amerikanske kunstner Anthony Howe, der havde skabt stålwires til at holde de papirstynde elementer, der udgjorde kjolerne. Det var kort sagt spektakulær couture, når det er bedst.

Læs også: Se de bedste streetstyle looks fra Paris Couture Week her

Giambattista Valli, der til november uundgåeligt bliver talk-of-the-town, når hans kollektion af pink tyldrømme lander som næste store designer-samarbejde i H&M butikkerne verden over, demonstrerede også, at han er mester i kjoler til den røde løber under Paris Couture Week. Kjolerne, han viste, var som Valli gøre det bedst overdådige magtdemonstrationer ud i tyl i stærke farver - flere endda i samme snit, som kjolerne, der lander i H&M i november, hvor underdelen er ultrakort kortil og med langt tylslæb bagtil.... og om vi glæder os til at kunne udleve vores vildeste haute couture tyldrømme på highstreet-budget! Tak Giambattista Valli for dén mulighed. 

Sidst, men ikke mindst skal det nævnes, at Christian Dior sprang rammerne for, hvad man kan vise sig i uden for hjemmets fire vægge: Der var en model, der ganske enkelt var iklædt et helt hus - omend forgyldt og tilsat et komplet bodysuit i net og lårhøje, ultraelegante romersandaler. Et look, der knap kommer til at begå sig i den virklelige verden, men som er et bragende eksempel på hvad haute couture er: En illusion, en inspiration og en manifestation af, hvad et mode- og et haute couture hus er og kan. Og Dior satte med dette look tyk streg, under at de ER et af de originale og mest funderede haute couture huse under Paris Couture Week. C'est ca!

Klik gennem galleriet og se de mest imponerende, smukke, betagende og vanvittige looks fra Paris Couture Week (… bare roligt, Celine Dion har fået sit helt eget galleri!

Her er de mest overdådige looks fra Paris Couture Week

Relaterede artikler