Dior præsenterer fortryllende Haute Couture SS17-kollektion

Dior Haute Couture show
Foto: Christian Dior

Sløret er netop blevet løftet for Diors Haute Couture SS17-kollektion, som Maria Grazia Chiuri, Diors første kvindelige Creative Director, kan tage æren for. Kollektionen blev præsenteret på en græsbeklædt catwalk på Musée Rodin, som bragte spirrende forårsfornemmelser til kolde Paris. For et kort øjeblik blev den grå januarstemning erstattet af romantiske undertoner og en eventyrlig atmosfære. 

Læs også: Raf Simons forlader Dior

I 17 år har Maria Grazia Chiuri været tilknyttet det italienske modehus Valentino, indtil det i juli sidste år blev offentliggjort, at hun skulle erstatte Raf Simons' kreative rolle hos Dior. Og nu har hun netop præsenteret sin første Haute Couture-kollektion for Dior, som bestemt ikke skuffer. 

ELLEs Fashion Director, Josephine Aarkrogh, siger efter et kig på kollektionen:

"Maria Grazias første couture-kollektion for Dior er en perlerække af guddommeligt smukke kjoler. Hætter, masker, kapper, en enkelt uniformsjakke og lette plisseringer får os til at drømme om et Snehvide-eventyr, som kun couture kan. Bravo Maria!"

I skabelsen af Diors Haute Couture show er Maria Grazia blevet inspireret af labyrinter - uregelmæssige, uigennemtrængelige og hemmelige - og kollektionen indeholder klare referencer til fortryllende drømme. Og modellernes looks skuffede bestemt ikke! Gulvlange, eventyrinspirerede kjoler, store slangekrøller og blomstret og betagende hårpynt ledte publikum til fjerne og ukendte steder.  

Se ogsåSet på Instagram: Stig ombord på Diors Cruise Show

At der nu for første gang er en kvinde i det kreative førehus hos Dior, var ét af de helt store samtaleemner i efteråret 2016. Under Maria Grazia Chiuris debut for Dior i efteråret, hvor Diors Spring 2017-kollektion blev præsenteret, var der i den grad et feministisk budskab på dagsordenen. Hvem husker ikke statement T-shirten med teksten "We should all be feminists", som udover at være the talk of the town, også blev det mest Instagrammede outfit fra showet?

Siden efteråret har forventningerne til Maria Grazias næste kollektion altså været store - og de er i den grad blevet indfriet ved denne drøm af en couture-kollektion, som netop er blevet præsenteret i Paris.

Se med i galleriet, hvor vi viser Diors Haute Couture SS17-kollektion...

Dior Haute Couture SS17

Relaterede artikler