Gwyneth Paltrow Goop gift guide
Foto: Roga Kevy/Backgrid/Ritzau Scanpix
Celebrity style

Se billederne: Gwyneth Paltrow genopliver ikonisk kjole i genial julekampagne

Af Marie Emilie Hofman 21/11/2023
I Goops julegaveguide kan man nyde et gensyn med skuespillerens mest ikoniske roller blandt andet også som den fashionable Margot Tenenbaum. Men ikke alle er lige begejstrede.

Julen er landet tidligt i år.

I hvert fald for de modeglade, der nyder at se, når ikoniske modeøjeblikke genopstår i nye former og landskaber.

Og noget tyder på, at skuespiller og indehaver af livsstilsbrandet Goop, Gwyneth Paltrow, har hørt skriften på væggen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hun har nemlig netop skænket os den ultimative julegave.

I en julegaveguide for Goop genopliver hun sine mest ikoniske øjeblikke fra sin karriere. Og det gælder selvfølgelig også den lyserøde Ralph Lauren kjole, som Gwyneth Paltrow bar til Oscar-uddelingen i 1999, hvor skuespilleren vandt sin første og eneste Oscar for filmen 'Shakespeare in Love'.

Det var dog ikke kun af den grund, at øjeblikket blev et vendepunkt for skuespilleren. Også hendes kontroversielle kjolevalg af den tyggegummilyserøde silkekjole vakte stor opstandelse, men cementerede hende siden som det stilikon, vi kender hende som i dag.

Den dengang unge skuespiller havde ingen stylist og havde dermed egenhændigt sammensat sit look til aftenen.

Kjolen stylede hun med et enkelt, sleek hårlook og udlånte diamantsmykker fra den berømte juveler Harry Winston. Smykkerne blev senere givet i gave til skuespilleren af hendes far, Bruce Paltrow, som symbol på datterens første Oscar.

Foto: Mary Evans/AF Archive/Graham Whi
Gwyneth Paltrow til The Oscars, 1999.

Den lyserøde farve blev i 90'ernes modebillede dog ikke betragtet som comme il faut, og mange modekritikere rynkede dengang på næsen over kjolens romantiske look, der ikke just rimede på tidens minimalisme og neutrale farvepalette.

Og med sin sweetheart-udskæring, brede skørt og materiale af silketaft fik kjolen kritik for mest af alt at minde om en klassisk prom-dress, som man kender dem fra amerikanske high schools.

Med årene er kjolen dog blevet ikonisk, og mange har krediteret Gwyneth Paltrow for at have gjort lyserød cool igen. I dagens modelandskab, med Barbie filmen frisk i erindring, har farven da også i den grad bevist sit værd.

Det er dermed også et kærkomment gensyn, som skuespilleren nu skænker os forud for årets højtid.

Julekampagnen, der reklamerer for Goops gaveguides, byder på en tour de force gennem skuespillerens mest mindeværdige roller.

Siddende om et nydeligt dækket julebord kan man, foruden den ikoniske Oscar kjole, blandt andet se hende i rollen som Pepper Potts fra Iron Man og ikke mindst som den excentriske, storrygende og fashionable Margot Tenenbaum fra Wes Andersons 'The Royal Tenenbaums'.

Trods en velorkestret pr-kampagne er det dog ikke alle, der er lige begejstrede for Goops gaveguide, som har mødt stor kritik på blandt andet TikTok for sine voldsomt ekstravagante priser.

Her kan man blandt andet købe Laduree macarons i en særlig guldbesat Goop-edition til 1.200 kroner, et udendørs vildmarksbad til 50.000 kroner og sågar en vibrator i 24 karat guld til hele 100.000 kroner.

Sidstnævnte indgår da også i gaveguiden med titlen 'Ridiculous but Awesome Gift Guide', der antyder, at Goop er vel bevidst om de ultrarige luftlag som netop disse gaveforslag appellerer til.

Og selv om de nok er de færreste af os, der er på udkig efter gaveinspiration i de svimlende summer, så er det jo heldigvis helt gratis at tage en tur med Gwyneth Paltrow ned af memory lane.

Lyt til ELLEs podcast 'Klædt På', som er din månedlige podcast om tendenser, strømninger og insiderviden fra modens verden med Mads Emil Grove Møller som vært.

Sponsoreret indhold

ELLE anbefaler

Redaktionens favoritter

/2023-10-12/dagmar.png

Frakke, House Of Dagmar, 6.310 kr.

Køb her
/2023-10-12/the-garment.png

Kjole, The Garment, 2.530 kr.

Køb her
/2023-10-12/manu.png

Stiletter, Manu Atalier, 3.020 kr.

Køb her
/2023-10-12/lie.png

Øreringe, Lie Studio, 1.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/second-female.png

Frakke, Second Female, 2.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/opera-sport.png

Top, Opéra Sport, 1.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/agolde.png

Jeans, Agolde, 2.450 kr.

Køb her
/2023-10-12/rotate.png

Nederdel, Rotate, 1.600kr.

Køb her
/2023-10-12/saint-laurent.png

Taske, Saint Laurent, 14.090 kr.

Køb her
/2023-10-12/atp.png

Støvler, Atp Atelier, 5.900 kr.

Køb her
/2023-10-12/corali.png

Halskæde, Corali, 6.000 kr.

Køb her
/2023-10-12/cnd.png

Neglelak, CND, 130 kr.

Køb her